Demi Glace
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 189 kJ / 4 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 608,18 g |
Tuky | 200,79 g |
Vláknina | 18,85 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 51,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z knihy "Prostřeno bez servítků"
Recept na Demi Glace přidávám kvůli dalšímu receptu:
http://www.toprecepty.cz/recept/27699-teleci-licka...
Omlouvám se za špatnou fotku, ale hotovo bylo až hodně pozdě večer :) Tudíž je špatně osvětlená...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 8. 2014 22:47
Demi Glace vařím již pár let.Mám vlastní recept,který jsem si našel na netu a maličko ho upravil podle své chutě.Nicméně,nelze tam nic ošidit!Dávám 5kg hov.masa a kostí+zelenina a koření do 10l hrnce.Vznikne asi 5l vývaru,který redukuji na 1,5l.Je to drahé(500kč)+ energije a práce,ale výsledek je úžasný!Dobu vaření mám 8-9h,samotná práce činí asi 2h.Masox a jiné hnusy NEKUPUJEM!!!
11. 7. 2014 08:05
casino: Kosti neni treba pect tak dlouho jak uvadite, smyslem onoho peceni je v podstate ten, abychom z nich vypekli tuk. Tudiz staci 30 min, ale pri vetsi teplote (200°C). Pote kosti vyndame z tuku, ten dale nepouzivame (vyhodime), osusim je a pokracujeme dale v priprave.
10. 7. 2014 22:53
Tady jde o zjednodušený postup, ale i tak, nebýt tu ta fotečka, tak mám pochybnosti, že to autorka podle receptu realizovala...
Olivový olej??? Česnek? A dokonce celá palice??? No budiž, může bejt, každý podle svého gusty...
Ale 25´ při 170°C? To se ty kůstky stihnou tak akorát prohřát, ale ne opéct!
Já to dělal 2x v životě; pečeno bylo přes 200°C a skoro 2 hodiny a pak ještě se zeleninou slabou hodinu (podle barvy)
Pak jsem to hodiny nechal táhnout, ale na demi glace jsem to nedotáhl používal jsem pouze jako velmi silný vývar.
Asi budu za barbara, ale už to nevyrábím. Stejného a levnějšího efektu lze dosáhnout kupovaným prefabrikátem v kostkách (zkusil jsem i to jakési želé v mističkách (od 2 výrobců) ale v obou případech to bylo pod psa)
Tož tak
Olivový olej??? Česnek? A dokonce celá palice??? No budiž, může bejt, každý podle svého gusty...
Ale 25´ při 170°C? To se ty kůstky stihnou tak akorát prohřát, ale ne opéct!
Já to dělal 2x v životě; pečeno bylo přes 200°C a skoro 2 hodiny a pak ještě se zeleninou slabou hodinu (podle barvy)
Pak jsem to hodiny nechal táhnout, ale na demi glace jsem to nedotáhl používal jsem pouze jako velmi silný vývar.
Asi budu za barbara, ale už to nevyrábím. Stejného a levnějšího efektu lze dosáhnout kupovaným prefabrikátem v kostkách (zkusil jsem i to jakési želé v mističkách (od 2 výrobců) ale v obou případech to bylo pod psa)
Tož tak
25. 1. 2014 11:53
Jana Kořínková: zdravím, včera jsem je koupil v Globusu 3 kila za 19 Kč
21. 8. 2013 15:59
No a teď mě tak napadá, jestli nejdou prostě použít jiné kosti...nebo jen ty telecí?
21. 8. 2013 15:57
Recept je super, chci ho zrealizovat, ale ty kosti... musím je sehnat. Do diskuze jsem zkusila napsat dotaz, jestli mi někdo neporadí, kam na ně. Jinak postupu rozumím a i ten čas u toho strávený by mi nevadil. Jen mi ještě poraďte Mirusho, používá se pak místo bujonu například, že ano? Myslím, že Pohlreich to jednou někde říkal...
9. 6. 2013 21:15
demi glace se má dělat 24 hodin na mírném plameni
1. 9. 2012 16:53
Tak tohle určitě udělám, pak přidám fotku. Jen musím sehnat ty kosti. Ukládám do oblíbených.
12. 6. 2012 22:14
nedouk: Ta "věc" je de facto přírodní bujonová kostka Je to fond - koncentrovaný vývar, zvýrazňuje chuť omáček, které se podávají k masu...Vypadá to nevábně (během vaření snad ještě hůř), ale věc je to užitečná...
12. 6. 2012 13:18
a k čemu tato "věc" vlastně je ??? Nechápu to
11. 6. 2012 21:51
Taky ráda zkouším recepty od Pohlreicha,ale na tenhle jsem si ještě neudělala čas
11. 6. 2012 19:49
super
11. 6. 2012 18:17
11. 6. 2012 15:09
11. 6. 2012 15:06
Mirusha: už je dlouho co jsem to četla.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 12 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 13 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 7 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 8 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 8 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 9 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 9 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 10 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 11 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sváteční den začíná dobrou snídaní. Na Den matek mohou snídani pro maminku připravit i děti
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: demi glace demi glace recept příprava demiglas demiglas příprava demi glass omáčka demi glace recept demi glace recept pohlreich omáčka demi glace demi-glace demiglace demi glas demi glace pohlreich demi glass co je demi glace demi glase demi glas recept recept na demiglas omáčka demi glas omacka demi-glace recept demiglace recept
Suroviny: kost telecí, mrkev, cibule, celer řapíkatý, pórek, tymián, bobkový list, olej olivový, česnek, víno červené, protlak rajčatový, pepř
Demi Glace
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kBXr
33 názorů