Levné ovocné knedlíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 573 kJ / 1 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,50 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 365,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tyto knedlíky nerozvaříte, i kdyby jste je vařili déle, pravdou je, že tato je trošku tužší, ale to já mám ráda. Recept mám od kamarádky a oblíbili si je všichni. Z tohoto těsta vařím i noky ke guláši, jen kousky těsta házím do vařící osolené vody. Také super. Dobrou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2016 22:34
supér zítra jdu na ně mám švestičky tak šup šup
4. 8. 2014 15:18
tyhle knedlíky miluju, dělala mi je máma.. čím tenčí těsto, tím jsou chutnější... nejoblíbenější je kombinace kyselejších jablíček a pražené strouhanky...jsou lehké a rozhodně po nich nemám takové výčitky jako po kynutým knedlíku zalitým máslem ale proti gustu..palec nahoru a bod k tomu
4. 5. 2012 19:40
ippofilo: tak to je super. Já jsem dnes na večeři dělala "LATY" Nevím, jestli to někdo znáte, doma jsme to kdysi dělali a teď mi to připomněl pořad "Česko na talíři, jsou to bramborové placky z vařených brambor, pečené na sucho, maštěné máslem a s povidly nebo s mákem. Pokud budete mít zájem, napíšu recept.
4. 5. 2012 14:10
jj jsou i přítel chválil a to sladké moc nemusí
3. 5. 2012 20:53
ippofilo: Jsou super, že?
3. 5. 2012 20:08
právě je jíme k večeři a jsou výborné, dala jsem nápln broskev a posypané mákem
2. 5. 2012 20:49
ja se osobne nebojim ze "jsem tak chuda abych nedala vejce a mleko"... co bych davala kdyz neni treba? jako ne moc zkusena kucharka se musim pevne drzet receptu a pomeru, ale tohle urcite vyzkousim a trochu si zaexperimentuju. Diky za recept. Od babicky, taky z Podkrkonosi, nevim nic, umrela kdyz jsem byla mala, prave proto se snazim sama shromazdit nejake babickovske recepty
30. 4. 2012 22:50
janana:
30. 4. 2012 21:58
Jana Remkova: Jani, jak píše Jiřička, skoro prosvítala švestka, ale nevadí, někdo měl rád víc těsta a stejně byly vždycky ty nejlepší, od babičky (nebo od staříčka)
30. 4. 2012 21:49
janana: Asi jsem to měla více splacatit! Ale dělala jsem to poprvé a rozhodně ne naposledy, takže příště
30. 4. 2012 21:17
hopdovody u nás šupdovody dělávala jsem je, když jsem začínala vařit a měla jenom jednoplotýnkový vařič a malilinký kousek pracovní plochy a dělám je občas i teď. Podobné těsto používám na ovocné knedlíky (jenom slabší vrstvu těsta než má Jana), a ti co neznají jiné, než z tvarohového, kynutého....těsta, si je nemůžou vynachválit.
30. 4. 2012 20:50
Tohle je prastarý recept, klasické hopdovody knedlíky. Já je dělám ale z hrubé mouky třeba k segedinu. Nejraději je mám jen polité škvařeným máslem. Jako ovocné jsem je ale nezkoušela. Vyzkouším.
30. 4. 2012 19:26
To vypadá skvěle Nedávno jsem vzpomínala, že jsem dlouho nedělala ovocné knedlíky a ty mi naservíruješ tohle. Tak děkuji vyzkouším . Máš boďana Jani, hezké foto
30. 4. 2012 15:33
hhmisa- už se těšíme
29. 4. 2012 20:49
hhmisa: díky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 4 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 16 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 16 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 21 minutami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 1 hodinou
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 3 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 3 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 4 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 5 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 13 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 14 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Libeček lékařský je ideální rostlinou do každé zahrádky. Pěstování je snadné
Jak používat libeček a připravit libečkové pesto. Oblíbená jídla, která dochutíme libečkem - polévky a bramborové či masové pokrmy
Další recepty
Tématické fráze: recept pražená sladká strouhanka pražená strouhanka na knedlíky pražená strouhanka ovocné knedlíky z hladke mouky ovocné knedlíky s jablky ovocné knedlíky s třešněmi ovocné knedlíky pražená sladká strouhanka hopdovody ovocne knedliky z mouky a vody ovocne kynute knedliky z hladke mouky recept pražená strouhanka levne kynute knedliky kynuté ovocné knedlíky z hladké mouky ovocne knedliky hladka mouka knedlíky s třešněmi lehké ovocné knedlíky levne jablkove knedliky levné těsto na knedlíky ovocne knedliky z hladke mouky avody
Suroviny: mouka hladká, voda, sůl
Levné ovocné knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kDGJ
44 názorů