Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolový salát "prudce jedlý"

Fazolový salát je bohatý nejen na vlákninu, ale i na ostatní vitamíny. Salát s restovanou cibulí, špekem a slaninou, má lehce sladkokyselou chuť, díky octu a cukru. Teplý salát můžeme použít jako přílohu k masu.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

3. 3. 2012 15:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 331 kJ / 2 469 kcal
Bílkoviny11,48 g
Tuky252,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy37,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento výtečný salát dělávala moje babička a já už jako malá jsem se po něm mohla utlouct. Babička ho ale dělala z velkých strakatých fazolí, na ostravsku se jim říkávalo "becoky". Jinak jsou většinou známé pod názvem "švábi" a tady u nás v okolí jsou k dostání velice zřídka. Nemáte-li valašský špek, postačí jen 300 g té obyčejné slaniny/špeku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2012 21:45

Já vám moc děkuji za kladné komentáře a hodnocení:-):-K
To velké množství špeku se zdá být hodně morbidní,ale ten puštěný tuk se slije bokem(já pak na něm dělávám zásmažku)a v salátu zůstanou jen ty vypečené křupavoučké kostičky:-pSlanina se samozřejmně použije libovolná-anglická,gazdovská,valašská-prostě jaká je doma,nebo jakou máme rádi a koupíme. Pro ty kteří takovéto pochutiny nemohou,tak lze nahradit šunkou na kostičky,nebo nějaký měkký salám,jak má v podobném rct uvedeno Eliza.Já to dělávám na polovinu:špek+ta libovolná slaninka:-))
IVUŠO-já používám červené fazole z Kaufakndu zn.Clasik Green Country a nebo z Penny zn.Mike Mitchells Kidney Beans in brine:-)Pro snadnější hledání v regálu přidávám foto obou druhů;-)Jestli ukuchtíš a bude chutnat,tak mi uděláš velkou radost:-))Jen si pak neplánujte žádnou návštěvu:-O:-D:-D:-DJe to o ústa:-))

nofrona

3. 3. 2012 19:10

:-p:-p

Bibinka Bibinka

3. 3. 2012 19:02

Aninko, ani se nedivím, že je prudce jedlý;-)to víš, já bych si tam dala místo špeku anglickou a nějaké, třeba uzené maso a to by bylo, aby nebylo víc než dobré:-p Dávám 8.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 3. 2012 18:37

Aničko, strašně se mi to líbí, ale ten špek..:-//...Ne, že bych ho neměla ráda, naopak, jenže zrovna teď se snažím jíst jinak, sakra, to vypadá dobře!!!:-((:yes::yes::yes:

Ivusa Ivusa

3. 3. 2012 18:35

:-KAničko,úžasný recept...fazole jsou naše skoro každodenní jídlo,ponejvíce večeře,poněvadž jsou rychlé ,a moc chutné.Používáme ty sterilované v plechovkách.Ale i mezi nimi je rozdíl,jakou značku používáš ty???Ty" Becoky "jsou i v Ostravě dnes už těžko sehnatelné.Posílám bodík:yes::yes: a zítra koupím fazole a musím to ukuchtit.Už teď se olizuji ,až za ušima:-p:-p:-p

ivulinka ivulinka

3. 3. 2012 17:32

Krásný salátek, kterému musím poslat aspoň bod a dala bych si ho s opečeným toustem, bagetou nebo topinkou:-p, se mi normálně sbíhají sliny...:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2012 16:07

rebeka::-D:-Da ty noky byly rudé,nebo až ta druhá várka Páji;-):-D:-DTady neprší,ale bude až si začnu hrát i já:-D:-D:-D
Ta mísa je taky babiččina,tak jako ten receptík;-):-K
Jaruš Škrobalová-ty jsi mě včera tak navnadila tím povídáním o fazolích,že jsem se vykašlala na film a šla po 22hodině ten salát ještě udělat:-OVe 2ráno jsem chodila šmakovat:-8:-DJsem čuně:-))
Díky všem za fajn komentíky i bodíky:-):-K

rebeka rebeka

3. 3. 2012 15:58

Pajaska::-D:-D:-D:yes::yes:
Anni, jak je ve Zlíně:-?:-? neprší, když si tady některé hrají:-8:-?:-D:-D:-D:-D

Pajaska Pajaska

3. 3. 2012 15:57

rebeka:Ty a lhát? Nikdy:-!:-D:-D Noky??Ty jsem od posledka ještě nedělala.:-D:-D:-D
Anni ,promiň.:-8:-)):-K

Jenny

3. 3. 2012 15:57

taky že vypadá prudce jedle...:yes:;-)

jarka skrobakova

3. 3. 2012 15:53

Aničko, Ty mi děláš chutě, Ty víš, že já fazole můžu. Tak jo já jdu do billy pro fazole. Ze včerejška už nezbyly tak ho udělám pak Ti pisnu jak to dopadlo,bod dávám už teď,:-):-):-p:-K:-K:yes::yes:

rebeka rebeka

3. 3. 2012 15:52

Pajaska::-O a copak já někdy žlu:-?:-?:-D:-D:-D
a co noky,.. dobrý:-?:-D:-D:-D
Anni.. promiň:-8:-)

Pajaska Pajaska

3. 3. 2012 15:51

No fakt,i ta miska je pěkná .:yes::-p:-p

rebeka rebeka

3. 3. 2012 15:49

krásný salátek:-p:yes: že je jedlý, o tom žádná a ještě ta fešácká miska:-K:-K:-)moc hezké, Ann:-):-K:yes:
já už k němu vidím tu domácí uzenou krkovičku.. to bude žraso:-p:-8:-D:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: fazolový salát fazolový salát kluci v akci fazolový salát s cibulí fazolovy salat recept fazolový salát recepty salat z fazoli salát z bílých fazolí salát z velkých fazolí salat z becoku salát fazolový fazole becoky fazolový salát se slaninou fazolový salát z becoků fazolový salát z bílých fazolí recept na fazolovy salat becoky fazolový salát s anglickou slaninou recepty na fazolový salát fazole becoky recept recept fazolový salát

Suroviny: fazole červené v nálevu, špek valašský, slanina, cibule, cukr krystal, ocet, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Fazolový salát "prudce jedlý"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rXp4