Mleté na způsob hašé
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 486 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,66 g |
Tuky | 75,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 14,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Se solí opatrně, kapary bývají slané, takže maso zpočátku mírně osolte a až na konci dochuťte
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2013 12:23
29. 11. 2013 12:21
29. 11. 2013 12:00
29. 11. 2013 12:00
29. 11. 2013 12:00
29. 11. 2013 11:55
A nebo uprav jen název, protože podle Vrabce to opravdu není, nelze zaměňovat již předem uvařené nebo upečené maso za podušené syrové na cibulce.
29. 11. 2013 11:53
29. 11. 2013 11:53
29. 11. 2013 11:46
Takže i tak možno. Ovšem základem je vždy maso vařené či pečené
29. 11. 2013 11:35
29. 11. 2013 11:33
To nebyla kritika receptu
29. 11. 2013 11:21
http://slovnik.vareni.cz/hase/
http://www.mojslovnik.sk/slovnik-cudzich-slov/
Nikde není psáno, že hašé musí být nutně z předem tepelně upraveného masa. Já přece nevylučuju, že se to může udělat i z pečeného, ale uznejte, že se to může udělat i ze syrového, proč ne?
maru, já v té své mám jen ze zvěřiny a z hovězího, asi fakt záleží na druhu vydání ,to moje je z roku 1970 a jak píšu níže, čísla receptů jsou 1313 a 14. ovšem, pravda je v tom, zže u té 1313 uvádí hovězí nebo telecí, jak teď čtu, pochop, že já hledala vychytávky, ne druh masa. Doma jsme tomu odjakživa tak říkali.
Netušila jsem, co se tu kvůli tomu rozbouří. Za svým si ale stojím. Hašé to je.
29. 11. 2013 11:10
Záleží asi i na vydáné kuchařky Viléma Vrabce, já osobně ji nevlastním, ale měla jsem možnost se zeptat sestry a v té její jsou tři hašé - ze zvěřiny, z telecího - obojí z pečeně a jen jedna - z drůbežího masa za syrova - kde se maso pokrájí na maličké kousky a provaří se v hustém bešamelu / dále uvádí, že se namaže na topinky a nechá se zapéct /. Já bych osmahnuté mleté maso taky nenazvala hašé, ale nechci se přít a nemám důvod nevěřit, že to tak v kuchařce máš
29. 11. 2013 10:47
zizala: Pravdu nemáš, pokud vlastníš pár kuchařek, najdeš tam hašé i ze syrového masa, osobně jsem našla několik receptů. Drží to perfektně. Haše jé tepelně upravená míchanice mletého nebo sekaného masa jakéhokoli druhu a jakýmkoli způsobem.!!!!!
29. 11. 2013 08:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 10 hodinami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 17 hodinami
Klobásy
Přidáno před 21 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 22 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno 29. 4. 2024 08:15
Právě bylo uvařeno:
Hamburská vepřová kýta
MajaFero uvařila před 12 hodinami
Staré dobré punčové řezy
MajaFero uvařila před 12 hodinami
Dobré řezy
Dittrisanda uvařila před 13 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
andrejkowa.nela uvařila před 13 hodinami
Bezlepková rychlá pizza
LenkaMH uvařila před 13 hodinami
Hrnková bábovka
jalamo uvařila před 15 hodinami
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 16 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 16 hodinami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 16 hodinami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 17 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hašé z mletého masa jak se dělá haše haše ze syrového masa sýrové housky podle ládi hrušky mleté maso haše láďa hruška housky se sýrem sýrové housky láda hruška sýrové housky ládi hrušky housky ládi hrušky sýrové housky od ládi hrušky haše z vařeného masa haše recept haše z mletého vychytávky ládi hrušky ananasova buchta sýrové bulky podle ládi hrušky sýrové bulky podle ládi hrušky haše z z mletého masa hovězí maso vařené mleté hase ze syroveho mleteho masa láda hruška sýrové housky recept
Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, kapary, sůl, pepř, sádlo,
Mleté na způsob hašé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zL1
65 názorů