Cukeťák pro mlsné jazýčky
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 21 041 kJ / 5 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,36 g |
Tuky | 185,87 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 3,51 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 623,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moučník je vláčný a není moc sladký.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2023 18:58
Famózní cukeťák! Správně rumový! 👌😋 Děkuji za krásný recept… 😊 Hezké dny přeji. 😃
1. 8. 2020 18:22
taky se mi srazila a troubu jsem neotvírala, víc nebudu péct vracím se k tomu co dělám, chtěla jsem zkusit něco nového.Sníst se dá i chť je dobrá, ale vzhled jen zasypat cukrem, ale je to moc přeslazené už tak
29. 11. 2015 11:51
S radostí píši,že se koláč povedl a je opravdu eňo něňo.Hlavně,že se nesrazil.Chtěla bych poradit začátečnícím,že,aby neotvíraly troubu dřív,než po 10 minutách.To se může také koláč srazit.Teď ho potřu marmeládou/tence/ a zakysanou smetanou,nastrouhám čokoládu/kaštany/.Těším se,po obědě ke kávě.
29. 11. 2015 10:30
Jdu do toho,bojím se,že se mě to také srazí,dám místo sody prášek do pečiva.Sodu cítím v moučníku a nemám to ráda.tak mě držte palce.
19. 7. 2015 12:46
Dnes jsem také zkusila. Bohužel stejně jako již tady někomu přede mnou se buchta srazila... nechápu to, peču hodně často a nikdy se mi nic nesrazilo tak si myslím, že to nebude troubou nebo manipulací... Může mi někdo potvrdit, že tak jak je tu napsané množství rumu, je to správně?
10. 7. 2015 15:54
Tak jsem vyzkoušela, je vynikající, opravdu je nutné nechat ořechy napít toho rumu, a peče se dlouho, dělala jsem mufíny a ty jsem pekla půl hodiny. Zkoušela jsem poloviční dávku, rozinky jsem měla namočené, tak jsem máčela jen ořechy v 1/2 deci rumu.
31. 10. 2013 12:54
Buchta se možná srazila proto, že dvě deci rumu asi nebude úplně správná hodnota - 2cl, to bych viděla jako správné, čili malý panák . Hrozinky se teda do dvou deci naložit klidně můžou, pak se přecedí a do těsta bych tedy víc než malý panák nedávala.
4. 9. 2013 08:08
Pro paní Hani: také nechápu proč, rozinky s oříškama jsem namočila, v troubě peču léta, nedávala jsem akorát zázvor, máme na něj alergii...jinak podle vás také peču a vše naprosto v pohodě, velvet bábovka eňo-ňuňo .
2. 9. 2013 16:16
Petra M.:tak to opravdu nechápu ...rum nasákne do rozinek a ořechů, pokud to opravdu necháš hodinu odležet...škoda, že jsi buchtu nevyfotila...docela by mě zajímalo, proč se ti buchta srazila....už se to tady někomu stalo a já si stále myslím, že je to špatná manipulace s plechem při pečení, přpadně při vyndávání z trouby...jinak si to opravdu nedovedu vysvětlit...
2. 9. 2013 16:13
Šárka:cuketu strouhám bez vnitřku - to znamená bez semínek
1. 9. 2013 21:35
Píši komentář opožděně, pekla jsem cca před měsícem, naštěstí na malý plech z 1/2 dávky, rumu jsem dala daleko méně než je uvedeno v receptu a stejně to bylo hodně... buchta byla dost rumová a srazila se mi také... tak nevím, kde se stala chyba.....slepičky se měly dobře .
Podle Topreceptů peču pořád a jinak spokojenost největší, daří se mi stále.
Podle Topreceptů peču pořád a jinak spokojenost největší, daří se mi stále.
27. 3. 2013 23:30
hanahcotton: chtěla jsem se zeptat,co když tam nedám rum s rozinkami?Myslím že toho rumu jsem dala hodně,neměřila jsem ho.A cuketa je nastrouhaná celá nebo bez vnitřku?Díky
27. 3. 2013 08:18
Šárka:tak to mě mrzí a opravdu nevím, kde se stala chyba
25. 3. 2013 19:15
hanahcotton:V manipulaci to určitě nebude,už když jsem ji vytáhla tak vypadala divně a peču dost často takže vím jak mám s troubou pracovat.Bohužel se nepovedla i když na fotce vypadá nádherně nadýchaná.
24. 3. 2013 20:30
Šárka:a nebude to třeba chyba v manipulaci s horkou buchtou?? Nebo ve způsobu pečení...každá kuchařinka si dobu a tepltotu při pečení musí uzpůsobit své troubě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 3 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 7 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 18 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 21 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tilapie
marcel123456789 uvařila před 23 minutami
Vepřové na česneku s dušenou mrkvičkou
Kamilana uvařila před 1 hodinou
Vepřová plec na hořčici
Styliane uvařil před 1 hodinou
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
IvanaMiskova uvařila před 1 hodinou
Pikantní majonézová křidélka
radekhk uvařila před 1 hodinou
Pórková polévka
Adela_Senti uvařila před 2 hodinami
Vepřová játra na slanině
Martas6 uvařila před 2 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 uvařila před 2 hodinami
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 3 hodinami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: cuketova buchta od ladi hrusky cukeťák do trouby cuketák ládi hrušky láďa hruška cuketová buchta láďa hruška cukeťák cuketák podle hrušky cuketak na plech cuketák cuketak od ladi hrusky cuketák podle ládi hrušky recepty ladi hrusky cuketak cukeťak od hrušky cukeťák na plech recept cuketová buchta ládi hrušky cuketová buchta ládi hrušky cukeťák na plech od hrušky cuketák na plech lada hruska cuketak hruska láda hruška cuketák na plech všechno co mám ráda cukeťák
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, vejce, soda jedlá, cukr vanilkový, cuketa, olej, jogurt bílý, skořice, zázvor, rozinky, ořechy vlašské, rum, tuk, mouka hrubá
Cukeťák pro mlsné jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x8Kn
20 názorů