Drožďová polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 16 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

čerstvé droždí
cibule
Nyní v akci
sádlo
mrkev
petržel
celer
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.

  2. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pokrájenou cibuli na něm osmahneme.

  3. K osmahlé cibulce přidáme droždí a pražíme společně, až se na pánvi vytvoří škraloup.

  4. Mezitím si do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu a osmahlé droždí s cibulkou do ní vmícháme. Směs uvedeme do varu. Podle chuti přisolíme.

  5. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.

  6. Vložíme do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, dokud není zelenina zcela měkká.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drožďová polévka

  • IvankaB IvankaB

    Teď jsem ji dodělala a je opravdu výborná :-8 Děkuji:-))

    Odpovědět

  • Míla (ten) Míla (ten)

    :-p:yes: Děkuji

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    V papiňáku na sádle cibulku, zeleninu na kostičky a pak droždí do roztopení. Pak jsem přilila vodu s trochou krupice, osolila, opepřila, zakryla poklicí a 5 minut pískala. Vkvedlala jsem tam 1 vejce. Výborná a rychlá :-K

    Odpovědět

  • Jarmila Hulová Jarmila Hulová

    :yes: My upražíme ještě krupičku a nebo udělám krutonky,variací je nepřeberné množství.A fakt tahle polévka je na jedničku.Má 3 plus,rychlá,levná,chutná.:-))

    Odpovědět

  • karelher karelher

    Jak již někdo kdysi dávno psal ,je lepší udělat rovnou cibulovo/droždový základ.Já ji ještě nakonec rozmixoval(ale jen částečně na hrubo)...Velice chutná polévka...

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka

    dnes jí budu vařit snad se úpovede dík za recept:yes:

    Odpovědět

  • neregistrovaná kuchtička neregistrovaná kuchtička

    výtečná,zdravá polívečka,mnam,mnam

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • Teta KEKY Teta KEKY

    Holky už jí dělám poněkolikáté a jaké těhule si na ní dneska zase pošmáknu a klucííííííí dělníci se olizují již teď :-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Anna Kocikova:Aničko. Bezvýhradný souhlas. I u nás jedna z nejvíce uznávaných polévek. U nás se na cibulku dávají kvasnice a když se rotají, tak zasypem trochou mouky a když se udělají žmolky, tak se zalije vroucí vodou a dá se Masox , nastrouhá mrkvička, petržel,celer - najemno, Osolí,opepří. +bodí 5

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hledím a nevěřím svým očím,že takové dobrá polévečka zde nemá ani po pěti letech od uvedení žádný bod:-OKdyž se podívám na jiné a méně chutné polévky,kolik mají chvály a bodů...:-SNo nic,každý jsme nějaký:-/
    Já přidávám zároveň s cibulí orestovat i trošku nadrobno nastrouhané mrkve,aby měla polévka také i hezkou barvu:-)Mám tuhle"drožďovku"ráda jen tak,manžel zase v závěru s rozklepnutým vajíčkem:-pKromě fotek obou verzí přidávám poděkování i ten první bodík,který si tahle dobrota určitě zasloužila už mnohem dříve:-K:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • renda renda

    Lucie:svatá pravda.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie

    Možná je praktičtější udělat cibulovodrožďový základ přímo v hrnci a pak zalít vodou, ne? Ale někdo má třeba rád víc špinavýho nádobí :)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka

    Ještě lepší než rozkvedlané vajíčko, je kapání.:-p

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Dělám ji trochu jinak, ale chuť bude nejspíš podobná, tak přidávám foto :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo