

Hruškový koláč
Suroviny
- 150 g hladké mouky
- 60 g másla
- 800 g hrušek
- 50 g vanilkového cukru
- sůl
- skořice
Postup přípravy receptu
Středně velkou koláčovou formu vytřeme máslem a lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Na vál prosijeme mouku přidáme máslo a 4 lžíce vody. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Oloupané hrušky nakrájíme na plátky.
Těsto rozválíme na sílu 1 cm, přesuneme do formy a propícháme vidličkou. Poklademe hruškami, posypeme cukrem se skořicí a upečeme dozlatova.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruškový koláč
-
Ztotožňuji se s panem Fronkem-koláč mně dost zklamal.Těsto suché,tvrdší,bez chuti.Že hrušky jsou mdlé přidala jsem podle doporučení nahoře kromě skořice také smetanu s vajíčkem a uplně nahoru nasekané ořechy.Moučník se sice sní,ale vynikající koláč si představuju uplně jinak nevím jak vy,tohle teda bych oznámkovala tak 3- až 4.
-
Těsto skvělé, lehké, hrušková verze dobrá, příště hrušky zkusím nahradit jablíčky
-
opravdu dobrý recept, jen doporučuji také drobenku navrch je to luxusní
-
Koláč jsem pekla, protože jsem měla minimum času i surovin, což tento recept splňuje.. Jen jsem přidala jedno vejce. Moc chutnal všem, těsto připomíná vánoční linecké
Za mě plus.
-
Vážení, uvedené těsto je dobré a nemohu si ho vynachválit. Doporučuji! - K ovoci přidávám drobenku, koláč je pak vláčnější a obecně přijatelnější.
Z poloviční dávky peču také malé koláčky, které dávám péct do simaxových misek od kompotu. Z poloviční dávky je jich akorát pět.
Ovoce na velký koláč i koláčky dávejte ve dvou vrstvách, jedna je málo!
Pokud by byl zájem o fotky, mohu je poslat. -
Terezko. Tak jsem dostal od dcerky hrušky, které jsem nebyl schopný sníst a tak jsem hledal nějakej koláč, aby nebyl složitej/spíše jednoduchej/ a rychlej. Vybral jsm 3 a rozhodl se pro tvůj.Vše udělal podle tebe a ještě jsem po upečení zalil celý povrch pudinkem, kde místo mléka použil hruškový džus a místo 1/2 litru jak je doporučeno použil pouze dvě třetiny tekutiny. Koláč byj jezen s rozpaky. Návštěva a dcerka a vnučka spolu s přítelem ho hodnotili kladně a chutnal. Já a moje žena - PROMIŇ- jsme mu nepřišli na chuť a to pouze pro těsto, které nebylo podle našeho gusta. Bylo tvrdé a jalové.
-
tak jsem tedy zvolila stredni formu na kolac... tedy myslim, ale abych ji pokryla musela jsem testo vyvalet opravdu na tenko... nevím jak to dopadne, ale zrejme to dopadne jako rozcepecene hrusky na tenke krupavce placce...
5
-
Tak fotečky poslány
.
-
Tak jsem se jukla na sladké hruškové recepty a zaujal mě tento koláč
.Dělala jsem ho ze špaldové mouky a před vložením do trouby mi přišel takový nějaký chudý,tak jsem ho zalila smetanovou zálivkou a posypala zbylou žmolenkou od minule
.Už se peče a krásně u toho voní
,tak až vychladne a ochutnáme ho,pošlu fotečku
.
-
Doporučuju ještě před vložením do trouby celý koláč zalít rozmíchanou smetanou (jakoukoliv, klidně i kysanou) s cukrem a vejcem. A posypat nasekanými ořechy. To je pak teprve dobrota!
-
stane se neco,kdyz dam misto hrusek jablka?vypada to jedle,udelam zitra hnedle:-mas bodana