Carbonara
Suroviny
Porce: cca 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 026 kJ / 2 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,65 g |
Tuky | 149,38 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 8,31 g |
Sacharidy | 247,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Pokud si chcete opravdu pochutnat, použijte výše zmíněné druhy sýra. Rady tipu: "Pokud nemáte parmazán, použijte eidam." opravdu nefungují :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2022 13:19
Vynikající recept! Velice nám chutnaly. Skvěle popsáno. Děkuji, uvařím znovu.
5. 8. 2020 21:03
crazyrabbit: tak se předveď a přidej recept jak mají carbonara vypadat a možná se ještě naučit psát tak, aby to dávalo smysl
5. 8. 2020 20:29
Nenene, toto není Carbonara! Doporučuji přejmenování, ať nematete amatéry, kterit by si mohli nakonec myslet, zeť to tak má být. Toto jsou možnost spagt po uhliřsku jako že závodní jídelny, nebo obecní "čtverky".
30. 12. 2017 22:30
Moje italská snacha z Terama poblíž Říma dělá carbonara velmi podobně. Postup je stejný, jen nedává smetanu. Na každých 100 gramů špaget použije 1 žloutek a navíc přihodí jedno celé vejce. A musím říct, že lepší carbonara jsem v životě nejedla...☺
25. 10. 2014 12:01
Nahradzovat Parmezán Edamom mi tak trochu pripadá ako nahradit Prazdroj pivom z Talianska...
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
11. 9. 2014 12:50
Perfektně napsaný rcp!
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 19 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 2 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 2 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Tvarohový koláč s jablky a skořicovou vůní
laubice uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka
pazderka83 uvařil před 5 hodinami
Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Ter88ka uvařila před 7 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Sarinaa uvařila před 7 hodinami
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: carbonara carbonáre carbonara recept karbonara karbonare brambory carbonara carborana recept na carbonára recept carbonara recepty carbonara špagety carbonara s eidamem recept carbonare carbonada recept na karbonara carbonata cabonara karbonaro recepty nudle carbonara brambory carbnana recept nudle carbonara
Suroviny: pancetta, pecorino, parmazán, vejce, smetana ke šlehání, těstoviny špagety, česnek, máslo, sůl, pepř mletý
Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/97Mz
6 názorů