Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

4. 9. 2013 21:08

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 565 kJ / 852 kcal
Bílkoviny68,70 g
Tuky40,15 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 2,84 g
Sůl6,53 g
Sacharidy51,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

5. 9. 2013 15:56

Mně by chutnalo :yes::yes::-K

Irule Irule

5. 9. 2013 11:59

spagetka:tak tak ;-):-D:-))

spagetka spagetka

5. 9. 2013 11:57

Irule: To naprosto souhlasím, klobáska tam prostě být musí ;-):-p:yes: Osobně sama uzeniny nejím, ale v takovýchto jídlech to být musí :-D

Irule Irule

5. 9. 2013 11:53

spagetka:může tam být jakákoliv uzenina. U nás mají šunkový kabanos-aspoň se tak jmenuje, a ikdyž já to až tak nemusím, tak tento mi chutná. Zdravé to moc není, když je tam uzenina, ale jako rychlovka je to dobré. Já osobně to mám raději než tzv. hluchý (bramborový) guláš ;-);-):-)

spagetka spagetka

5. 9. 2013 11:36

Podobné omáčky děláme, upřímně já nelpím na přesném názvu či surovinách, neb recept, niázev, suroviny se i v té dané lokalitě mění dům od domu, znám to i od nás.
Jen mě zaujal ten šunkový kabanos, muž totiž salám tohoto typu miluje, ale je to ten klasický, určo není z šunky. Mrknu se po něm v marketech. :-p:yes:
Jani R., máš tu recept přidaný do podobných, tak se nedivím, že ti to něco říká,;-):-D:-D

Irule Irule

5. 9. 2013 10:45

rajama:jsem taky z Olomouce a znám ji jen takto ;-)

rajama

5. 9. 2013 10:42

hodolanská omáčka je bez vajec, jen brambory, uzenina , zatřená smetanou a dochucená sladkokysele s majoránkou-tak se dělá v Olomouci-Hodolanech....

Petra Ku. Petra Ku.

5. 9. 2013 05:40

Irčo, tuhle máčku děláme doma často a když je sezóna, tak přidáváme čerstvý kopr, né moc, jen tak na ovonění :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 9. 2013 23:59

Co mi to jen připomíná? Já dělám hodně podobnou polévku z kefíru, jen ten kabanos tam nejde. Dělám klobásovou omáčku, je taky podobná a skvělá. takže PLUS;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hodolanská omáčka s vejci hodolandská omáčka hodolanská polévka recept na hodolanskou omacku hodulanská omáčka hodolanská omáčka e kuchařka hodolanka hodolanka recept hluchý guláš top recepty omáčky hodolandská omačka recept recept hodolanka recept na hodolanskou hodolanká omáčka recept na hodolanskou máčku hodolandská hudulanska omacka omačka hodolanka hodolanské brambory recept na hodolanku

Suroviny: brambory, šunkový kabanos, vejce, bobkový list, pepř, koření nové koření, mléko, mouka hladká, sůl, ocet, cukr

TopRecepty.cz

Hodolanská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pnBX