

Drožďová polévka
Suroviny
- čerstvé droždí
- cibule
- sádlo
- mrkev
- petržel
- celer
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pokrájenou cibuli na něm osmahneme.
K osmahlé cibulce přidáme droždí a pražíme společně, až se na pánvi vytvoří škraloup.
Mezitím si do polévkového hrnce nalijeme studenou vodu a osmahlé droždí s cibulkou do ní vmícháme. Směs uvedeme do varu. Podle chuti přisolíme.
Mrkev, petržel a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
Vložíme do vroucí polévky a vaříme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut, dokud není zelenina zcela měkká.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Drožďová polévka
-
Polevku jsem take varila a moc detem chutna
-
Teď jsem ji dodělala a je opravdu výborná
Děkuji
-
Děkuji
-
V papiňáku na sádle cibulku, zeleninu na kostičky a pak droždí do roztopení. Pak jsem přilila vodu s trochou krupice, osolila, opepřila, zakryla poklicí a 5 minut pískala. Vkvedlala jsem tam 1 vejce. Výborná a rychlá
-
My upražíme ještě krupičku a nebo udělám krutonky,variací je nepřeberné množství.A fakt tahle polévka je na jedničku.Má 3 plus,rychlá,levná,chutná.
-
Jak již někdo kdysi dávno psal ,je lepší udělat rovnou cibulovo/droždový základ.Já ji ještě nakonec rozmixoval(ale jen částečně na hrubo)...Velice chutná polévka...
-
dnes jí budu vařit snad se úpovede dík za recept
-
výtečná,zdravá polívečka,mnam,mnam
-
-
Holky už jí dělám poněkolikáté a jaké těhule si na ní dneska zase pošmáknu a klucííííííí dělníci se olizují již teď
-
Anna Kocikova:Aničko. Bezvýhradný souhlas. I u nás jedna z nejvíce uznávaných polévek. U nás se na cibulku dávají kvasnice a když se rotají, tak zasypem trochou mouky a když se udělají žmolky, tak se zalije vroucí vodou a dá se Masox , nastrouhá mrkvička, petržel,celer - najemno, Osolí,opepří. +bodí 5
-
Hledím a nevěřím svým očím,že takové dobrá polévečka zde nemá ani po pěti letech od uvedení žádný bod
Když se podívám na jiné a méně chutné polévky,kolik mají chvály a bodů...
No nic,každý jsme nějaký
Já přidávám zároveň s cibulí orestovat i trošku nadrobno nastrouhané mrkve,aby měla polévka také i hezkou barvuMám tuhle"drožďovku"ráda jen tak,manžel zase v závěru s rozklepnutým vajíčkem
Kromě fotek obou verzí přidávám poděkování i ten první bodík,který si tahle dobrota určitě zasloužila už mnohem dříve
+1
-
Lucie:svatá pravda.
-
Možná je praktičtější udělat cibulovodrožďový základ přímo v hrnci a pak zalít vodou, ne? Ale někdo má třeba rád víc špinavýho nádobí :)
-
Ještě lepší než rozkvedlané vajíčko, je kapání.