Mandarinkový dort
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 011 kJ / 3 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,34 g |
Tuky | 100,41 g |
Vláknina | 12,17 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 473,13 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2012 23:39
an.Lucka: děkuji za recept dort je velice dobrý,akorát jsem ho vybrala brzo z formy a protože nebyl ješté ztuhlý tak se mi rozpadl! Ale to je jenom moji pažravostí,chtěla jsem to ochutnat! Vám tady vypisuju,aby ste nechali v lednici vychladit a já bl.... to chci sež... dŕív. Přiště udělám se želatinou bez vaření ta rychle tuhne !
18. 5. 2012 15:31
Veronika.Hrozna:šlehají se celá vejce
18. 5. 2012 13:17
Takže dort je upečen,proto ,že jsem měla 250 ml.šlehačku tak jsem přidala plátek želatiny navíc. Mandarinky se dají s jogurtem vyšlehat nemusí se zvlášť mixovat. Použila jsem do náplně dvě konzervy mandarinek a ješté jednu na ozdobu!
Po upečení jsem udělala krém a dala dort do lednice. Asi po hodině ztuhnul,ale ešté nebyl dost vychlazen pro dortové želé,takže když jsem dávala želé trošku se mi svrchu dortu zvedla taková bílá pěna z krému na dvou místech na dortu! Je to jenom optická záležitost,ale komu záleží na vzhledu, počkat aspoň tři hoďky a potom dát mandarinky a želé.Musí to být pod to želé úplně studené!Bodík dám až to ochutnám
Po upečení jsem udělala krém a dala dort do lednice. Asi po hodině ztuhnul,ale ešté nebyl dost vychlazen pro dortové želé,takže když jsem dávala želé trošku se mi svrchu dortu zvedla taková bílá pěna z krému na dvou místech na dortu! Je to jenom optická záležitost,ale komu záleží na vzhledu, počkat aspoň tři hoďky a potom dát mandarinky a želé.Musí to být pod to želé úplně studené!Bodík dám až to ochutnám
17. 5. 2012 22:36
an.Lucka: Tak pravé kakao z Holandska jsem naposledy viděla v Holandsku v roce 1983. To co je dostat tady v Bratislavě koupit, kolem Holandska ani nevezli. Jo a chci se zeptat pač, to jdu zítra upéct, šlehají se celá vejce, nebo jenom žloutky a pak se udélá sníh?
17. 5. 2012 18:54
Veronika.Hrozna:já osobně kupuji holandské kakao,je sice dražší ale opravdu stačí trochu a mám tmavé těsto.
17. 5. 2012 09:20
Tejajo, pleteš lidi i sebe. Některá naopak potřebuje vyšší teplotu. Je třeba číst návod.
17. 5. 2012 08:29
an.Lucka: Teď se to bude dát vymíchat Ješté by mně zajímalo odkud všichni berete tak kvalitní kakao ,že 20 gr.stačí na takové tmavé těsto
17. 5. 2012 07:35
Želatína sa zahrieva max do 60°C, pri vyššej teplote stráca želírovaciu schopnosť.
16. 5. 2012 22:02
moc se omlouvám,asi jsem to přehlídla,do těsta patří 120G krupicového cukru.
16. 5. 2012 21:34
Mám dotaz do těsta opravdu jenom jeden vanilkovej cukr,žádný další cukr tam nejde ???
10. 5. 2012 18:45
Jitka Dlouha: Tak budeme péct spolu! Já budu až odpoledne! Asi dám stužovač za studena místo želatiny.Tuhne to rychleji!
Tak,a nezbyl čas na pečení celý víkend. Kompoty se roztahují dál po špajzu ,jako Ebola ! Ale, nevzdávám to!
Tak,a nezbyl čas na pečení celý víkend. Kompoty se roztahují dál po špajzu ,jako Ebola ! Ale, nevzdávám to!
10. 5. 2012 11:47
Krásně vypadající a k ochutnání lákající ukrojený klínek dortíku+
10. 5. 2012 08:43
lákavý dortík
10. 5. 2012 00:04
Jako od cukráře
9. 5. 2012 19:56
Tak tento určitě upeču ! Už je v oblíbených.Včera jsem pekla Sachr,ale kdyby byl tady, tak upeču tento.Mandarinkové kompoty se líné rozvalujou po špajzu,tak ať makaj prevíti !
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 3 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 3 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 4 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 6 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 7 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 9 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 9 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 11 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 12 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Mandlové brambůrky jako z cukrárny: Postup je jednoduchý, ale chuť výjimečná
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Další recepty
Tématické fráze: mandarinkový dort dort s mandarinkami dort z mandarinek mandarinkový dorty mandarinkovy dort bez mouky dort mandarinky mandarinkoví dort mandarinkový dort s želé mandarínkový koláč mandarinky dort mandarinkovy zele dort koláč z kompotovaných mandarinek mandarinkový nepečený dort žele dort s s mandarinkami mandarinkové dorty recepty dort mandarinkovy tmavý mandarinkový dort mandarinkova napln dortu recepty na mandarinkový dort recept na dort mandarinkový
Suroviny: vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, voda, mouka hladká, kakao, kypřící prášek, tuk, mouka hrubá, mandarinky, smetana ke šlehání, jogurt bílý, cukr moučkový, šťáva citronová, želatina, voda, mandarinky, želé dortové
Mandarinkový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZvOw
20 názorů