Argentinský kotlík - Carbonada Criolla

Suroviny 8 porcí

3 lžíce olivového oleje
900 g hovězího masa nakrájeného na 3 cm kostky
sůl a pepř podle chuti
2 cibule
250 ml suchého bílého vína
2 mrkve
4 velká rajčata nahrubo pokrájená
1 červená paprika nahrubo nakrájená
3 stroužky utřeného česneku
2 bobkové listy
1 lžička rozdrceného dobromyslu
3 brambory nakrájené na 3 cm kostky
200 g kukuřičných zrnek
200 g zeleného hrášku
2 jablka nakrájené na kostky
500 ml hovězího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájené osolené a opepřené maso. Přidáme cibuli a dále smažíme.

  2. Když základ pěkně zhnědne, přidáme oregano a bobkový list, polijeme maso bílým vínem a dusíme do poloměkka.

  3. Během dušení přidáme mrkev. Poté přidáme rajčata, papriku, brambory, česnek a dále dusíme doměkka. Pokud se víno příliš odpaří, doléváme vývar.

  4. Na posledních pět minut přidáme kukuřici, hrášek a jablka. Podáváme s chlebem nebo tortillou.

Poznámka od kuchařky

La carbonada je typické jídlo v některých státech Jižní Ameriky. Jedná se o dušené hovězí maso se zeleninou v různých formách a provedeních.

Komentáře k receptu Argentinský kotlík - Carbonada Criolla

Tématické fráze: argentinský hovězí kotlik carbonada hovězí maso argetinský ktlík recepty hovězí