Kávové sušenky s výborným krémom

Katarinka Kuchařka:

Cukroví , Pečené, Plněné 14 názorů

514

Suroviny

Cesto:8 bielok,300g kryštálového cukru,2PL kvalitnej mletej kávy(suchej,nie uvarenej),80 g hladkej múky,2PL kakaa,300g mletých orechov,120g masla(hery)
Krém:2 veľké vajcia,80g kryštálového cukru,80 g čokolády(podľa toho,ako má kto rád,buď horká,mliečna alebo biela),1PL mletej kávy,150g masla,2PL želatínového stužovača DR.EDKER
Ozdobíme čokoládovou polevou,ale nemusí byť
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Potom zľahka primiešame kávu, kakao, orechy, preosiatu múku a roztopené maslo (heru). Cesto natlačíme do vrecúška a nastriekame cca 46 koliesok priemeru 5 cm, ale čo najtenšie na výšku. Keď nám ostane cesto, troška popridávame na každé kolečko. Dáme upiecť do predhriatej rúry na 170 stupňov 18 minút. Nenechávame dlhšie, kolečká by stvrdli (vylámali by sme si akurát tak zuby).

  2. Krém: Nad parou vyšľaháme s cukrom vajcia s elektrickým šľahačom do hustého krému, (ako puding). Potom si roztopíme čokoládu a opatrne vmiešame do vajcovej zmesi. Stužovač vymiešame metličkou 2 trochou vody a vmiešame tiež do zmesi. Do zmeknutého masla postupne všľaháme vajcovú zmes, mletú kávu a plnku dáme stuhnúť do chladničky.

  3. Potom, keď kolečká vychladnú, nastriekame plnku, zlepíme a dáme do chladu. Najlepšie sú na druhý deň.

Poznámka

Bola som prekvapená,aké bolo cesto dobré,mäkké.Výjde nám 23 sušienok.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávové sušenky s výborným krémom

  • Zdenka1 Zdenka1

    Potřebovala jsem spotřebovat zbylé bílky a tak jsem si vybrala tvůj recept. Zdobící sáček jsem byla líná vytahovat, tak jsem těsto dávala na plech jen lžící. Plnila jsem karamelovým krémem. Přidávám foto + bod:-p:yes:

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Pája:Určite môžeš dať aj instantnú kávu,ale myslím,že mletá je lepšia,ona má takú inú chuť v tom kréme.A zo zrnkami som nemala problém,nič nebolo vidieť.Ja teda dávam jacobs kronung (zelenú)Tá má výbornú chuť a je najemno pomletá.

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Katka: Chtěla bych krémem naplnit čoko roládu. Jen se chci zeptat, jestli se dá použít instatní káva? Nejsou tam z mleté (na Turka) pak ty zrníčka?

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Máš pravdu,tento krém je výborný aj na koláče.Som rada,že chutilo ;-):-*

    Odpovědět

  • PET-lahev PET-lahev(neregistrovaný)

    Tak Katarinko, ...sušenky sem včera zkoušela...VYNIKAJÍCÍ. Jen sem to chtěla mít kompletní...udělala na tom tu polevu a to byla chyba....bez polevy je to mnohem lepší : ) a ten krééém....už teď je mi jasný, že ten bude používanej mnohem častěji a nejen se sušenkama : )

    Odpovědět

  • IVANANERADOVA IVANANERADOVA

    Opravdu všem moooc D:yes:O:yes:P:yes:O:yes:R:yes:U:yes:Č:yes:U:yes:J:yes:I:yes: Jsou vážně super:-*

    Odpovědět

  • tesinska84 tesinska84

    :yes:hm...

    Odpovědět

  • jindra jindra(neregistrovaná)

  • tereza tereza(neregistrovaná)

    Hmm,tak tohle vypadá skvěle.Ale bude s tím piplačky a navíc to bude snězené rychlostí blesku,jak to u nás znám;-(;-(

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    :-O ... no ty jsou :yes::yes::yes: Bodíkuju ;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    :-*:yes: a bodík také :-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Katarinka:-)v podobném:-O receptu dělám na vánoce tzv.Kávové oválky,plní se také krémem(ve světlém provedení),jen se dělají v mini provedení;-).Je jich vždycky strašně moc na dělání:-S,ale taky strašně rychle zmizí z mísy:-p:-p.Tak ti posílám boďku:yes:,protože chuť je mi známá a jsou opravdu křehké a moc dobré.A stojí za to si je udělat;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    :yes:+ bodík

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo