Máslové croissanty s omládkem
Suroviny
Porce: 12 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 10 878 kJ / 2 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,53 g |
Tuky | 83,01 g |
Vláknina | 15,18 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 400,06 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 3. 2012 09:20
zizala: Je nádherně vidět, jak ti lístkují
Máslo, pokud mám nastrouháno chvíli předem, uchovávám na talíři v lednici.
Máslo, pokud mám nastrouháno chvíli předem, uchovávám na talíři v lednici.
2. 3. 2012 17:13
Těsto jsem zadělávala v robotu Buď jsem dala toho másla moc nebo, jak bylo v kuchyni teplo, se nahřálo...prostě mi při vyvalování místama lezlo ven Moje první vlastnoručně dělané a docela určitě ne poslední croissanty. Díky za recept, příště jdu do těch slaných
28. 2. 2012 08:10
Biton: to mě moc těší! Povidla se nesnažila z croissantů vytéct Já je dělala vždy jen prázdné a tak v tomhle směru tvým případným následníkům neporadím....
27. 2. 2012 20:47
Tak jsem tyto skvělé croissanty také zkusila...jsou výborný! Do omládku jsem dala med a dovnitř croissantu dala povidla a jsou skvělý! Určitě jsem nedělala naposledy!
27. 2. 2012 13:20
Jana: určitě, Jani, omládek vymíchej ručně, nech v zakryté míse vykynout...pak přidej zbytek surovin a vymíchej těsto a už dále podle receptu
27. 2. 2012 13:10
cathleen: Moc děkuji za odpověď....právě přemýšlím, že je zkusím ale ještě se zeptám...jde to udělat i bez pekárny? Zkoušel to někdo? Díky
27. 2. 2012 12:06
Jana: Jani, já je dělala jen neplněné, s tím, že je třeba naplníme až po upečení. No, nestihli jsme to byly ztrestány ještě vlažné, do jednoho a to vždy, když jsem je pekla.
A u té marmelády - asi bych měla trochu strach, že při pečení vyteče. Ale nemusíš je přece dělat jako croissanty....je to plundrové těsto, můžeš ho po vyválení nakrájet na čtverečky, na jednu půlku dát marmeládu a druhou půlkou překrýt. Stisknout okraje, nechat nakynout, upéct
A u té marmelády - asi bych měla trochu strach, že při pečení vyteče. Ale nemusíš je přece dělat jako croissanty....je to plundrové těsto, můžeš ho po vyválení nakrájet na čtverečky, na jednu půlku dát marmeládu a druhou půlkou překrýt. Stisknout okraje, nechat nakynout, upéct
27. 2. 2012 11:32
Chtěla jsem se zeptat, zda mohu tyto croissanty naplnit (marmeládou, nutelou) nebo jsou lepší samotný? Díky
12. 12. 2011 11:29
magdalenka: jj, omládek je vlastně druh kvásku, s daným poměrem tekutiny a mouky, a místo cukru se používá právě sladový výtažek - dělá kvasinkám moc dobře
11. 12. 2011 18:30
Ahoj Cat, očarilo ma foto prekrojeného croissantu! Mám rada kysnuté cesto, za tebou však stále zaostávam.
Vieš, že až po dlhšej dobe som zistila, že omládek robím, iba neviem, že je to omládek - volám to kvások a robím od oka (pokiaľ nerobím niektorý tvoj recept).
Pekný večer!
Vieš, že až po dlhšej dobe som zistila, že omládek robím, iba neviem, že je to omládek - volám to kvások a robím od oka (pokiaľ nerobím niektorý tvoj recept).
Pekný večer!
11. 12. 2011 13:16
senky: mam radost, diky
11. 12. 2011 13:06
Vyzkoušela jsem minulou neděli byly zlikvidovány přímo z plechu Chuťovčička Tvarově ale budu trénovat a trénovat, až docílím fotogenického jedince
11. 12. 2011 11:29
cathleenko, jasný, ale to já ráda hezkou neděli přeju!
11. 12. 2011 10:28
lovie: je ti jasný, že si muže nezvratně rozmazluješ?!
Jsem moc rada, ze chutnaji a diky za fotku
Jsem moc rada, ze chutnaji a diky za fotku
11. 12. 2011 10:07
Tak byly dnes znovu a prý bych je mohla péct každé ráno přidávám fotku posledního kousku (mrzáčka:) a ještě jednou moc děkuji za prima recept!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 3 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 16 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Studený bramborový salát s cibulí a kyselými okurkami
Cecilka21 uvařil před 29 minutami
Domácí langoše
PetraSt uvařila před 31 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Astonka uvařila před 35 minutami
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 1 hodinou
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 2 hodinami
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 3 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 3 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máslové krémy jsou nejpoužívanějšími krémy vůbec: Zdobí se jimi dorty, zákusky, pečivo i vánoční cukroví
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Buchty po ránu: Šneky s pudinkem a rozinkami z plundrového těsta podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a nadýchané
Další recepty
Tématické fráze: croassaint recept croasant máslový croissant z listového těsta crosanty croasant recept domácí croasant croassaint máslové loupáky francouzský croasant máslový croasant recept kroasanty podle hrušky croasant z domácí pekárny nejlepší recept na croissanty máslové loupáky kynuté v lednici croasant s nutelou croasant recept na těsto recept na domácí croasant kroasánty recept jak vyválet těsto na croasant máslové croissanty z listoveho testa
Suroviny: voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, croissant, voda, sůl, cukr, mouka hladká, máslo
Máslové croissanty s omládkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V0j9
78 názorů