Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka, vonící paprikou a cibulí, nás krásně zahřeje a skvěle si na ní pochutnáme. Přitom není složitá na přípravu, ani náročná na suroviny. Snadno ji zvládne i kuchař začátečník. Ke konci vaření do ní přidáme na kolečka nakrájené párky.

Hodnocení receptu je 5,0 (171×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

16. 12. 2008 15:59

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 365 kJ / 804 kcal
Bílkoviny24,39 g
Tuky65,26 g
Vláknina3,50 g
Cholesterol 92 mg
Sodík 873 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy28,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

4. 8. 2011 09:42

Tak jsem okoukla komenty a :-O Pokud vím, tak do téhle polévky patří paprika na 100%, nikde jsem ji ještě nedostala světlou bez papriky a s kapustou. Gulášová polévka je zase z hovězího masa. Asi Viktor je nějaký znalec, nejspíš nějaký šéfkuchař:-D v Německu.Tady není Německo a pokud vím, tak sem lidi dávají své recepty, jak vaří doma pro svou rodinu.Nejsou to recepty z hotelů a restaurací, ty je třeba hledat jinde. Někdy se člověk diví, jak jsou tady někteří kreativní a co jsou schopni všechno smíchat dohromady:-D Tady opravdu stačilo dát koment, že někdo dělá bez papriky a s kapustou, bez vegety. Já občas vegetu a různé dochucovadla taky použiju, no a co??? Nepřeháním to s něma, kdo nechce tak je nepoužívá. Možná tu frankfurtskou bez papriky a s kapustou zkusím :-D

cathleen cathleen

4. 8. 2011 09:22

Porada: P.S. Tady prece nejsme v Nemecku!:-O

cathleen cathleen

4. 8. 2011 09:21

Porada: mate hezke jmeno :-)
POKUD opravdu na tuto polevku existuje tolik receptu (ja nasla 2, ve druhem jsou navic brambory), pak nerozumim tomu, proc Viktor nebere tento muj recept jako ten "jiny" a tvrdosijne mi do nej cpe svou kapustu?
Tato frankfurtska polevka je presne ta presnidavkova, kterou si kdysi treba muj tatka kupovaval s nekolika rohlikama.
A jestlize ma nekdo chut si do ni nakrajet treba ananas, muze to sem pisnout jako svou poznamku. Ale ne ve forme, ze je recept spatne. Nikdo mu nebrani vlozit svou verzi, mista na nove recepty je tu habakůk ;-)

Porada

4. 8. 2011 09:04

Cathleen, řekl bych,že pravda je na obou stranách.Na tzv.frankfurtskou polévku je několik receptů. Zřejmě používáte různé recepty. Pokud si prohlédnete přiložený odkaz vidíte, že má Viktor také pravdu.Tak bych tak moc neoponoval.
V Německu třeba Vámi uváděnou polévku neznají.Pro zajímavost přidám odkaz.
Špagetka se opět zbytečně vytáčí.
http://www.google.cz/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=...

cathleen cathleen

3. 8. 2011 15:50

Viktor: :-)) mne je jedno, kdes TY vycetl nejaky recept...pro me jsou smerodatna pravidla pro kuchare, tj.jmenovane Receptury.
Recept je spravne, ty si delej svou"frankfurtskou" a tady tuhle nech na pokoji ;-) Pravdu nemas.

spagetka spagetka

3. 8. 2011 15:47

Viktor: přidej recept, budeme hodnotit tvé kulinářské uměni. Nech ale prosím lidi vařit dle svých chutí ano? ;-)

martina 72

3. 8. 2011 15:47

Tak dle Viktora jsme úplné blbky a nevíme, že do této polévky patří kapusta a nepatří červená paprika. Já kapustu nikde a nikdy v ní nedostala a polévka byla barevná po čem tedy, když ne po paprice:-?:-O

Viktor

3. 8. 2011 15:36

Viktor

3. 8. 2011 15:35

cathleen:

vegeta nepatří do žádného jídla !

Jana Pá

2. 8. 2011 20:41

Musím se přidat k dobrému hodnocení receptu a víte proč:-?, protože je to polévka, která vždy bude:-p já ji dělávám vždycky, když už nevím, copak bych chlapům uvařila a vždy má úspěch:-! Jinak improvizace v polévce-každý si přidá - nebo - ubere, ne:-?:-D:-D

Simona Skolakova Simona Skolakova

2. 8. 2011 20:12

Viktor:co to tady povídáš????kapusta jo???Kde jsi na tom byl??
cathleen:souhlasím s tebou!!!!Jak to toho člověka mohlo napadnout?;-)

cathleen cathleen

2. 8. 2011 20:08

Viktor: Mily Viktore :-)) nez zacnes takhle zasvecene poucovat, doporucila bych ti mrknout nekam k "odbornikum" ;-)
I podle Receptury teplych pokrmu do frankfurtske paprika, vegeta nebo polevkove koreni patri. Naopak tam NEPATRI tebou zminena kapusta ;-)

Viktor

2. 8. 2011 16:07

:no:
do frankfutské patří mimo jiné kapusta, v žádném případě NE červená paprika a VEGETA, tohle je recept na další variantu podomácky vymyšlené gulášovky!

Jana

13. 7. 2011 13:30

Chtěla jsem poděkovat za velmi hezký recept na tuto polévku....je velmi dobrá (akorát jsem si do ní přidala brambory).:-)

Pajaska Pajaska

17. 5. 2011 11:57

Dělám podobně,používám jedině Trampské cigáro z Globu.Někdy pro změnu přidám nakonec stroužek česneku a trochu majoránky.Takže jakási gulášovka.Ať tak či tak, pořád skvělá.:yes::yes:

1 4 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: franfurska polevka franfurtská polévka recept na frankfurtskou polévku frankfurtská polévka s párkem frankfurtska frankfurska polevka franfurtská polévka recept franfurska polivka franfurktská polévka franfurská polévka recept frankfurtska polivka franfurtska poleva frantfurská polevka frankfutská polévka frakfurtská polévka franktfurtská polévka frantfurtská polévka frankurtská polévka frankfurtska polevka podle pohlreicha framfurska polevka

Suroviny: sádlo, cibule, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, pepř mletý, vegeta, mléko, párky, nať petrželová

TopRecepty.cz

Frankfurtská polévka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6VE