jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Výborný medovník

Výborný medovník
nahoru
Výborný medovník Výborný medovník
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy

Suroviny:

450 g hladké mouky
150g cukru
hrst ořechů
50g hery
2 lžíce medu
5 lžic mléka
1 lžíce sody
1 vejce

Na krém 1. : Celou kostku másla a celé salko – vyšlehat šlehačem
Na krém 2. : Zakysanou smetanu a 2 lžíce cukru moučka

Postup přípravy receptu

Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne tmavnout pořád mícháme, hlavně od spodu, stačí stěrkou, nemusíme šlehačem. Jakmile je v barvě karamelu, odstavíme a necháme trochu vychladnout. Potom přidáme mouku a hrst ořechů a uděláme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice. Potom vyválíme na pečící papír 5 plátu ve velikosti plítkého talíře. Zkoušíme podle toho talíře. Potom pečeme placky jednu po druhé na 180 stupňů a čas není přesný, musíme dost hlídat. Někomu stačí 8 minut, někomu 5 minut..Hned jak upečeme každý plát, položíme na něj opačně talíř, a podle něj obkrojíme kolečko. Musíme hned po upečení, aby se pláty nelámaly. Až upečeme a okrájíme, zabalíma každý vychladlý plát zvlášťdo alobalu, aby zustal měkký. Já nechávám takto zabalené plá
ty v lednici do druhého dne. Placky peču večer. Ráno si udělám krémy. Smíchám máslo se salkem, to je první krém. Potom kysanou smetanu a cukr.
Nachystáme si placky a začneme mazat. Napovrch placky krém 1 a na každý spodní stranu plátu krém 2. Tak až do poslední placky, kterou namažeme už jen krémem 1 a ten také rozmažeme po celém obvodu medovníku. Potom z těch okrojků co jsme okrájeli uděláme posypku (pomeleme) a posypeme medovník. Je to docela piplačka :) Ale stojí to za to.

Poznámka

Tento receptík jsem získala od p.Novotné.Je odskoušený a fakt výborný.

Autor Autor: (Martina)
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Výborný medovník"

autor: renda (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2014 18:07:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super recept,vůbec se mi do toho nechtělo,takový patlání,ale nakonec sem se donutila a dneska pro velkej uspěch opakuju,nemá chybu,je lepší jak koupený,hnedka je to hotovo,jeden den upeču,druhej den máznu a třetí den ho sežereme:DDD
PROSTĚ BEZKONKUREČNÍsmajlik

autor: mardosa
vloženo: 24.02.2013 18:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krásně se dělá,když je těsto tužší,dá se přidat mléko,ale nemusí se.....záleží na tom .....a pak ta lahoda...no supersmajliksmajliksmajlik

autor: Alzbetta
vloženo: 24.02.2013 14:47:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Terusa:Dva dny? Tak to by neměl šanci smajlik
Recept se mi líbí smajliksmajlik smajlik určitě vyzkouším smajlik

autor: Terusa
vloženo: 24.02.2013 14:20:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děláváme podobný, jen už neděláme krém z klasického salka ale z karamelového a je to chutnější :)A když se nechá odležet ze dva dny tak je to uplná chutovka :)

autor: anetickaa_
vloženo: 24.02.2013 14:13:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Noo luxus

autor: mardosa
vloženo: 24.02.2013 13:51:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:už jo smajliksmajlik

autor: rebeka
vloženo: 24.02.2013 13:43:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

medovníček.. hmmmsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik a foto řezu by nebylosmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: yanull
vloženo: 24.02.2013 12:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik +3smajlik

vloženo: 24.02.2013 12:42:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

téééda, ten vypadá luxusně, hned jsem si ho hodila do oblíbených a jak se mi bude chtít, tak ho vyzkouším smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

měkký medovník medovník z kukuřičné mouky medovník výborný recept medovník podle novotného jak se dela vpdni lazen hery masla recept na vyborny krem do medovniku recept na výborný medovník vyborny medovník medovník recept na dobrý medovník výborný recept na medovník výborný medovník měkkej medovník recept výborný medovník top recepty medovník z plátú výborný medovník recept jak se dela vpdni lazen hery masla rychlý měkký medovník medovník výborný výborní medovník medovník s celými ořechy




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty