Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa
Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 4 797 kJ / 1 146 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,76 g |
Tuky | 23,81 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 1,44 g |
Sůl | 3,57 g |
Sacharidy | 110,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pljeskavici jsem jedla poprvé před mnoha lety v Chorvatsku, kde jsme si jí kupovali téměř denně, jak nám chutnala a od té doby jí občas dělám i doma, je to hodně šťavnaté. Vůbec jsem netušila, že by tu nebyla, ale našla jsem jen jednu a jinou, proto já dávám k vyzkoušení.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 6. 2013 21:57
Ale ty šťouchačky se vám povedly, vypadají dobře!
26. 6. 2013 21:52
Bibinko, vždyť to máte klasickej karboš v trojobale! A to foto máte až moc vykolorovaný.. dejte tomu jinej název a bude klid, protože tohle pleskavica teda není.
26. 6. 2013 20:22
Veronika.Hrozna:i já, i já
26. 6. 2013 20:15
Bibinka: Ale ty se mi zamlouvají -velice,taková velká flákota ! Tak já už zustanu u těch srbských !
26. 6. 2013 20:10
Bibinka:Máte to obalené, stačí se podívat.
Určitě je to dobré, ale pljeskavica to není.
Určitě je to dobré, ale pljeskavica to není.
26. 6. 2013 20:09
Bibinka: Vygoogluj si nějaké obrázky k pljeskavici, uvidíš, jak má vypadat
26. 6. 2013 20:09
zizala:To, co je na fotce, je obalené, pljeskavica je tenká.
26. 6. 2013 20:08
Nella:Nello, ale tady žádná strouhanka není, je tam psáno-kdo by chtěl může jí dát mírně navrch, vevnitř není ani zrníčko strouhanky
26. 6. 2013 20:06
Bibinka: To ano, ale všechny mají společné znaky - směs několika druhů mas, žádná strouhanka, může být plněná sýrem kaškaval. Nikde jsem nečetla, že se dokonce polovina množství masa nastavuje brmaborami, pljeskavica je masová dobrota.
26. 6. 2013 20:04
Veronika.Hrozna: S ničím si to nepleteš, v Srbsku jsou opravdu jako placatější balónky a dost velké, dává se jen jedna na talíř.
26. 6. 2013 20:02
Veronika.Hrozna:Myslím si, že to bude něco jiného.Pljeskavica je buď z jehněčího, hovězího, vepřového nebo i směsky mas.Přidává se sůl, pepř, paprika, někdo i česnek a cibuli podle rod. receptu.Nikdy tam nejde strouhanka atd. a tloušťka je cca 0,5-1 cm, jedná se o minutkovou záležitost.
26. 6. 2013 20:01
zizala:Žížalo, spíš dané recepty, pljeskavice není jedna, je jich více druhů, zrovna tak jako Džuvečů(djuveč), je to krajové, jako některá jídla u nás.....
26. 6. 2013 19:59
Bibinka: No ,co člověk se učí do smrti ! Tak tuhle fintu použiju určitě !
26. 6. 2013 19:57
Nella: Já nevím ,ale v Srbsku jsou hrubé tak 3 až 4 cm. A je to hezký macek ,který váží asi tak 300-400 gramu ! Nebo si to pletu s něčím jiným?
26. 6. 2013 19:57
Veronika.Hrozna: Verunko, "prdopeč" se dává hlavně do mletých mas z důvodu, že maso je nadýchanější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 12 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 13 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 14 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 9 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 9 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 9 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 9 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 10 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 10 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 12 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 12 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Další recepty
Tématické fráze: recepty z mletého vepřového vepřové mleté maso recepty recepty z mletého vepřového masa mleté vepřové maso recepty mleté vepřové recept recepty na mleté vepřové maso mleté vepřové maso vepřové mleté maso recept pokrmy z vepřového mletého masa vepřové mleté maso vepřové mleté maso chorvatska pljeskavica mleté vepřové mleté vepřové maso recept čevabčiči z vepřového mletého masa recept na mlete veprove maso recepty mleté vepřové maso pljeskavice recept z mletého vepřového masa recepty z veproveho mleteho masa
Suroviny: maso vepřové mleté, brambory, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, podravka, prášek do pečiva, olej olivový, strouhanka, pažitka, pepř, sůl
Bramborová Pljeskavice z vepřového mletého masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8z5W
41 názorů