Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

26. 6. 2013 18:22

Suroviny

Porce: 8 ks

Nutriční hodnoty

Energie4 797 kJ / 1 146 kcal
Bílkoviny114,76 g
Tuky23,81 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,57 g
Sacharidy110,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pljeskavici jsem jedla poprvé před mnoha lety v Chorvatsku, kde jsme si jí kupovali téměř denně, jak nám chutnala a od té doby jí občas dělám i doma, je to hodně šťavnaté. Vůbec jsem netušila, že by tu nebyla, ale našla jsem jen jednu a jinou, proto já dávám k vyzkoušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala (moderátorka)

26. 6. 2013 19:57

Bibi, já se přidám, nemůžeš jakýkoliv karbanátek z mletého masa nazvat pljeskavicí. Ta má daný recept :-/

petra

26. 6. 2013 19:53

Tento recept je asi dobrý, ale nazývat to pljeskavicou je trochu zcestné. Ta se dělá většinou ze směsí mas - hovězí, jehněčí - je tenounká tak centimetr a brambory tam opravdu nepatří. Dobré karboše, díky prášku nadýchané, ale pljeskavica ani náhodou

Nella

26. 6. 2013 19:50

A ten prdopeč je tam nač?Do pljeskavice nepatří, to je jako přidávat ananas v rámci kreativity, do svíčkové.

Nella

26. 6. 2013 19:47

Můj otec je Chorvat, takže snad smím soudit a to, co tu Bibi předvedla je prapodivný, i když možná dobrý, karboš.Pljeskavica se nikdy neobaluje ve strouhance!!!! a musí být tenká max půl cm.Na grilu je to pak minutková záležitost.
Kreativita je fajn,nicméně někdy je jí přespříliž.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 6. 2013 19:38

Fakt se do Pljeskavice dává brambor ,to jsem nevěděla ? A také mi velice v Srbsku chutná ,hlavně když je grilována na dřevěném uhlí.A ten prášek do pečiva ,co tam má, jakou funkci ?????? To mě zajímá.:-)

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 19:16

magdalenka:Magdalenko, tady u toho receptu se dává tolik brambor, kolik se dává masa 1:1;-)vyzkoušej, bude to chutnat.

savlinka savlinka

26. 6. 2013 19:11

WOU prima:yes:a foto úžasné:yes::yes:

magdalenka magdalenka

26. 6. 2013 18:52

Ja napr. do čevabčiči a pod. bežne dávam strúhaný surový zemiak. Po opečení je tá mäsová placka taká "pevná". Chuť mäsa ostáva, ale ja dávam len jeden zemiak na cca pol kila mäsa. Netušila som, že Chorváti do toho dávajú tak veľa zemiakov. Myslela som, že ich pljeskavice sú hlavne z jahňaciny. A receptík je fajn.:yes:

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 18:42

hosta:Jitko, už jsem to dopsala, já je úplně ignorovala;-)patří samosebou do masa:-D

Straslipka Martin Straslipka Martin

26. 6. 2013 18:42

Taky mi tam ty brambory nějak unikly :-(

hosta hosta

26. 6. 2013 18:27

Líbí se mi to hodně - ale kam Bibi dáváš ty brambory? Buď blbě vidím, nebo ti něco vypadlo?:-)):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z mletého vepřového vepřové mleté maso recepty recepty z mletého vepřového masa mleté vepřové maso recepty mleté vepřové recept recepty na mleté vepřové maso mleté vepřové maso vepřové mleté maso recept pokrmy z vepřového mletého masa vepřové mleté maso vepřové mleté maso chorvatska pljeskavica mleté vepřové mleté vepřové maso recept čevabčiči z vepřového mletého masa recept na mlete veprove maso recepty mleté vepřové maso pljeskavice recept z mletého vepřového masa recepty z veproveho mleteho masa

Suroviny: maso vepřové mleté, brambory, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, podravka, prášek do pečiva, olej olivový, strouhanka, pažitka, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8z5W