Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové hašé

Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte si masovou haši jako od babičky, ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí ve směsi být více než pečiva, dochucená je česnekem a majoránkou. Následně se směs upeče a můžete servírovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 9. 2010 16:18

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 409 kJ / 1 054 kcal
Bílkoviny120,55 g
Tuky21,23 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,76 g
Sacharidy90,98 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tohle jídlo vařívala moje babička, když zbylo pečené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JENDA70

30. 4. 2021 07:41

Děkuji za recept.Jak již je psáno jedla jsem haši dávno.Musím říct hodně dávno.Ale po nedělním obědě mi zbylo dost vepřových výpečků a vařené maso z polévky.Udělala jsem podle receptu,ale již jsem nedala cibul a česnek protože bylo dost vpečeném mase.Jinak podle receptu.Musím napsat POVEDLO SE.Maso jsem umlela.Ještě jednou DĚKUJI.<3

Nadja Nadja

12. 4. 2021 15:25

bofinka: vzhledem k tomu, že zmizel i můj komentář, určitě neodstranil část poznámky autor, ale některá z moderátorek. Takhle už to je jednoznačné. :yes:

bofinka

10. 4. 2021 16:06

Nadja: Autor recept upravil, aniz by se k "sekane" vyslovil. Takze 1/2 kg masa + 3 namocene rohlicky ve vyvaru atd.
Jen bych chtela ricit, opravdova haze se dela z mleteho, nebo jemne nakrajeneho, tepelne upraveneho masa, zahusteneho strouhankou, bramborem ci namocenym rohlikem, muze byt i vajickem.
V kazdem pripade bych "kutrovani" vynechala, pak uz to neni hase, ale kase :-D

Dajda Dajda

26. 3. 2021 11:49

Tonja: To sice máte pravdu, ale jenom napůl. Ano, část šlechty ve středověkém anglickém království mluvila sice francouzsky, ale nebyla to původem šlechta anglická, ale normanská, která přišla do Anglie s Vilémem Dobyvatelem i později. Tudíž francouzština byla jejím mateřským jazykem. Když přišli do českých zemí ve středověku němečtí kolonisté, taky mluvili německy a mnozí jejich potomci se česky nenaučili ani po staletích.

A co se týše hašé / haše, tak spisovná čeština už dnes připouští obě verze https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=ha%C5%A1e&dotaz=ha..., stejně jako se z italských spaghetti staly normální české špagety. Jazykový vývoj nezastavíš. ;-)

Tonja

26. 3. 2021 10:37

isindy: Chyba, slovo hašé není původně anglické, ale francouzské. V angličtině je většina kulinářských výrazů původem z francouzštiny. Francouzská kuchyně byla Angličanům (vyšším vrstvám) vždy vzorem. A jen tak mimochodem, v Anglii šlechta mluvila po 250 let francouzsky.

Tonja

26. 3. 2021 10:33

maris: Toto je správně. Hašé je slovo francouzského původu, jako většina kulinářských termínů.

Havlová Karla

22. 5. 2016 19:10

Colombo65:
D-ý den, hašé je z francouzského hachis a znamená hašé, sekaná
(hachis de boeuf - hovězí hašé; hachis de porc - vepřová hašé, sekaná; hachis á farcir - nádivková směs; hacher - sekat;
Velmi zajímavý recept na hašé je v detektivce Rexe Stouta - přidává vnitřnosti. Ahojky KH.
colombo 65

Jodr73 Jodr73

12. 2. 2016 13:31

Haše nemá chybu. I když je to v rubrice "z vepřového masa", měl jsem obrané hovězí maso z dvou křížových kostí po přípravě vývaru. Přidal jsem hovězí ke zbytku pečeného vepřového. Vznikla luxusní haše. Dělal jsem ji poprvé, ale sklidil jsem téměř "ovace ve stoje". A´t se daří...!

adi

12. 5. 2015 09:10

Tak jsme se dohadovali, jak je recept na haši, tvrdila jsem, že z mletého masa, ale ne pečeného, manžel vyhrál, to nerada vidím, ale opravdu. U mě je dobrá haše vzpomínka na babičku a ještě její dobrý oříškový dort.:-p

Mária Valachová

21. 2. 2015 14:17

Ďakujem za recept, bohužiaľ budem ho musieť urobiť bez tých koreninových prísad, pretože mám predoperačnú žlčnikovú diétu.;-(

wooddy

2. 7. 2014 17:19

Nejedl jsem jí od základní školy díky jen boužel nechutné vzpomínce. Náhoda tomu chtěla že jsem jí byl nuce skoro po 20 letech jíst v nemocnici kde byla užasná. a tenhle recept to je vono:-) bodík jistej

Stanislava

18. 5. 2014 08:09

Recept je O.K. mě vždycky haše chutnala ve šk. jíd. i v nemocnicích, dnes nám zbylo vař. vepřové, tak jsem hledala rec. na haši. Děkuji za něj, odcházím do království kuchyně. Mamžel toto nikdy nejedl, doufám, že si pochutná. Dám vědět:yes:

Colombo65 Colombo65

17. 11. 2013 20:28

Eva::-O:-O:-O:-D:yes::yes::yes:

Eva

17. 11. 2013 20:26

Tak po 28 letech jsem si podle vašeho receptu udělala haši a musím říct že se mi nejenom povedla ale evokovala ve mně vzpomínky na školní léta. Recept je super a tento pokrm opět zařadím do našeho jídelníčku, i když děti ač již dospělé ji v životě nejedl. Díky :-))

Nadja Nadja

2. 3. 2013 12:20

Otíku, takto kořeněnou haši neznám, u nás bývala z vařeného hovězího, kořeněná jen cibulí, solí, pepřem a mletým kmínem a bez pečení, míchaná jen v kastrůlku. Teď ji nedělám, protože ji nikdo nechce, jen já, ale nalákal jsi mne....
Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: haše recept hase haše recept haše z vepřového masa recept na haši vepřové hašé vepřová haše haše z mleteho masa recepty haše recept na masovou haši recept na haše masová haše, brambor haše z vařeného vepřového masa masová-haše-recept hase recepty hovězí hase jak se dela hase masové hašé pečené jak se vaří masové hašé recepty vepřová haše

Suroviny: maso vepřové, vývar masový, rohlík, cibule, sádlo, majoránka, česnek, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Masové hašé

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O8ER