Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

aja.g Kuchařka: aja.g

Domácí pekárna 6 názorů

Suroviny

Pivní kvásek:
240 g chlebové žitné mouky
380 ml piva
3 lžičky sušeného droždí
vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit
do pekárny:
1 rozšlehané vejce
2 lžíce oleje
pivní kvásek
200 g pšeničná chlebové mouky
160 g celozrnné pšeničné mouky
6 lžic hladké mouky
1,5 lžičky cukru
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Program klasik. Chleba upečeme v domácí pekárně nebo dáme jen na program těsto, přendáme do ošatky, necháme ještě asi 1 hodinu kynout a upečeme v troubě.

Poznámka

Tento i spoustu dalších receptů najdete na http://domacipekarny.dama.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Tak, jak je uvedeno v receptu
    pivní kvásek:
    240g chlebové žitné mouky
    380 ml piva
    3 lžičky sušeného droždí
    vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit.
    Já někdy nechávám jenom hodinu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mám otázku, ako sa urobí ten pivný kvások ? Myslím pomery surovín naň. Díky

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Suroviny na pivní kvásek jsou promíchány v pekárně, ale samozřejmě jde všechno udělat klasicky. Těsto normálně zadělat ručně, udělat šíšku a upéct v troubě;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jani, ještě se může vše promíchat a nechat kvasit ve formě v pečce...pak ráno přidat ostatní suroviny a zapnout program Klasik.
    Ale v podstatě vše, co se peče v pekárně, se dá upéct i v troubě.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ten chleba není klasicky na domácí pekárnu. Udělej si normálně těsto, jak je v návodu a klidně upeč v troubě. Jestli dobře vidím, ani tenhle není pečený v pekárně. Taky poznámka "vše dobře promíchat a nechat přez noc kvasit" znamená, že autorka jej nedělala v pekárně;-)

    Odpovědět

  • lomaci lomaci(neregistrovaný)

    Když nemám pekárnu ,jak na to???

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pivní kvásek výroba kvásku na domácí chleba výroba žitného chleba domácí chléb z kvásku žitný chléb výroba domácího chleba výroba chléba kvaskovy chléb z domácí pekárny domácí chleba z kvásku domácí chléb z žitného kvásku domácí kvásek z žitného chleba pšeničný kvásek domácí chléb pečený v troubě domácí pivní chléb recept na domácí kvásek na chleba recept na domácí chléb z kvásku kvasek z psenicne mouky domácí kvásek na chleba kvásek na chleba recept na pšenično žitný chleba

Zapomněl/a jsem heslo