Haše z vařeného masa a brambor

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

cca 250 g vepřového masa (dělala jsem ze zbytku vařených vepřových žeber)
2 brambory (vařené ve slupce)
2 vejce
3 stroužky česneku
1-2 lžic sádla (podle typu masa)
2 lžíce cibulky (smažené)
majoránka (sušená)
pepř
petržel
pažitka
libeček
sůl
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na menší kousky a vhodíme do mixéru. Posekáme celkem najemno.

  2. Vychladlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme k masu. Přidáme koření, cibuli, vejce, bylinky a česnek a promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.

  3. Vymažeme pekáček sádlem, hmotu do něj přendáme a urovnáme povrch. Vložíme do trouby vyhřáté na 220C a opečeme do zlatova.

  4. Když se nám začne tvořit kůrka, potřeme ještě zlehka sádlem, které bude probublávat okolo směsi. Podáváme s kysaným zelím, kyselou okurkou apod. a chlebem.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 346 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Haše z vařeného masa a brambor

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Kelisova: Díky za vyzkoušení :-K

    Odpovědět

  • Kelisova Kelisova

    dnes jsem dělala na véču :-Q:yes::yes:<3

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    brtna: No vida, tu už jsem dlouho nedělala. Budu muset zopakovat. Díky za zprávu :-K

    Odpovědět

  • brtna brtna

    Hledala jsem jak zužitkovat zbytek vařeného masa a narazila na Váš recept. S bramborem a kys. okurkou nemělo chybu.

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Z angl. slovníku:
    "hash" znamená:
    hašiš, hašé (sekané maso), nasekat, zpackat, suma identifikující data, haš (n:hovor).
    Možná by se to dalo zpackat i ve francojském slovníku :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přesně tak, je to jakoby jiný název pro "kaši", prostě rozmělněné jakékoli maso, jakkoli ochucené, to tu hraje roli, že to maso se se může zapéci, nebo nemusí,. ale pořád to není kus masa jako např.kotleta vcelku.
    "haše, hašé Význam:• kašovitý pokrm z masa" - opsáno z webu

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jurek: Veprovy prejt je tez hase, druh masa nehraje vyznam.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jurek:Haše ( hašé) je mleté nebo sekané maso dušené na cibulce, někdy se zahušťuje strouhankou, jindy namočenou housku a já nastavila bramborem. Nikde se nepíše, že by to muselo být maso telecí a ani tento recept, co jste uvedl, jsem nikde pod názvem haše nenašla. Z čeho jste čerpal?

    Odpovědět

  • Jurek Jurek(neregistrovaný)

    Andrejko,
    hašé je úplně něco jiného. Recept může být dobrý, ale nepleťte názvosloví jednotlivých jídel.
    Haše se vyrábí z telecího masa, špetky květu,citronové kůry, máslové jíšky, špetky bílého pepře a vajec. Brambory jsou příloha.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Dělával jsem v 70.letech(recept od Luďka Kuehra) a říkali jsme tomu sekaná Rio, pak upadlo jaksi v zapomnění. Hned si ukládám.A bod ke jasný.

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Anna Kocikova:Přesně toto jsem chtěla napsat,připomíná mně to letní prázdniny u babičky a ráda si doma recept vyzkouším,měla jsem to ráda a myslím,že to je přesně ono:yes:Školní jídelna taky vařila,ale to se nedalo sníst,to byl dobrej humus.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Andri,připomenula jsi mi dobrůtku od babi:-*:-KJe pravda,že ji dělávala bez sušené smažené cibulky;-)a mě to nejvíce chutnalo postudenu,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já dělám haše bez brambor ale se zapečenou br.kaší, kterou dávám navrch masíčka v troubě. Jinak opravdu hodně variabilní recept ideální ke zpracování masa, když ho už není pro počet strávníků dost. Někdy do masové směsi dám i papriku, rajče, porek....
    Yanull: Jani, já to samé, taky mu dávám přednost, navíc si tam dám, co máme rádi. Steakům se sice nevyhýbám, ale jelikož je pořádně neumím.....:-8:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Taková jídla mám ráda a nejvíce je vyhledávám. Ať si o mně myslí kdo chce, co chce, ale dala bych tomuto přednost i před steakem. :-p;-):-K, proto hodnotím 4. bodem :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    casino:Tak to mi řekněte, co musíte mít za obří hrnec na pštrosí skelet:-O:-D:-D A jinak díky:-K;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: haše hašé z mletého masa jak se dělá haše masová haše, brambor hase jidlo pokrmy z vařeného masa haše recept hašé z hoveziho masa hašé z masa hase s bramborem recept hase recepty z vařeného masa co je haše vařené mleté maso co z vareneho masa jídlo haše masová haše s bramborem zapečená haše recepty hašé hovězí haše