Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 424 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,90 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o tradiční chorvatský recept (krompir - brambora), má mnoho variant, někdo brambory s cibulí napřed dusí na oleji - ale to fakt není nutné, propeče se dobře, někdo používá těsto na baklavu. Já znám tento postup z dob, kdy jsem v Chorvatsku byla "jako doma"
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 7. 2013 22:22
hosta: nemáš tam kousek uzeniny, vidím tam něco jako šunku, v řezu, nebylo by marné tam něco takového dát, hosti? co, tím asi nic nezkazím, viď
22. 7. 2013 22:21
Bibinka: tak už to mám v plánu na zítra, mám všechno, pak dodám fotky, máte to moc pěkné
20. 7. 2013 07:53
hosta: Jitko, udělala jsem, abych se přesvědčila, zda jsem to v Chorvatsku jedla a je to ono. moc mě to lákalo a včera byl oběd-pochutnali jsme si a taťulda chválil Bodíka už jsem dala, tak přidávám jen fotky
19. 7. 2013 22:35
Jituško to je parádaReceptík i hotová dobrota se mi moc zamlouvá
19. 7. 2013 15:19
Moc dobry recepis. Po 3 tydenim cestovanim tento recepis udelany doma byl vyborny. Nedala jsem popravku ,ale i tak byl vynikajici. Urcite udelam znovu. Dik za recepis.
19. 7. 2013 11:34
To je paráda. I když bez masa. Jsem uchvácenej. Nevím, zda k tomu ženu přesvědčím., ale vř, že se budu moc,moc snažit. +bodík 16
18. 7. 2013 21:53
pipre:no to mám radost, že chutnalo, nám taky studené i teplé. Díky za hezké fotky - takhle to tu má fungovat
Díky všem - opravdu zkuste, je to nenáročné, rychlé, chutné a většinou ze surovin, které jsou stále v lednici nebo ve špajzu
Díky všem - opravdu zkuste, je to nenáročné, rychlé, chutné a většinou ze surovin, které jsou stále v lednici nebo ve špajzu
18. 7. 2013 19:48
Jitko, dávám 100 bodů Upečeno a už i téměř snězeno, teda jeden závin zatím Fakt nám to moc chutnalo!! Brambory i cibuli jsem jsem strouhala pomocí stuhadla na okurky - viz foto. Krájí velmi tenké plátky a strouhám na něm i jablka na závin. V té mé troubě jsem ale pekla při 180°C hodinu. Asi peče pomaleji Dovolila jsem si přidat fotky+12
18. 7. 2013 19:03
Jdu si utřít bradičku, tahle jídla miluju +10
18. 7. 2013 18:46
Moc prima nápad, šlo by tam tofu? Jinak paráda
18. 7. 2013 16:50
Teda to bych si s chuti dala.. Zkusila bych pridat i nejake bylinky a do zakysanky mozna trochu cesneku... Pekny a jednoduchy recept, ukladam..
18. 7. 2013 16:49
hosta:Jitko, tak takové věci jsou moc a moc dobrý, to nám zaručeně spáchám a kdo ví, jestli jsem to v Chorvatsku nejedla, takových dobrot tam sním něúrekom Ty máš 3.bod
18. 7. 2013 16:48
Nádhera! Ukladám si...
18. 7. 2013 16:29
Znam ve verzi s filo testem. Do naplne se pridava jeste balkansky syr a je to opravdu velka dobrota.
18. 7. 2013 16:10
Ukládám, udělám , vypadá to štavnatě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 9 minutami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánské řízky
Brabcak uvařila před 20 minutami
Rychlá rajská omáčka (bez masa)
barcasuch uvařila před 1 hodinou
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Nicoolka uvařila před 1 hodinou
Mandarinkové řezy
pavlapavlina uvařila před 2 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
malami uvařila před 2 hodinami
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 3 hodinami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 3 hodinami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 4 hodinami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Na líbání to není, ale proti nachlazení? Zázrak! Toto je 10 překvapivých vlastností cibule
Další recepty
Tématické fráze: závin s bramborami kompirusa zavin s cibuli chorvatsky zavin listové těsto s bramborami krompiruža tradiční chorvatský recept recept chorvatský závin závin s bramborem a cibulí závin z listového těsta s bramborami listový závin s brambory chorvatske brambory s cibuli pita závin zapečené štrůdlíky pita s bramborami chorvatske listove testo bramborový listový závin recept chorvatske recepty z listového těsta pita krompirusa krompir salat
Suroviny: těsto listové, brambory rané, cibule červená, smetana zakysaná, máslo, sůl, pepř, podravka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
33 názorů