Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 16 213 kJ / 3 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,84 g |
Tuky | 22,13 g |
Vláknina | 40,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,83 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 773,01 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám nejčastěji - i na Jendův Plecovník http://www.toprecepty.cz/recept/4382-plecovnik/ - mouku hladkou pšeničnou a mouku tmavou žitnou půl na půl a na Plecovník dělám těsto z poloviční dávky. Těsto nechám v míse nakynout, pak roztáhnu ručně do placky (dle velikosti a tvaru masa), pečlivě zabalím aby se mi někde těsto neotvíralo, zformuji do takového tvaru aby byl bochník / šiška souměrné, -proto aby se nám stejnoměrně propékal ze všech stran. Jinak vše dle receptu. Doba pečení je též 45 - 50 min.
Recept na základní chléb mám z knihy Kuchařka z babiččina receptáře, kde je spousta dobrých receptů a rad o zavařování, vaření, domácí lékárně, ...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2013 18:29
Chleba mi na obou bocích prasknul(dělala sem 1 velkou šišku), čím to může být? v receptu je, aby nám už moc nekynul v troubě, ale jak to ovlivnit? díky za rady.
17. 9. 2012 23:16
21. 2. 2012 12:18
Moc děkuji za tento receptík! Dneska jsem ho zkoušela a těstíčko je neuvěřitelné! Uvidím, co mi na něj poví pan domácí
23. 6. 2011 10:00
Anni Kociková, těsto v pekárně určitě zadělat jde, ale hlídej si víc konzistenci. Někdy mi těsto s bramborami zřídne - je to asi typem brambor. Robotem, nebo ručně těsto přeci jen nepropracujeme tak dobře, jako to udělá pekárna a tak pokud budeš zkoušet, dej radši vody méně a počkej si na propracování od DP
.
Děkuju vám.
22. 6. 2011 15:10
Miru,to je také nádhera toto.
22. 6. 2011 09:36
Recept se mi moc líbí+9
Ukládám si
Jen mám dotaz-Miri,prosím Tě,jde těsto zadělat v DP
tohle asi nee,viď
14. 4. 2009 12:16
Mirčo, krásná kačenka
10. 4. 2009 23:27
Včera jsem dělala chléb z tmavé žitné mouky,jen kvásek jsem zadělala bílou moukou aby líp vzešelPro syna jsem tam přihodila chlebovou kachničku a jak mu chutnala
.On je totiž rohlíkový a tak už vím jak do něj dostat chléb aniž by remcal že-on jí přece rohlíky
7. 4. 2009 22:28
Mirco, nevím a ani nechci vědět, jak to tady chodí, kdo komu fandí. Já jsem moc rád a nepíšu to poprvé,http://www.toprecepty.cz/recept/4382-plecovnik/ že jsem aspoň někoho motivoval svým receptem k upečení plecovníku a hluboce před tebou smekám, tvůj plecovník nemá chybu.
Na kváskové těsto reaguji viz link výše v komentáři. V žádném případě to není jen MŮJ plecovník, recepty zveřejňuji proto, abych na ně dostal zpětnou vazbu a hlavně, aby se o ně podělil s dalšími. Případné bodíky mi mohou jen udělat radost.
7. 4. 2009 09:44
Mirčo, díky za receptík, určitě vyzkouším. Už jsem koupila uzené
7. 4. 2009 06:49
Jendo1já to s tímhle chlebem nemyslela nějak proti tobě
Jen po mě Gabča chtěla recepis na těsto se kterým jsem dělala TVŮJ! Plecovník a jelikož do komentářů pod něj by to bylo dlouhé dala jsem ho sem.Ale věř že tím jsem si rozhodně nechtěla převzít tvůj recept za svůj.Taky jsem u Plecovníku dumala z jakého těsta a v jakém poměru ho asi děláš
ale tak jsem to riskla z tohoto a vyšlo
Budu ráda když nám sem napíšeš i recept na tvé kváskové těsto.Tvé chleby mají totiž krásně červenou barvu
a mě by moc zajímalo
jakýže fíglik v tom vězí
(samozřejmě vím že je to hlavně šikovností a umem pekaře
A jdu dělat změny aby to nevypadalo že si chci Plecovním přivlastnit
7. 4. 2009 02:41
parádní chlebík
6. 4. 2009 23:05
No to je paráda,bodík letí
6. 4. 2009 22:34
Tož Mirčo, co s tebou mám dělat? Neboj, udělalas mi velkou radost, plecovník vypadá skvěle,
chléb má krásnou kůrčičku a Pavlovův reflex u tvého receptu fungoval na 100%.
Domácí chléb vypadá hezky a věřím, že i tak dobře bude chutnat. Neboj se prasklého chleba, z něj uteče všechna "divočina"
a bude mít lepší chuť
. Tož dobrů chuť
a posílám zaslouženého bodíka.
6. 4. 2009 22:14
Mirčo supéééér
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kořeněné kuřecí nudličky v pánvi
Přidáno před 1 hodinou

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 13 hodinami

Králík ve sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno před 18 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 19 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno 5. 7. 2022 07:39

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno 5. 7. 2022 07:21
Právě bylo uvařeno:

Kuře na talíři
uvařil/a Nanda91
před 1 hodinou

Sýrový koláč à la pizza
uvařil/a Jan Nemec
před 13 hodinami

Fazolkový salát se sýrem a vejci
uvařil/a migro
před 13 hodinami

Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
uvařil/a Werena
před 13 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 14 hodinami

Vydatná vločková polévka s česnekem
uvařil/a TedUL
před 14 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 14 hodinami

Americké okurky
uvařil/a Mettynka
před 14 hodinami

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 15 hodinami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: výroba domácího chleba recepty výroba domácího chleba domaci chleb domácí chleba plecovnik plecovnik domácí chleba recepty výroba chleba recept na domácí chleba domaci chleb recept recept na domácí chléb domácí výroba chleba testo na chleba prasklý chléb proč praská chleba při pečení recept na výrobu chleba domácí chleba recept recepty na domácí chleb domácí chléb pečený v troubě proč praská chleba
Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, koření chlebové, voda, droždí, voda, cukr krupice, mouka hladká
Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mwy9
16 názorů