Polévka pro nenasyty
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Dooručuji k polévce tmavý chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 11. 2014 13:34
Já zeleninu restuji na máse kvůli chuti a stravitelnosti. Ale hlavně kvůli chuti. Vegetu téměř nepoužívám, ale do téhle polévky a těstovinového salátu ji prostě dávám
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
Recept má sloužit pouze jako inspirace a samozřejmě, že si ho každý uzpůsobí své chuti a požadavkům. Rozhodně něchci nikomu nic vnucovat
6. 11. 2014 09:25
Taktiež najprv vždy orestujem cibuľu a až potom to ostatné.
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
Inak, príroda je veľmi múdra, potreba tuku na vstrebávanie vitamínov rozpustných v tuku je veľmi nízka, netreba kvantá tuku. A skoro všetka zelenina a ovocie obsahuje aj tuk, malé množstvo, ale úplne postačujúce pre vstrebávanie. Orestovanie zeleniny na vstrebávanie vitamínov vplyv nemá. Vplyv má dĺžka tepelnej prípravy, ale na množstvo.
http://www.nefrologie.eu/cgi-bin/main/read.cgi?pag...
6. 11. 2014 05:44
Při orestování zeleniny se lépe vstřebají vitamíny, které jinak tělo nevyužije, jedná se zejména o betakaroten, ale celkově je zelenina při restování lépe stravitelnější a chutnější.
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
Vegetu bych sem ale také už nedávala, ale je pravda, že je to na každém, jak mu to chutná.
Jinak polévky toho typu máme moc rádi
5. 11. 2014 23:57
Líbí se mi, jak je recept krásně napsaný, ale to je tak asi všechno...
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou
VEGETU používám také
...ale netrpím obsesí, že abych ji cpal do kdečeho, natož do zeleninové polévky z kdečeho, už vůbec neééé
"Brambory, mrkev, cibuli, kapustičky a celer osmahneme na másle."
Chápu, každý vaří, jak mu libo
Mně je libo napřed na másle osmažit cibuli dosklovita nebo i trošku víc a teprve pak podusit s další zeleninou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 2 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 13 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 26 minutami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 1 hodinou
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 1 hodinou
Banánové lívance
snejkee uvařil před 2 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 2 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 4 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 6 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 11 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 11 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
20 nejlepších polévkových zavářek, které polévku zahustí a zvýrazní její chuť
Josef Maršálek upekl německý jablečný koláč Apfelkuchen: Vláčnost vykouzlíte přidáním zakysané smetany, radí cukrář
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Další recepty
Tématické fráze: maminy eu. polévka z růžičkové kapustičky s houbama polévka z růžičkové kapustičky a houbami kapustičky mrkev polévka kapustičky mrkev polévka tncz nova tuk v tele
Suroviny: brambory, mrkev, celer, cibule, cuketa, kapusta růžičková, hrášek, kukuřice, máslo, petrželka, vegeta, kmín mletý, pepř, olej dýňový, vejce
Polévka pro nenasyty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MmMA
4 názory