Drožďová polévka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 16 názorů

513
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Suroviny

čerstvé droždí
cibule
sádlo
mrkev
petržel
celer
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.

  2. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pokrájenou cibuli na něm osmahneme.

  3. K osmahlé cibulce přidáme droždí a pražíme společně, až se na pánvi vytvoří škraloup.

  4. Mezitím si do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu a osmahlé droždí s cibulkou do ní vmícháme. Směs uvedeme do varu. Podle chuti přisolíme.

  5. Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.

  6. Vložíme do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, dokud není zelenina zcela měkká.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Drožďová polévka

  • IvankaB IvankaB(neregistrovaný)

    Teď jsem ji dodělala a je opravdu výborná :-8 Děkuji:-))

    Odpovědět

  • Míla (ten) Míla (ten)(neregistrovaný)

    :-p:yes: Děkuji

    Odpovědět

  • helusa27 helusa27

    V papiňáku na sádle cibulku, zeleninu na kostičky a pak droždí do roztopení. Pak jsem přilila vodu s trochou krupice, osolila, opepřila, zakryla poklicí a 5 minut pískala. Vkvedlala jsem tam 1 vejce. Výborná a rychlá :-K

    Odpovědět

  • Jarmila Hulová Jarmila Hulová(neregistrovaný)

    :yes: My upražíme ještě krupičku a nebo udělám krutonky,variací je nepřeberné množství.A fakt tahle polévka je na jedničku.Má 3 plus,rychlá,levná,chutná.:-))

    Odpovědět

  • karelher karelher

    Jak již někdo kdysi dávno psal ,je lepší udělat rovnou cibulovo/droždový základ.Já ji ještě nakonec rozmixoval(ale jen částečně na hrubo)...Velice chutná polévka...

    Odpovědět

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    dnes jí budu vařit snad se úpovede dík za recept:yes:

    Odpovědět

  • neregistrovaná kuchtička neregistrovaná kuchtička(neregistrovaná)

    výtečná,zdravá polívečka,mnam,mnam

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

  • Teta KEKY Teta KEKY(neregistrovaný)

    Holky už jí dělám poněkolikáté a jaké těhule si na ní dneska zase pošmáknu a klucííííííí dělníci se olizují již teď :-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Anna Kocikova:Aničko. Bezvýhradný souhlas. I u nás jedna z nejvíce uznávaných polévek. U nás se na cibulku dávají kvasnice a když se rotají, tak zasypem trochou mouky a když se udělají žmolky, tak se zalije vroucí vodou a dá se Masox , nastrouhá mrkvička, petržel,celer - najemno, Osolí,opepří. +bodí 5

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hledím a nevěřím svým očím,že takové dobrá polévečka zde nemá ani po pěti letech od uvedení žádný bod:-OKdyž se podívám na jiné a méně chutné polévky,kolik mají chvály a bodů...:-SNo nic,každý jsme nějaký:-/
    Já přidávám zároveň s cibulí orestovat i trošku nadrobno nastrouhané mrkve,aby měla polévka také i hezkou barvu:-)Mám tuhle"drožďovku"ráda jen tak,manžel zase v závěru s rozklepnutým vajíčkem:-pKromě fotek obou verzí přidávám poděkování i ten první bodík,který si tahle dobrota určitě zasloužila už mnohem dříve:-K:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • renda renda(neregistrovaná)

    Lucie:svatá pravda.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Možná je praktičtější udělat cibulovodrožďový základ přímo v hrnci a pak zalít vodou, ne? Ale někdo má třeba rád víc špinavýho nádobí :)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Ještě lepší než rozkvedlané vajíčko, je kapání.:-p

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Dělám ji trochu jinak, ale chuť bude nejspíš podobná, tak přidávám foto :-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo