Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
Recepty na francouzské moučníky přinášejí do naší kuchyně vždy něco nového a chuťově zajímavého. Zkuste tuto netradiční bublaninu, která je na přípravu velmi jednoduchá a zcela jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 783 kJ / 1 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,12 g |
Tuky | 31,68 g |
Vláknina | 13,75 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 839 mg |
Sůl | 1,93 g |
Sacharidy | 272,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Více fotek zde:http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...
*Recept je z knihy "Larousse des Desserts" kterou sestavil známý francouzský cukrář "Pierre Hermé" http://www.pierreherme.com/
*Není to tradiční piškotové těsto. Svou texturou bych ho přirovnal k palačinkovému těstu nebo k dezertu zvaný Flan (pudink).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 6. 2019 12:46
22. 6. 2018 20:01
1. 7. 2014 02:14
17. 6. 2014 12:58
23. 6. 2013 15:36
15. 7. 2012 15:46
27. 6. 2012 22:35
27. 6. 2012 16:35
27. 6. 2012 15:21
JE LUXUSNÍ.............
jemňoučká... něco mezi palačinkou a buchtou
jen pro 27cm formu / velká / DOPORUČUJI DÁVKY ZDVOJNÁSOBIT
jinak je vysoká POUZE 1CM / /
ale na chuti ji to NEUBÍRÁ :)
25. 6. 2012 22:27
21. 6. 2012 13:37
13. 6. 2012 12:48
s různymi druhy ovoce, ale jednoznačně nejlepší byla
s borůvkami
11. 6. 2012 17:45
10. 6. 2012 14:22
10. 6. 2012 14:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 15 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Právě bylo uvařeno:
Drobenkový koláč s jablky
PunkyLucik uvařila před 52 minutami
Buchta se zakysanou smetanou
monstep uvařila před 56 minutami
Moravský vrabec
radbastim uvařila před 1 hodinou
Koláč s rebarborou
Romanka67 uvařila před 2 hodinami
Výborné lasagne
Kejtie uvařila před 2 hodinami
Kuřecí hořčicové řízečky
Petri uvařila před 2 hodinami
Křehký rebarborový koláč s tvarohem
Handanda uvařila před 2 hodinami
Pikantní krevety v kokosovém krému
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Libečková polévka
Veronika.Hrozna uvařila před 3 hodinami
Avokádo s vejci a cottage
divozenka666 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na třešňový kompot? Kromě třešní stačí jen voda a cukr, nejdůležitější je čistota od rukou přes sklenice až po víčka
Nejčastější chyby při pečení bublaniny: Poradíme, které to jsou a jak se jim vyhnout
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina. Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem
Další recepty
Tématické fráze: třešňová bublanina bublanina tresnova třešňová bublanina recept recept na třešňovou bublaninu profi francouzké palačinky nej recepty třešňová bublanina bublanina od babičky tresnova bublanina top recepty recept třešnová bublanina piškotová třešňová bublanina nejlepsi tresnova bublanina olejová třešňová bublanina recepty na třešnovou bublaninu top recepty třešňová bublanina výborná bublanina od cukráře nejlepší třešnová bublanina recept třešňová buchta třešnová bublanina do dortové formy recepty třešňová bublanina třešňová
Suroviny: třešně, cukr moučkový, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, cukr moučkový, máslo
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zvz6
44 názorů