Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 5. 2009 13:44
Nóó, moc hezké!!
1. 5. 2009 12:45
Jaruš, nemáš zač děkovat, já jsem ráda, že sis ho vybrala,upekla a hlavně(to mě těší nejvíc) moc chutnal
1. 5. 2009 12:28
Skutečně skvělý recept.Mám svůj,taky dobrý,ale teď budu dělat jenom tenhle.Už ho mám v oblíbených.Dovolila jsem si přidat foto.Měla jsem zbytek mandlí od mazance,tak jsem je využila,a taky švestkovou marmeládu na prokrojení.Dávám bodík.Díky za recept.
21. 3. 2009 11:29
Hamánku(o),moc tě tady vítám a věřím, že se ti tu bude líbit. Jsem ráda, že jste si pochutnali
21. 3. 2009 11:10
ahoj,jsem tu nová a včera jsem pekla terník je vynikající opravdu nadýchaný
14. 3. 2009 12:28
Ještě můžeš proříznout a namazat džemem(my to na něm nemáme rádi), nebo navrch čokoládu(tu jsem doma zrovna neměla).
14. 3. 2009 12:26
Jarulenko, tak Tě především u nás vítám a ať se Ti tu moc líbí, jako nám. Udělala jsi mi radost, že jsi se přihlásila kvůli mému perníku, to je teda pro mě čestDoufám, ze nám sem taky něco mňamózního dodáš
Já už tu mám od včera jen 2 kousky.
Já už tu mám od včera jen 2 kousky.
14. 3. 2009 12:11
Ahoj,nejsem na těchto stránkách dlouho,dostali jsme s manželem chuť na něco perníkového.Buchta je tak dobrá,že jsem se musela na tyto stránky přihlásit,abych mohla napsat velkou pochvalu!!!! vřele všem doporučuji.Jarmila
13. 3. 2009 18:06
Ježišmária, koukám jak vyvoraná myš, taková děsná hrubka, prej Švícarům-tak to teda ne, přece Švýcarům. Já bych si jednu plácla, protože není nikdo jinej, jsem do zítřka sama,ale nikdo není dokonalý, tak se stalo
Špagetko, co jsou ty paprikové floky? To opravdu slyším prvně a nic mě nenapadá, abych si to nějak odvodila.
Špagetko, co jsou ty paprikové floky? To opravdu slyším prvně a nic mě nenapadá, abych si to nějak odvodila.
13. 3. 2009 18:00
Špagetko, udělej ho, já budu mít táááákovou radost a Vy nakonec taky, protože je děsně dobrej a když to řeknu já, která sladký nerada, to už je co říct
13. 3. 2009 16:26
Jejda ty mi děláš chutě - perník jsem nepekla prakticky od vánoc - takže asi bude na pořadu
13. 3. 2009 16:22
Dneska jsem ho upekla na přání- Švícarům, ale taky jsme si trochu nechali. Doplnila jsem svůj recept fotkami za bod
31. 1. 2009 17:04
Moc dobrý všem doporučuju .zdravím vás a díky za recept lopta40
29. 1. 2009 17:49
Prďuško, to mě těší,díky a je opravdu dobrej.
29. 1. 2009 17:12
Moc sem si na něm pochutnala. Uděláme si ho smanželem ještě jednou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 5 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 17 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 1 hodinou
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 1 hodinou
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 2 hodinami
Červená čočka s klobásou
Natnat uvařila před 4 hodinami
Jogurtové langoše
Zanulik uvařila před 5 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Kemars uvařila před 5 hodinami
Tvarohové koblížky
Heather uvařil před 6 hodinami
Focaccia (z lednice)
st3la uvařila před 15 hodinami
Domácí langoše
Marcela0123 uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší andělsky nadýchaný perník? Jednu surovinu nevynechávejte!
Startuje třetí řada Peče celá země: Jde o masáž chuťových buněk, říká Bebarová. Zapomeňte na diety, dodává Landová
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
1381 názorů