Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji zvládne i kuchař začátečník. Ke konci vaření do ní přidáme na kolečka nakrájené párky.

Hodnocení receptu je 5,0 (171×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

16. 12. 2008 15:59

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 365 kJ / 804 kcal
Bílkoviny24,39 g
Tuky65,26 g
Vláknina3,50 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 873 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy28,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Suzsssie Suzsssie

29. 12. 2009 23:35

Tak dnes jsem ji udělala k večeři.. měla jsem ji po opravdu dlouhé době.. Je výborná :-) Posílám bodík ;-)

finneta

25. 11. 2009 12:04

včera jsem jí dělala k večeři - je výborná. recept od tebe cathleen fakt nikdy nezklame. díky a posílám bod:yes::-p

Eliza Eliza

3. 6. 2009 18:55

Na přání dcery jsem tuhle bezva jemnou polévku (podle ní "párečkovou" :-) ) uvařila dnes k večeři. Posílám fotky a samozřejmě bod :yes:.

Lenča

27. 4. 2009 18:20

Určitě ji vyzkouším a pak dám vědět,ta má rodinka je celkem vybíravá;-)

Gabina

9. 2. 2009 11:19

Kuličky do polévky máme taky rádi. Naši si je sypou snad do každé polévky vyjma nudlové.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2009 18:57

Papriko-sežrali to, než jsem stačila vyfotit. Holota jedna:-)):-D:-))

Bibinka Bibinka

7. 2. 2009 18:53

Jani R.,ty kuličky do polévky jsou fakticky super:-p, dávám je do hrachovky a to si představ, že je ráda chroupu samotný u televize, naši pidilidi žebrají a žerou je taky:-D a to vypovídá samo jaké jsou.;-)

Paprika Paprika

7. 2. 2009 18:02

No Jani R. - kde je fotka s kuličkama?

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 2. 2009 17:09

Přidávám plusík. Dnes jsem ji uvařila a aby to nebylo jen s párkem, nasypala jsem do ní na každý talíř kuličky do polévky. Holky, to nemělo chybu!! Koupila jsem je nedávno tady v Orlu a říkala jsem si, že je určitě použiju a fakt to nemělo chybu.:yes:

Leňa

5. 2. 2009 13:05

Moc děkuji za rady. Polévka se povedla na jedničku a jen se po ní zaprášilo :-)

cathleen cathleen

4. 2. 2009 10:34

Leni - přesně, jak jsi napsala:-)):

Můžeš přidat buď pravý vývar, třeba z kostí, a pokud nemáš, dáš "vývar" z Masoxu (resp. vodu + Masox):yes:Tuhle polívku většinou dělávám z Masoxu, vývar z kostí používám na čiré polévky se zeleninou a nudlemi nebo drobením.

Paprika Paprika

4. 2. 2009 10:31

Leňo, dovolím si odpovědět za Cathleen. Vývar v pravém slova smyslu je "voda" od vyvářeného masa, kostí, zeleniny atd. Když ho nemáš, tak použiješ bujón z kostky (masox, zeleninový, hovězí, slepičí, bylinkový, houbový atd.) dle chuti nebo dle receptu.;-)

Leňa

4. 2. 2009 10:25

Dobrý den, mám dotaz. Jsem začátečník ve vaření :-) a ráda bych se zeptala, co znamená vývar? Je to jen vepřový bujon nebo masox? Polévka vypadá moooc dobře a ráda bych vyzkoušela...

Paprika Paprika

2. 2. 2009 12:02

Dělala jsem podobně jako Merylas. Přidala jsem na začátku brambory a na konec ještě zelenou petrželku. Tenké párky mi někdo snědl, tak tam přišel kabanos.Výsledek byl :yes: Máš bodík.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

21. 12. 2008 15:47

Cathleen, dovolila jsem si vložit fotku, polévka je :yes: Navíc jsem dala hned na začátku brambory na kostky a z koření pepř, drcený kmín, trochu česneku a masox. Musím hlavně pro mého hubeného syna dělat husté a výživné polévky, tak místo mléka jsem přidala trochu sladké smetany, měla jsem otevřenou krabičku, až pak jsem zjistila, že to byla smetana na šlehání :-D A můj muž má rád taky trochu smetany skoro ve všem. A jinak pokud používám nějakou uzeninu, tak jsem zvyklá ji taky trošku osmahnout na minimu tuku, tak nějak mi přijde, že je jídlo chutnější a víc voní. Za 1 ;-)

1 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: franfurska polevka franfurtská polévka recept na frankfurtskou polévku frankfurtská polévka s párkem frankfurtska frankfurska polevka franfurtská polévka recept franfurska polivka franfurktská polévka franfurská polévka recept frankfurtska polivka franfurtska poleva frantfurská polevka frankfutská polévka frakfurtská polévka franktfurtská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka frankfurtska polevka podle pohlreicha framfurska polevka

Suroviny: sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, pepř mletý, vegeta, mléko, párky, nať petrželová

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6VE

Naposledy jste si prohlédli