Celokváskový pšenično-žitný chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 588 kJ / 858 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,38 g |
Tuky | 4,38 g |
Vláknina | 19,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,43 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 170,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.
Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.
Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2023 18:09
magdalenka: Nejsi sama, já taky žasnu, co všechno se dá přidat do chleba, aby tě ani náhodou nenapadlo, si ho koupit. Československé rohlíky peču týdenně 2 x a taky veky, ale ten chléb se mi nezadaří a nezadaří. Na to jsem levá! Nu což, aspoň rohlíky a veka se dá jíst! Pokusila jsem se taky o žitný kvásek, no nechtějte vědět, jak to dopadlo, och!
17. 11. 2023 17:44
Veronika.Hrozna: už sme ho zjedli, pečiem teraz ďalší. V obchode už nekupujeme chlieb, iba výnimočne. Z obchodu nám tie chleby plné všeličoho, nechutia. Doma dám múku, kvások, vodu a soľ. A keď si v predajni čítam zloženie...žasnem.
17. 11. 2023 17:32
magdalenka: Krásný, kdyby se z něj dalo ukrojit, jen ždibec, jen kousek kůrky, nebo aspoň čichnóóóut....mňam.
17. 11. 2023 09:46
magdalenka: nádherná fotka, děkuji mnohem lepší, než ta moje dala jsem tu tvoji jako hlavní, bude mi zdobit recept
17. 11. 2023 09:32
Včera som siahla po tomto recepte, samozrejme, ako vždy je výsledok výborný, hoci som sa bála väčšieho množstva žitnej múky. V mise cesto kvasilo až 4 hodiny, v ošatke 2. Chladnejšia kuchyňa, alebo slabší kvások - neviem, kvások maká už od februára, sem tam ho omladím. Jediným a veľkým problémom je, že chlebík je malý, mala som piecť z 1,5 dávky. Pridávam foto - pred pečením som chlieb narezala a ešte takto sa otvoril. Krásne chrumká!
9. 11. 2023 20:06
EvaSk: řekla bych, že max. o 80 %, není to jako u droždí
9. 11. 2023 18:42
Chtěla bych se autorky Ivy zeptat: takovýto hodněkváskový chleba, o kolik má při kynutí v míse zvětšit objem, o 80%, nebo v tomto případě stačí míň?
17. 5. 2020 16:20
Nevěsta mi koupila v Lidlu sušený kvásek od dr. Oetkera ,jen mi to volala ,tak jsem ho ještě neviděla, máte s ním někdo , prosím , zkušenost ,? Domácí kvásek neumím a ráda bych zkusila tento chleba
Děkuji
Děkuji
4. 12. 2019 12:22
SilviaD: díky!
4. 12. 2019 12:02
Mám tento chlebík rada lebo toto je pre mňa chlebík bez roboty - netreba ho prekladať. Len zarobím rozkvas, pridám suroviny, nechám vykysnúť, dám do ošatky dokysnúť, strčím do rúry a hotovka. Obyčajno-neobyčajný a hlavne chutný chlebík je na svete. Nie je náročný a rozmananý Netreba s ním robiť žiadne caviky
13. 1. 2018 20:16
eevza: děkuju
13. 1. 2018 20:01
cathleen: tak tehle je dokonalej! můj ideál. Škoda,ze nemohu dát milion bodů!
13. 1. 2018 19:23
eevza: doufám, že se kocour povedl a chutnal
13. 1. 2018 14:31
Kocour už je v troubě moc se těším!
31. 12. 2016 11:17
Hedwika: moc mě těší, že chleby chutnají a daří se díky za zprávu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 13 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 15 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 16 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 18 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Belus uvařila před 3 minutami
Banánové lívance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařil před 7 minutami
Domácí langoše
SaraValova uvařila před 53 minutami
Zelňačka (klasika)
NANNY uvařila před 1 hodinou
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 2 hodinami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Cibule v naší kuchyni - snadno dostupná léčivá síla z přírody. V těchto receptech nesmí chybět!
Další recepty
Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb
Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý
Celokváskový pšenično-žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmJ7
62 názorů