Masové hašé

Colombo65 Kuchař:

Doba přípravy: 45 minut 6 porcí Vepřové maso 25 názorů

520
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Suroviny

0,5 kg vepřového masa vařeného nebo pečeného
250 ml masového vývaru
3 rohlíky
1 cibule
sádlo
majoránka
česnek
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky si nakrájíme na kostky a zalijeme vývarem (lze nahradit kostkou Masoxu), který se okamžitě vsákne do rohlíků.

  2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na lžíci sádla.

  3. Maso (zbytky z pečeně nebo vařeného masa, sekané) nakrájíme na menší kousky a smícháme s namočenými rohlíky, opečenou cibulí a rozmixujeme (rozkutrujeme) na jemnou celistvou kaši (tzv. hašé).

  4. Jakmile je směs promíchána tak přidáme dle vlastní chuti majoránku, česnek, sůl, pepř a opět promícháme, aby koření dobře směs ochutilo.

  5. Vlijeme do zapékací mísy a pečeme dozlatova asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a okurkovým salátem.

Poznámka

Tohle jídlo vařívala moje babička, když zbylo pečené maso. Já si ho oddělávám úmyslně, zamrazím a pak realizuji. Moc nám to chutná. V této várce byl poměr maso - sekaná cca 30:70%. Jen z pečeného masa je to nej, nej.Původ slova "hašé" neznám a rád se poučím!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masové hašé

  • Jodr73 Jodr73

    Haše nemá chybu. I když je to v rubrice "z vepřového masa", měl jsem obrané hovězí maso z dvou křížových kostí po přípravě vývaru. Přidal jsem hovězí ke zbytku pečeného vepřového. Vznikla luxusní haše. Dělal jsem ji poprvé, ale sklidil jsem téměř "ovace ve stoje". A´t se daří...!

    Odpovědět

  • adi adi

    Tak jsme se dohadovali, jak je recept na haši, tvrdila jsem, že z mletého masa, ale ne pečeného, manžel vyhrál, to nerada vidím, ale opravdu. U mě je dobrá haše vzpomínka na babičku a ještě její dobrý oříškový dort.:-p

    Odpovědět

  • Mária Valachová Mária Valachová

    Ďakujem za recept, bohužiaľ budem ho musieť urobiť bez tých koreninových prísad, pretože mám predoperačnú žlčnikovú diétu.;-(

    Odpovědět

  • wooddy wooddy

    Nejedl jsem jí od základní školy díky jen boužel nechutné vzpomínce. Náhoda tomu chtěla že jsem jí byl nuce skoro po 20 letech jíst v nemocnici kde byla užasná. a tenhle recept to je vono:-) bodík jistej

    Odpovědět

  • Stanislava Stanislava

    Recept je O.K. mě vždycky haše chutnala ve šk. jíd. i v nemocnicích, dnes nám zbylo vař. vepřové, tak jsem hledala rec. na haši. Děkuji za něj, odcházím do království kuchyně. Mamžel toto nikdy nejedl, doufám, že si pochutná. Dám vědět:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

  • Eva Eva

    Tak po 28 letech jsem si podle vašeho receptu udělala haši a musím říct že se mi nejenom povedla ale evokovala ve mně vzpomínky na školní léta. Recept je super a tento pokrm opět zařadím do našeho jídelníčku, i když děti ač již dospělé ji v životě nejedl. Díky :-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Otíku, takto kořeněnou haši neznám, u nás bývala z vařeného hovězího, kořeněná jen cibulí, solí, pepřem a mletým kmínem a bez pečení, míchaná jen v kastrůlku. Teď ji nedělám, protože ji nikdo nechce, jen já, ale nalákal jsi mne....
    Tvůj rcp mi spíše připomíná jitrnicový prejt a ten je moc dobrý.

    Odpovědět

  • Kája Kája

  • fredeys fredeys

    roby sa aj z hovadzieho masa:-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Pokud to bude v poměru 1:3 tak to v pohodě ty rohlíky zvládnou;-);-);-)

    Odpovědět

  • othello othello

    hned zítra zkusím haši udělat, moc by mě zajímalo, jestli se tam dá přidat i rozmixovaný kus bůčku - mm pčenou vepřovou plec, ale říkám si, jestli to nebude moc suchý.Ale aby to zas s tím bůčkem nebylo mastný... poraďte,pls....

    Odpovědět

  • bobina bobina

    Já znám palačinky/slané/ s masovým hašé z dětství, byly super..

    Odpovědět

  • netopejl netopejl

    taky si jí hodlám udělat, já tu ze školní jídelny milovala si nemužu pomoct :-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ottíku, aby sis nemyslel, že plácám do větru:-Dtak dnes byla haše k obědu, dle tvého vzoru;-)byla výtečná a s tou, co dělali ve škole nemá nic společného:-p Přidala jsem ti i 2 fotky a kdyby si měl výhrady, tak je smažu;-)bod jsem ti dala včera i když bych to dnes zopakovala, ale bohužel:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo