

Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem
Suroviny 4 porce
- 400 g vaječných nudlí
- 300 g zelených fazolových lusků
- 1 lžíce másla
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce jemně nastrouhaného pecorina
- sůl
- na omáčku demi glace:
- 50 g másla
- 1 malá cibule
- 100 g slaniny
- 50 g hladké mouky
- 500 ml masového vývaru
- 1 bobkový list
- 2 stonky tymiánu
- stonek petrželky
- kousíček celeru (asi jako 1 článek prstu)
- 1 lžička rajského protlaku
- 70 ml kvalitního červeného vína
Postup přípravy receptu
Nejdříve připravíme omáčku: na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku.
Zalijeme chladným vývarem, vrátíme opečenou cibuli a slaninu, přidáme bylinky, celer a rajský protlak. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší teplotu a necháme asi hodinu lehce probublávat. Poté přecedíme a dochutíme vínem.
Uvaříme nudle podle návodu na obalu. V pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm plátky česneku (nesmí zhnědnout).
Jakmile se začne zlehka barvit, přisypeme pokrájené fazolky, orestujeme, osolíme, trochu podlijeme a dusíme na skus. Hotové promícháme s horkými těstovinami a omáčkou a ještě prohřejeme. Před podáváním posypeme jemně nastrouhaným sýrem pecorino.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nudle v demi glace s česnekovými fazolkami a pecorinem
-
Je to moc dobré, díky za recept
Těstoviny miluji a obzvlášť když je k nim výborná
omáčka.... -
Ach jo, to je zase krása.. a ta názvy, zauzloval se mi jazyk, ale přilepil se na ten obrázek
-
Eli
ďakujem za recept
+ 11
-
Zajímavá kombinace
+
-
řimanko, k dotazo ohledne bodů - každý může dát bod jsko ocenění (každý registrovaný, neregistrovaní mohou psát jen komentář)
chat - je tu Pokec úplně o všem - vpravo v menu...a pod Moje vzkazy můžeš komukoli registrovanému můžeš napsat soukromou zprávu jen pro něj nebo přímo takto pod recept...tu pak vidí všichni
-
to vypadá nádherně. už jsem po večeři a přesto bych tohle ještě slupla. jak se to tu dělá s těmi body? jde mi tam udělit vždy jen jeden. a existuje tady něco jako chat nebo seznam účastníků? ani nevím, kam mám tyhle svý dotazy napsat
-
+8
-
Krása - název, jídlo, fotka
-
A jó
, díky Evi, jdu to opravit.
-
+5 Eli vypadl asi ml u vývaru
-
Právě jsem si googlovala pecorino, abych věděla, co je to za sýr a ona sem dá Špagetka odkaz
Nudle máme rádi a když je tam ještě česnek ... tak to nemá chybu.
Fazolky miluju, jen manžel by asi raději volil hrášek.
-
Špagetko, díky.
U nás na náměstí jsou teď každou středu farmářské trhy, kromě jiného právě i sýry a za lepší cenu, než naproti v Cheezy, kde ho jinak také kupuju. Také mají kozí, Líza si vždy udělá ochutnávku, vybere si a pak jí ten kus dám s pečivem k večeři - jediný způsob, jak do ní vpravit výrobky z kozího mléka...
To Dominik, ten ví, co je dobré a zdravé...
(No, až na to kouření, no...
)
-
Eli parádní
. Jen si dovolím poslat odkaz na pecorino - není to tak úplně obvyklý ovčí sýr - http://en.wikipedia.org/wiki/Pecorino
Jinak -
Díky, Aní, jsem ráda, že se líbí...
-
Eli
ty máš vážně dědečkovy geny
Vypadá to nádherně
+1
Kam chodíš na takové názvy