Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 4. 2009 21:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 213 kJ / 3 875 kcal
Bílkoviny125,84 g
Tuky22,13 g
Vláknina40,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,83 g
Sůl32,00 g
Sacharidy773,01 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám nejčastěji - i na Jendův Plecovník http://www.toprecepty.cz/recept/4382-plecovnik/ - mouku hladkou pšeničnou a mouku tmavou žitnou půl na půl a na Plecovník dělám těsto z poloviční dávky. Těsto nechám v míse nakynout, pak roztáhnu ručně do placky (dle velikosti a tvaru masa), pečlivě zabalím aby se mi někde těsto neotvíralo, zformuji do takového tvaru aby byl bochník / šiška souměrné, -proto aby se nám stejnoměrně propékal ze všech stran. Jinak vše dle receptu. Doba pečení je též 45 - 50 min.

Recept na základní chléb mám z knihy Kuchařka z babiččina receptáře, kde je spousta dobrých receptů a rad o zavařování, vaření, domácí lékárně, ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pavlína

12. 12. 2013 18:29

Chleba mi na obou bocích prasknul(dělala sem 1 velkou šišku), čím to může být? v receptu je, aby nám už moc nekynul v troubě, ale jak to ovlivnit? díky za rady.

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 9. 2012 23:16

:-O:-O:-p:yes:

Veruška

21. 2. 2012 12:18

Moc děkuji za tento receptík! Dneska jsem ho zkoušela a těstíčko je neuvěřitelné! Uvidím, co mi na něj poví pan domácí :-)):yes:

mirca75 mirca75

23. 6. 2011 10:00

Anni Kociková:-), těsto v pekárně určitě zadělat jde, ale hlídej si víc konzistenci. Někdy mi těsto s bramborami zřídne - je to asi typem brambor. Robotem, nebo ručně těsto přeci jen nepropracujeme tak dobře, jako to udělá pekárna a tak pokud budeš zkoušet, dej radši vody méně a počkej si na propracování od DP;-).
Děkuju vám:-).

Pajaska Pajaska

22. 6. 2011 15:10

Miru,to je také nádhera toto.:-p:-p:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 6. 2011 09:36

Recept se mi moc líbí:yes:+9:yes:Ukládám si;-)Jen mám dotaz-Miri,prosím Tě,jde těsto zadělat v DP:-?tohle asi nee,viď:-8

Gabina

14. 4. 2009 12:16

Mirčo, krásná kačenka :yes:

mirca75 mirca75

10. 4. 2009 23:27

Včera jsem dělala chléb z tmavé žitné mouky,jen kvásek jsem zadělala bílou moukou aby líp vzešel;-)Pro syna jsem tam přihodila chlebovou kachničku a jak mu chutnala:-p.On je totiž rohlíkový a tak už vím jak do něj dostat chléb aniž by remcal že-on jí přece rohlíky:-/;-):-D

Jenda1 Jenda1

7. 4. 2009 22:28

Mirco, nevím a ani nechci vědět, jak to tady chodí, kdo komu fandí. Já jsem moc rád a nepíšu to poprvé,http://www.toprecepty.cz/recept/4382-plecovnik/ že jsem aspoň někoho motivoval svým receptem k upečení plecovníku a hluboce před tebou smekám:-8, tvůj plecovník nemá chybu.:-p Na kváskové těsto reaguji viz link výše v komentáři. V žádném případě to není jen MŮJ plecovník, recepty zveřejňuji proto, abych na ně dostal zpětnou vazbu a hlavně, aby se o ně podělil s dalšími. Případné bodíky mi mohou jen udělat radost.:-)):-!:yes:

Gabina

7. 4. 2009 09:44

Mirčo, díky za receptík, určitě vyzkouším. Už jsem koupila uzené :-D

mirca75 mirca75

7. 4. 2009 06:49

Jendo1:-)já to s tímhle chlebem nemyslela nějak proti tobě:-O;-)Jen po mě Gabča chtěla recepis na těsto se kterým jsem dělala TVŮJ! Plecovník a jelikož do komentářů pod něj by to bylo dlouhé dala jsem ho sem.Ale věř že tím jsem si rozhodně nechtěla převzít tvůj recept za svůj.Taky jsem u Plecovníku dumala z jakého těsta a v jakém poměru ho asi děláš:-O ale tak jsem to riskla z tohoto a vyšlo;-)Budu ráda když nám sem napíšeš i recept na tvé kváskové těsto.Tvé chleby mají totiž krásně červenou barvu:-Oa mě by moc zajímalo:-8 jakýže fíglik v tom vězí;-)(samozřejmě vím že je to hlavně šikovností a umem pekaře;-)A jdu dělat změny aby to nevypadalo že si chci Plecovním přivlastnit;-):-D:-D

Marta Marta

7. 4. 2009 02:41

parádní chlebík :yes::yes::yes:

Jikotka Jikotka

6. 4. 2009 23:05

No to je paráda,bodík letí:-O:-p:yes:

Jenda1 Jenda1

6. 4. 2009 22:34

Tož Mirčo, co s tebou mám dělat?:-( Neboj, udělalas mi velkou radost, plecovník vypadá skvěle,:yes::yes: chléb má krásnou kůrčičku a Pavlovův reflex u tvého receptu fungoval na 100%.:-p Domácí chléb vypadá hezky a věřím, že i tak dobře bude chutnat. Neboj se prasklého chleba, z něj uteče všechna "divočina" :-O a bude mít lepší chuť:-p. Tož dobrů chuť :-*:-8 a posílám zaslouženého bodíka.:-)):yes::yes::yes:

spagetka spagetka

6. 4. 2009 22:14

Mirčo supéééér :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba domácího chleba recepty výroba domácího chleba domaci chleb domácí chleba plecovnik plecovnik domácí chleba recepty výroba chleba recept na domácí chleba domaci chleb recept recept na domácí chléb domácí výroba chleba testo na chleba prasklý chléb proč praská chleba při pečení recept na výrobu chleba domácí chleba recept recepty na domácí chleb domácí chléb pečený v troubě proč praská chleba

Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, koření chlebové, voda, droždí, voda, cukr krupice, mouka hladká

TopRecepty.cz

Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mwy9