Domácí rychlé máslo
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když bude šlehání trvat déle nebojte se!! :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2017 23:23
28. 5. 2015 10:05
8. 5. 2013 17:57
senky: to bude asi náhoda poradila ho kamarádka ...
Jamie je moc šikovný!!
Jamie je moc šikovný!!
13. 2. 2013 00:12
Montanka: při přípravě šlehačky se musí dávat pozor na přešlehání, jinak se srazí a oddělí se tuk.
13. 2. 2013 00:09
Děvčata, vždyť víme, o čem je řeč. Když jsem byla trochu větší, abych mohla máslo stloukat, tak jsem vždy při práci musela povídat nebo zpívat, abych nemlsala. Vždycky jsem nadzvedávala víko soudku, abych se "podívala", jestli se už máslo tvoří, ale vždycky jsem prstem setřela smetanu a olizovala. Mňááám. To byla dobrota. Ale také pořádná dřina - ruce od točení klikou bolely, zvláště, když už se začínaly tvořit hrudky másla, tak to šlo ztěžka. Ale stálo to za to. Za odměnu jsem směla olízat celé víko, kde ulpělo podmáslí s kuličkami másla.
12. 2. 2013 20:04
Nadja: stojí za vyzkoušení u nás doma je většina věcí k okamžité spotřebě
12. 2. 2013 20:04
Nadja: a já jsem babičce ujídala lžičkou a máslo mám ráda do teď a poznám, když je dobré - zkrátka jako to od babičky
12. 2. 2013 19:57
Nadja: já se taky hlásím do klubu vzpomínek
12. 2. 2013 19:47
tak tohle se mi stávalo, když jsem šlehala šlehačku :D tak bych to mohla zkusit cíleně :D
12. 2. 2013 19:45
Nadja: máme úplně stejné vzpomínky
12. 2. 2013 19:37
senky: jj, včera dělal Jamie. Ale je to máslo jen k okamžité spotřebě.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
Domácí máslo, které muselo nějakou dobu vydržet, se dělalo šleháním kyselé smetany a ta "voda", kterou Jamie vyléval bylo vynikající podmáslí, které velice rychle vždy zmizelo. Z másla se udělala hrouda, která se promývala čistou vodou, dokud se všechno podmáslí z másla neodstranilo.
U mojí babičky se smetana schraňovala celý týden a v sobotu odpoledne se tlouklo máslo. K večeři pak byly brambory na loupačku s čerstvým máslem, se solí a zapíjelo se to vychlazeným podmáslím. Přímo neskutečná dobrota to byla.
Pokud bylo másla více, než rodina spotřebovala, tak se máslo přepustilo a schovalo se na později, kdy kráva tolik nedojila.
12. 2. 2013 18:36
Zdrojem je Jamie Oliver Včera zrovna toto máslo dělal, ale postup byl trošičku propracovanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 18 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 21 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 22 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 5 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 8 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 8 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 8 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 9 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 9 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 10 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit domácí mléčné produkty? Vyzkoušejte je s námi
Hnědé máslo se hodí do dezertů i slaných pokrmů. Aby mělo typickou oříškovou chuť, je třeba ve správný okamžik vypnout sporák
Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty
Další recepty
Tématické fráze: jamie oliver - domácí máslo jamie oliver domácí máslo domácí máslo domácí máslo ze smetany jamie oliver máslo domácí máslo jamie oliver jak stloukat máslo robot na maslo domaci maslo jamie recept domaci maslo máslo rychle máslo v robotu jamie a máslo rychlé máslo rychlé domácí recepty domácí máslo z kyselé smetany maslo ze smetany jamie oliver máslo z kyselé smetany máslo oliver jamie oliver maslo domaci
Suroviny: smetana ke šlehání
Domácí rychlé máslo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Kok
12 názorů