Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové oplatky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

11. 3. 2015 18:31

Suroviny

Porce: Podle toho kolik uděláte pater

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

12. 3. 2015 12:30

Dajda: my s tejajkou také nejsme administrátorky ;-);-) a jak jsem psala, pod receptem tohle nevyřešíme. Nevím, jak chceš tento recept řešit. Písni adminům, kontakty jsou dole na stránce. Před úpravou byl napsaný ještě hůř než teď je a z špatně napsaného receptu skvost neuděláš. Spíš bych očekávala reakci autorky. Např. co se zbylou půlkou kakaa? Nebo, pokud je to chyba, musí si to autor opravit sám.

Dajda Dajda

12. 3. 2015 12:18

spagetka + tejaja: Tak to jste, děvčata, papežštější než papež, tedy akademičtější než akademici, protože ta moje pravidla vznikla v Ústavu pro jazyk český a na s. 557 je tam tatranka s malým t!

Ale neřešte češtinu (natož slovenštinu, ta se právě nemusí ve všem s češtinou shodovat), řešte tenhle nepovedený recept. Já administrátorkou nejsem!

NADEI

12. 3. 2015 11:49

:no: Kdybych byla začínající mlaďounká kuchařka,byla bych z tohoto receptu přinejmenším na větvi :-! :-O

spagetka spagetka

12. 3. 2015 11:48

tejaja: přesně tak to myslím:yes::yes::yes:. Typem s přesnou recepturou je i např.Fidorka - také oplatka, zas kulatého tvaru

tejaja tejaja

12. 3. 2015 11:47

Neviem, ako v Čechách, u nás je to názov oblátok s presnou receptúrou, aj keď sa vyrába v 4 príchutiach. Nie je to všeobecné podstatné meno.
Vyrábajú sa aj iné oblátky máčané po okrajoch a majú iný názov, napr. Horalky. Sú to názvy výrobkov, nie všeobecné označenie oblátok. ;-)

spagetka spagetka

12. 3. 2015 11:46

Dajda: to by bylo na delší diskuzi, která fakt nepatří pod recept. Tatranka je název jednoho originálního výrobku, kvádrového tvaru, s různou příchutí.
Ale byla bych ráda, kdyby se s nějakou reakcí objevila autorka;-);-);-)

Dajda Dajda

12. 3. 2015 11:31

spagetka: Špagetko, v češtině jsem dost honěná a neustále si musím své znalosti doplňovat, takže vím, že s velkým písmenem na počátku se píší vlastní jména, nikoliv názvy druhu. Tatranka jako druhové označení oplatky s náplní s okrajem, namočeným v čokoládě, se píše s malým počátečním písmenem - přinutilas mě otevřít i slovník, abych se přesvědčila, že jsem to napsala dobře. Myslela jsem tím tenhle druh oplatek obecně, i když se třeba jmenují jinak. ;-)

spagetka spagetka

12. 3. 2015 10:27

Celkově odbytý je, to souhlasím

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 3. 2015 10:26

Ještě jsm dopisovala, ale komentář uz upravit nešel - u jiných receptů nám nedokonale, odflákle napsaný popis vadí. Proč ne tady? Chodí sem opravdu hodně začinajících i méně zkušených a recepty by měly mit přibližně stejnou formu.

zizala zizala (moderátorka)

12. 3. 2015 10:25

Mně se tedy takhle odbytý recept taky nelíbí. V surovinám jedno kakao (to je co:-?) v postupu půl kakaa. A autor/ka samozřejmě mlčí...jak typické :no:

spagetka spagetka

12. 3. 2015 10:24

Dajda: Tatranky (mimochodem, jde o název druhu, tedy velké "T", s malým "t" jde o druh dětských botiček někde z 60.let - to neber jako rýpání, jen doplnění) jsou naprosto běžně v prodeji, dortové oplatky v cukrárnách. Ale jak jsem psala, autorka mohla upřesnit, jaké oplatky použila. Já se vyjadřuju jen k těm oplatkám, ne ke kvalitě psaného receptu..

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 3. 2015 10:23

Dajda: souhlas.

Dajda Dajda

12. 3. 2015 10:18

spagetka: A Vám (myslím Tobě a Terezce) se líbí, jak je ten recept napsaný? Mně tedy ne! :-// Popis surovin i postupu práce je dost hala bala. Mimochodem oplatky mohou být cokoliv, třeba právě ty tatranky. To, co má autor na mysli, jsou zřejmě tzv. dortové oplatky. Myslím, že spousta mladých kuchařů a kuchařinek už ani neví, o co jde! Není to zboží, které by se běžně nacházelo v regálech.

K tomu, jak asi chutná půl balíčku kakaa s půl máslem a špetkou cukru, rozmixované v mixeru, se raději nevyjadřuji.

spagetka spagetka

12. 3. 2015 09:55

Dajda: tys ale napsala přímo "tatranky" a nezlob se, pokud má autorka v receptu napsáno "oplatky (ne karlovarské") tak je dost jasné, že opravdu myslí neplněné oplatky dortové a ne Tatranky, i když souhlas, mohla napsat, jaké oplatky použila.

Dajda Dajda

12. 3. 2015 09:47

tejaja: A kdo to má z takhle ledabyle napsaného receptu pochopit, Terezko?! Tedy pokud nepamatuje ty doby, kdy jsme takovéhle moučníky dělávali.....:-*

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dortové oplatky prodej promazané oplatky oplatky recepty na plněné dortové oplatky recept na oplatky nápln na dortové oplatky vánoční oplatky prodej dortové oplatky jak zpracovat dortové oplatky oplatky recept dortové oplatky s s čokoládou promazane dortove oplatky oplatky plněné čokoládou recepty na oplatky dortové oplatky na prodej dortové oplatky plněné ořechovou náplní holandské oplatky domácí čokoládové oplatky domácí čokoládová náplň oplatků plněné dortové oplatky

Suroviny: kakao holandské, oplatky, máslo, cukr

TopRecepty.cz

Čokoládové oplatky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0mn7