Vertuta
Vertuta je tradiční pečený piroh původem z Moldávie. Může být s náplní z brynzy, cibule nebo z mletého masa. Dá se však udělat i ve sladké verzi, třeba se strouhanými jablky. Vyzkoušejte a ochutnejte moldavskou kuchyni.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 17 290 kJ / 4 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,68 g |
Tuky | 270,14 g |
Vláknina | 42,60 g |
Cholesterol | 685 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 6,29 g |
Sacharidy | 274,83 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pozn. : Vertuta je moldavský vyťahovaný piroh s bryndzovou, mäsovou alebo cibuľovou plnkou. Moldavci ale robia aj vertuty plnené strúhanými jablkami zahustenými strúhankou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 7. 2010 16:13
+1 vypadá báječně, to musím vyzkoušet
31. 7. 2010 11:58
Terezko
31. 7. 2010 06:54
Dievčatá, olej ide do cesta, cesto je podobné ako rezancové, až na ten olej, je dosť mastné. Pre uľahčenie práce sa dá cesto vyvaľkať a až potom vyťahovať. Alebo kľudne len vyvaľkať, hoci správne sa má vyťahovať. Magdalenka, ako hrubo, malo by to byť hrubé asi 3 mm, ale to záleží a od toho, ako máte radi. Kto má rád viac cesta, nechá ho hrubšie.
30. 7. 2010 23:02
Zaujímavý receptík - aj ja mám dotaz, 100 ml oleja dám celé do cesta alebo z toho sa aj potiera, na ako tenko to vytiahnuť? Vďaka!
30. 7. 2010 22:26
Tejajo, to je tedy paráda. Jen nevím to těsto, připadá mi to jak nudlové, nebo se mýlím? Ráda bych to zkusila, tak pro představu...bych chtěla vědět, jakou má to těsto konzistenci.. Díky za info
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 11 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 15 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 2 minutami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 2 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 2 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 2 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 3 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 4 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 4 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bryndzova plnka moldavske plnene placky bramborové pirohy s jablkami mäsová plnka kynuté pirohy
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej, voda, sůl, vejce, brynza, máslo, maso mleté, cibule, máslo, pepř, sůl, kopr, cibule, máslo, sůl, pepř
Vertuta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QX
5 názorů