Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

26. 6. 2013 18:22

Suroviny

Porce: 8 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 797 kJ / 1 146 kcal
Bílkoviny114,76 g
Tuky23,81 g
Vláknina21,30 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,57 g
Sacharidy110,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pljeskavici jsem jedla poprvé před mnoha lety v Chorvatsku, kde jsme si jí kupovali téměř denně, jak nám chutnala a od té doby jí občas dělám i doma, je to hodně šťavnaté. Vůbec jsem netušila, že by tu nebyla, ale našla jsem jen jednu a jinou, proto já dávám k vyzkoušení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Heduš

26. 6. 2013 21:57

Ale ty šťouchačky se vám povedly, vypadají dobře! :yes:

Heduš

26. 6. 2013 21:52

Bibinko, vždyť to máte klasickej karboš v trojobale! A to foto máte až moc vykolorovaný.. dejte tomu jinej název a bude klid, protože tohle pleskavica teda není.

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 20:22

Veronika.Hrozna:i já, i já;-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 6. 2013 20:15

Bibinka: Ale ty se mi zamlouvají -velice,taková velká flákota ! Tak já už zustanu u těch srbských ! :-D

Nella

26. 6. 2013 20:10

Bibinka:Máte to obalené, stačí se podívat.
Určitě je to dobré, ale pljeskavica to není.

zizala zizala (moderátorka)

26. 6. 2013 20:09

Bibinka: Vygoogluj si nějaké obrázky k pljeskavici, uvidíš, jak má vypadat ;-)

Nella

26. 6. 2013 20:09

zizala::yes:To, co je na fotce, je obalené, pljeskavica je tenká.

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 20:08

Nella:Nello, ale tady žádná strouhanka není, je tam psáno-kdo by chtěl může jí dát mírně navrch, vevnitř není ani zrníčko strouhanky;-)

zizala zizala (moderátorka)

26. 6. 2013 20:06

Bibinka: To ano, ale všechny mají společné znaky - směs několika druhů mas, žádná strouhanka, může být plněná sýrem kaškaval. Nikde jsem nečetla, že se dokonce polovina množství masa nastavuje brmaborami, pljeskavica je masová dobrota.

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 20:04

Veronika.Hrozna: S ničím si to nepleteš, v Srbsku jsou opravdu jako placatější balónky a dost velké, dává se jen jedna na talíř.:-D;-)

Nella

26. 6. 2013 20:02

Veronika.Hrozna:Myslím si, že to bude něco jiného.Pljeskavica je buď z jehněčího, hovězího, vepřového nebo i směsky mas.Přidává se sůl, pepř, paprika, někdo i česnek a cibuli podle rod. receptu.Nikdy tam nejde strouhanka atd. a tloušťka je cca 0,5-1 cm, jedná se o minutkovou záležitost.

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 20:01

zizala:Žížalo, spíš dané recepty, pljeskavice není jedna, je jich více druhů, zrovna tak jako Džuvečů(djuveč), je to krajové, jako některá jídla u nás.....

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 6. 2013 19:59

Bibinka: No ,co člověk se učí do smrti ! Tak tuhle fintu použiju určitě !:-p :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 6. 2013 19:57

Nella: Já nevím ,ale v Srbsku jsou hrubé tak 3 až 4 cm. A je to hezký macek ,který váží asi tak 300-400 gramu ! Nebo si to pletu s něčím jiným? :-)

Bibinka Bibinka

26. 6. 2013 19:57

Veronika.Hrozna: Verunko, "prdopeč" se dává hlavně do mletých mas z důvodu, že maso je nadýchanější;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z mletého vepřového vepřové mleté maso recepty recepty z mletého vepřového masa mleté vepřové maso recepty mleté vepřové recept recepty na mleté vepřové maso mleté vepřové maso vepřové mleté maso recept pokrmy z vepřového mletého masa vepřové mleté maso vepřové mleté maso chorvatska pljeskavica mleté vepřové mleté vepřové maso recept čevabčiči z vepřového mletého masa recept na mlete veprove maso recepty mleté vepřové maso pljeskavice recept z mletého vepřového masa recepty z veproveho mleteho masa

Suroviny: maso vepřové mleté, brambory, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, podravka, prášek do pečiva, olej olivový, strouhanka, pažitka, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8z5W