

Chorvatská polévka
Suroviny
- 2 mrkve
- celer
- 1 pórek
- 1 cibule
- 10 dkg tvrdého sýra
- hladká mouka
- 5 dkg másla
- sůl
- pepř
- olej
- petrželka
Postup přípravy receptu
Na lžíci oleje osmažíme nakrájenou cibuli - kterou zaprášíme lžíci mouky a uděláme světlou jíšku. Jíšku rozvaříme v 1,3 l drůbežího vývaru, nebo vody s bujonovou kostkou.
Na másle osmažíme mrkev a 1/4 menšího celeru nakrájeného na kostičky a pórek nakrájený na kolečka. O
smaženou zeleninu přidáme do základní polévky a na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným tvrdým sýrem a nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chorvatská polévka
-
Výborná polévka - a ten sýr v ní - lahoda
-
Chutnala,u nás polévky to můžem na jakýkoliv způsob.
-
Zkoušel jsem je výtečná!
-
Vypadá fakt hezky
-
Ráno jsem mohutně přemýšlela, jakou polévku dnes uvařím a rozhodla jsem se pro tuto a udělala jsem moc dobře. Je nejen dobrá, ale má pěknou barvu a je rychle udělaná. Přidávám fotku a bodíka, ta polívčička si to zaslouží.
-
no aka pekna polievocka