Čokoládová plnka do buchiet-podrobný postup

Katarinka Kuchařka:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 12 názorů

59

Suroviny

100 g čokolády(mlečna nebo hořká,může být i s oříšky)
70-100 ml šlehačky(podle čokolády)
3 vanilkové cukry
15 g vanilkového pudinku
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu so šľahačkou a vanilkovým cukrom roztopíme v hrnci a dáme do chladničky asi na hodinu. Čokoláda by mala byť stuhnutá,ale nie úplne. A nie je taká riedka,že tečie. Má konzistenciu ako marmeláda do buchiet. Takto do nej s metličkou vmiešame suchý vanilkový puding. Vykrajujeme lyžicou a kladieme na cesto.

  2. Plnka je vhodná do buchiet, croasantov a pod. Dobré je, že keď buchty plníme, má hustú konzistenciu, netečie nám, dobre sa s ňou plní a až po upečení je tekutá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čokoládová plnka do buchiet-podrobný postup

  • NADEI NADEI

    :yes: :yes: :yes: vyzkoušela jsem náplň do kynutých rohlíčků, je naprosto úžasná, ještě ji vyzkouším do listového těsta <3 díky za skvělý recept a přikládám fotečku

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Po dlouhé době komentář:-)..zkoušela jsem tuto náplň, výsledek je moc dobrý, dřív jsem prostě balila kousek hořké čokolády, ale to bylo takové hořké a vždy to ztvrdlo do původní podoby. Pudink jsem zamíchala rovnou do teplého a myslím, že se tím nic zvláštního nestalo. akorát se mi pak nechtělo čekat, až to ztuhne, měla jsme už nakynuté těsto, tak jsem balila ještě v hodně "krémové" a trochu vlahé konzistenci, což bylo u makovek dost nepraktické, rohlík pak nešel pořádně zabalit a utáhnout, raděj si to naplánujte líp jak já a počkejte si:-).

    Odpovědět

  • Marco Marco(neregistrovaný)

    :-D:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-D:yes::yes::-) super receptík veľmy chutná plnka

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O:-O Tohle mi uniklo...super nápad ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Děkuji za krásnou náplň, moc se mě recept líbí.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka(autorka receptu)

    Neskúšala som to vmiešať do teplého,neviem,čo by to spravilo.Ale ide o to,že čokoláda musí byť stuhnutá,aby sa s ňou dalo dobre robiť.Ale nie úplne:yes:ako píšem vyššie.Keď sa to začne piecť,čokoláda sa začne roztápať a puding zas docieli to,že čokoláda nevytečie z koláča.A plnka bude akurát.Vyskúšaj,držím palce:-)):-))

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Prosím o vysvětlení. Ten neuvařený pudink (pudinkový prášek) mám zamíchat až do hotového, vychladnutého, hustého krému? Proč se pudinkový prášek nemůže do čokoládové plnky zamíchat ještě když je čokoláda teplá a řídká? Děkuji za vysvětlení.

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Katarinka, moc dekuji za vysvetleni, jak je to s tim pudingem, ted uz je mi vse jasne :-8
    jinak croissanty i napln vypadaji velice lakave :yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Katerinka:-)my moc na čoko plňky nejsme,ale myslím že až udělám tuto,tak se obzor našich chutí rozšíří o kousek dál;-).Vypadá totiž velmi chutně a šťavnatě:-p A už jde do oblíbených:-)

    Odpovědět

  • Ašina Ašina(neregistrovaná)

    Zdravím, to vypadá velice lákavě. Hned zítra si to opíši do svého sešitku. Moje dcera miluje pečivo z listového těsta plněné čokoládou:-):-), ale zatím jedla pouze kupované, protože jsem netušila jak čok. nápň udělat. Dávám 1 a pochvalu před nastoupenou jednotkou. Děkuji A.H.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Katarinko, super, to už je k pochopení;-):yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Ukládám si a vyzkouším :yes::-D

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo