Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 5. 2008 23:52

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše chalupářská
kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 030 kJ / 1 441 kcal
Bílkoviny117,83 g
Tuky100,83 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 414 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy14,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

4. 11. 2022 15:25

Marie Svarcova: Děkuji.:-K A to je škoda, že nelze nikde sehnat, u nás ve městě nemám problém.

Marie Svarcova

29. 10. 2022 09:29

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí (u nás nelze blánu nikde koupit)

Merylas Merylas

11. 9. 2021 10:02

mika59: Děkuji za komentář a foto, taky ji moc ráda používám.:-K

mika59 mika59

3. 9. 2021 17:17

U nás je blána běžně k dostání, a jinak už sekanou nepeču. Je krásně šťavnatá. S dovolením jsem přidala foto.:-K

voduska voduska

9. 10. 2015 20:52

U nás na Severní Moravě konkrétně v Orlové...minimum v 4 řeznictvích jí mají...bezva věc...zrovna peču 2 šišky....

janatka janatka

17. 8. 2013 19:06

U nás se nedá vůbec sehnat a to jsem se ptala i u známého řezníka.Soused zabíjel vietnamáky(čuníky),tak mi ji nechal.Nikdy jsem s tím nepracovala.Bylo to dost jemné,ale zvládla jsem to.sekaná byla super a to blána se do toho masíčka úplně zapekla a nikdo nic nepoznal;-),hlavně mladší dcera ta by dělala ofrky,protože si z našich a sousedovic čuníků nic nevezme(děcka si je je hladí a mají je za oblíbené zvířátka tak proto).;-)Už mám vyzkoušenou a tu policejní čalamáduhttp://www.toprecepty.cz/recept/34991-policejni-ca...( cathleen):-pJedna sklenička byla hořká(to ty větší okurky)jinak dobré!!:-)

Koubkova Koubkova

28. 7. 2013 09:18

Lze nahradit tuto blánu něčín jiným ,dosud jsem ji v obchodě neobjevila:-//;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 7. 2013 09:49

Ještě dodám, že jsem tuhle dobrotu podávala s čalamádou http://www.toprecepty.cz/recept/34991-policejni-ca...:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

25. 7. 2013 09:23

cathleen: nic než souhlas a pochvala +bodík 4

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 7. 2013 09:09

Maruško, k tomuhle receptu (měli jsme včera k obědu) mě napadá jen slovo -perfektní- :-)
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě - :yes::yes:, přidávám fotky (nevěděla jsem, kterou, tak si ty případně nadbytečné smázni:-8 )

Merylas Merylas

11. 1. 2012 10:40

šamanka: Jsem z jiného konce republiky, tak neporadím, kde seženeš:-( U nás ve městě to taky nemají všude, v tom jednom řeznictví to mají i třeba mražené v takových kuličkách. Dá se zmrazit dobře, tak jestli někde seženeš, můžeš vzít i víc a zamrazit;-) Tak snad někde uspěješ:-)

šamanka

10. 1. 2012 14:51

no u nás tomu říkáme závoj..je to uplně jedno jak to kdo jmenuje,,stále jde o tu jednu prorostlou blánu do níž cokoliv zabalíte tak nemá porovnání..akorát tedy nevím taky tady na Příbramsku jsem to u řezníka neviděla a když se ptám kroutí hlavou..tak jestli někdo víte kde poradte.jo dokud jsme měli své čuníky tak to byla pohoda..:-?:-?:-?

Merylas Merylas

13. 4. 2011 13:26

magdalenka: Asi to tak bude, já si už fakt nevzpomínám;-):-KKdyž jsem byla dítě, tak naši chovali kde co, i čuníky. Později, co si už pamatuju, tak se dělalo spoustu různých výrobků, tak to vyškvařené vnitřní sádlo šlo do nich. I se švarkama, ty se mlely.

magdalenka magdalenka

12. 4. 2011 11:07

Merylas:kedysi sa lístkové cesto robilo s takým brušným tukom z prasiat. Táto košilka je podobná. A piekli sa z toho aj sladké veci - kremrole, krémeše a iné, alebo slané pagáče. Určite aj vo vašich končinách. Nevytápala sa z nich masť s ostatnou slaninou, vždy extra. Tú jahňaciu košilku si neviem predstaviť, ale nemám dôvod penzionu neveriť.

Merylas Merylas

11. 4. 2011 23:10

penzionruze: Tak to si vůbec nedovedu představit:-O Ovlivnilo to nějak chuť těch buchet? Tady na Topkách jsem nedávno v nových receptech něco podobného - sladkého, zahlédla. Já balím jen masové věci.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana v branici sekaná v necu grilováni mletého masa vepřová blána sekaná v bránici recept vepřová sítka mleté maso recepty vepřová košilka sekaná pečeně v bránici sekaná v bláně pečená sekaná recept blana z prasete mlete maso na grilovani sekaná v košilce pečená sekaná v bránici recept na pečenou sekanou sekaná pečeně recept pečení branice recepty z mleteho veproveho masa sekaná pečená v bránici

Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, česnek, sůl, pepř, mléko, blána tuková vepřová, kmín drcený, cibule

TopRecepty.cz

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glZ