Dalamánky s prefermentem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 903 kJ / 2 845 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,55 g |
Tuky | 52,52 g |
Vláknina | 31,61 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 490,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chtěla jsem vyzkoušet nějaké pečivo s prefermentem od cathleen,recept na dalamánky jsem si vybrala od Jikotky.Doufám,že se holky nebudou na mě zlobit,že jsem spojila tyto dva recepty v jeden.Dalamánky jsou výborné.Cathleen děkuji za recept na preferment,budu ho používat častěji.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 1. 2021 17:46
na 650 g mouky. o je nějak moc, ne? Dle základních receptů by se to mělo pohybovat max.
kolem 320ml. Vždyť je tam ještě lžíce oleje a máslo. nevím, možná nemám pravda , ale nepoužila bych tento recept.
19. 2. 2013 14:55
19. 2. 2013 12:28
19. 2. 2013 10:43
(Ono se v písemném projevu dost blbě upozorňuje na možné chybky, nechtěla bych, aby moje upřesnění vyznívalo jako nějaké mentorování a už vůbec ne povyšování se! )
Jak jsem psala - jsi šikula, že ses do toho pustila (zdejší průkopník ) a znovu musím pochválit, když píšeš, že zkoušíš i výrobu kváskuBudete mít doma jen výborné, zdravé pečivo
19. 2. 2013 10:08
19. 2. 2013 09:42
Pokud se ti chce, mrkni se, co všecko o prefermentu píšu http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Jinak - musím velice pochválit za snahu vyzkoušet, mám z toho radost. A třeba se preferment uchytí stejně, jako kdysi omládek (což je vlastně také jeden z prefermentů)
19. 2. 2013 09:00
19. 2. 2013 01:40
Cathleen uvádí 150 ml vody, 150 g mouky hladké, 1-2 g droždí,
Ty máš 200 ml vody, 150 g mouky žitné chlebové a půl kostky droždí = 21 g (tj. o 20 g více).
Jikotka má na dalamánky celkem 20 g droždí,
Ty máš kromě prefermentu ještě 21 g droždí, tedy celkem celou kostku droždí = 42 g.
Proč takové rozdíly?
19. 2. 2013 00:35
18. 2. 2013 21:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 13 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 15 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 1 hodinou
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mamhladik uvařila před 2 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Mamhladik uvařila před 2 hodinami
Cheesecake - jednoduchý, pravý
Mamhladik uvařil před 2 hodinami
Drožďová pomazánka podle Matyska
VarilaMysicka uvařila před 2 hodinami
Pudinková bábovka bez mouky
Aneleh81 uvařil před 2 hodinami
Vepřové na česneku
Pavel Jobanek uvařila před 4 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Hello Doly uvařila před 5 hodinami
Hlíva pečená s bramborami na smetaně
KatkaCechova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: aby nebylo cítit droždí pečivo s prefermentem pečení- proč je cítit z pečiva droždí dalamanky z droždí dalamánky caathlen makové dalamánky když je cítit droždí proč je cítit droždí výroba prefermentu proč chléb při pečení klesne dalamanek recept proč mi po upečení chleba klesne sypke drozdi je stejne velke jako kostka? pecivo s prefermentom proc v pekarne klesne chleba aby po upečení nebylo cítit droždí mouka vhodná na dalamánky kvásku a prefermentu proč je z chleba cítit droždí droždí je citit
Suroviny: mléko, sádlo, olej, kmín celý, sůl, cukr, mouka hladká, droždí, žloutek, sůl hrubá, kmín celý, voda, mouka žitná chlebová, droždí
Dalamánky s prefermentem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PJxA
10 názorů