Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá pobřišnice (nikoli bránice, jak se lidově nazývá, protože bránice je sval).

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 5. 2008 22:52

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 030 kJ / 1 441 kcal
Bílkoviny117,83 g
Tuky100,83 g
Vláknina7,63 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 414 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy14,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tukovou blánu kupuji v menších řeznictvích, nevím, jestli je k dostání někde v marketech. U nás je pro tuto blánu zažitý název - bránice, i když nesprávně.

Místo trouby je možné upéct v remosce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

4. 11. 2022 14:25

Marie Svarcova: Děkuji.:-K A to je škoda, že nelze nikde sehnat, u nás ve městě nemám problém.

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 10. 2022 08:29

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi moc líbí (u nás nelze blánu nikde koupit)

Merylas Merylas

11. 9. 2021 09:02

mika59: Děkuji za komentář a foto, taky ji moc ráda používám.:-K

mika59 mika59

3. 9. 2021 16:17

U nás je blána běžně k dostání, a jinak už sekanou nepeču. Je krásně šťavnatá. S dovolením jsem přidala foto.:-K

voduska voduska

9. 10. 2015 19:52

U nás na Severní Moravě konkrétně v Orlové...minimum v 4 řeznictvích jí mají...bezva věc...zrovna peču 2 šišky....

janatka janatka

17. 8. 2013 18:06

U nás se nedá vůbec sehnat a to jsem se ptala i u známého řezníka.Soused zabíjel vietnamáky(čuníky),tak mi ji nechal.Nikdy jsem s tím nepracovala.Bylo to dost jemné,ale zvládla jsem to.sekaná byla super a to blána se do toho masíčka úplně zapekla a nikdo nic nepoznal;-),hlavně mladší dcera ta by dělala ofrky,protože si z našich a sousedovic čuníků nic nevezme(děcka si je je hladí a mají je za oblíbené zvířátka tak proto).;-)Už mám vyzkoušenou a tu policejní čalamáduhttp://www.toprecepty.cz/recept/34991-policejni-ca...( cathleen):-pJedna sklenička byla hořká(to ty větší okurky)jinak dobré!!:-)

Koubkova Koubkova

28. 7. 2013 08:18

Lze nahradit tuto blánu něčín jiným ,dosud jsem ji v obchodě neobjevila:-//;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 7. 2013 08:49

Ještě dodám, že jsem tuhle dobrotu podávala s čalamádou http://www.toprecepty.cz/recept/34991-policejni-ca...:-p

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

25. 7. 2013 08:23

cathleen: nic než souhlas a pochvala +bodík 4

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 7. 2013 08:09

Maruško, k tomuhle receptu (měli jsme včera k obědu) mě napadá jen slovo -perfektní- :-)
Perfektně se balilo (práci to žádnou nedá, karbanátky mi přijdou pracnější - blánu jsem normálně nastříhala nůžkama), perfektně to vypadá (krásně kulaté, úhledné balíčky - i oko se "najedlo") a perfektně to chutná.
Za mě - :yes::yes:, přidávám fotky (nevěděla jsem, kterou, tak si ty případně nadbytečné smázni:-8 )

Merylas Merylas

11. 1. 2012 09:40

šamanka: Jsem z jiného konce republiky, tak neporadím, kde seženeš:-( U nás ve městě to taky nemají všude, v tom jednom řeznictví to mají i třeba mražené v takových kuličkách. Dá se zmrazit dobře, tak jestli někde seženeš, můžeš vzít i víc a zamrazit;-) Tak snad někde uspěješ:-)

šamanka

10. 1. 2012 13:51

no u nás tomu říkáme závoj..je to uplně jedno jak to kdo jmenuje,,stále jde o tu jednu prorostlou blánu do níž cokoliv zabalíte tak nemá porovnání..akorát tedy nevím taky tady na Příbramsku jsem to u řezníka neviděla a když se ptám kroutí hlavou..tak jestli někdo víte kde poradte.jo dokud jsme měli své čuníky tak to byla pohoda..:-?:-?:-?

Merylas Merylas

13. 4. 2011 12:26

magdalenka: Asi to tak bude, já si už fakt nevzpomínám;-):-KKdyž jsem byla dítě, tak naši chovali kde co, i čuníky. Později, co si už pamatuju, tak se dělalo spoustu různých výrobků, tak to vyškvařené vnitřní sádlo šlo do nich. I se švarkama, ty se mlely.

magdalenka magdalenka

12. 4. 2011 10:07

Merylas:kedysi sa lístkové cesto robilo s takým brušným tukom z prasiat. Táto košilka je podobná. A piekli sa z toho aj sladké veci - kremrole, krémeše a iné, alebo slané pagáče. Určite aj vo vašich končinách. Nevytápala sa z nich masť s ostatnou slaninou, vždy extra. Tú jahňaciu košilku si neviem predstaviť, ale nemám dôvod penzionu neveriť.

Merylas Merylas

11. 4. 2011 22:10

penzionruze: Tak to si vůbec nedovedu představit:-O Ovlivnilo to nějak chuť těch buchet? Tady na Topkách jsem nedávno v nových receptech něco podobného - sladkého, zahlédla. Já balím jen masové věci.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sekana v branici sekaná v necu grilováni mletého masa vepřová blána sekaná v bránici recept vepřová sítka mleté maso recepty vepřová košilka sekaná pečeně v bránici sekaná v bláně pečená sekaná recept blana z prasete mlete maso na grilovani sekaná v košilce pečená sekaná v bránici recept na pečenou sekanou sekaná pečeně recept pečení branice recepty z mleteho veproveho masa sekaná pečená v bránici

Suroviny: maso vepřové mleté, vejce, česnek, sůl, pepř mletý, mléko, blána tuková vepřová, kmín drcený, cibule

TopRecepty.cz

Mleté maso v tukové vepřové bláně (bránici, košilce, závoji, necu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/glZ