Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: větší dortová forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 308 kJ /
6 288 kcal
Bílkoviny95,72 g
Tuky312,48 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 747 mg
Sůl3,00 g
Sacharidy759,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krok 2: Krém si uděláme z karamelového pudinku, který si uvaříme a kdo chce přidá si krystalový cukr, necháme pudink vystydnout. Krok 3: Potom ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a po lžících zašleháváme vychladlý pudink. Krok 4: Upečený korpus prořízneme v polovině, natřeme džemem, na něj dáme 2/3 krému, přiklopíme druhou částí a celý korpus polijeme buď udělanou domácí polevou-čokoláda s tukem rozehřát, nebo ohřátou kupovanou. Krok 5: Navrch ozdobíme zbylým krémem dle fantazie.

Zveřejněno 27. 8. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Nejsem na zdobení, což už všichni víte, tak mě za to nebijte ani nepomlouvejte, jinak vám můžu říct, že zákusky jsou díky cuketě krásně vlhké! Vyzkoušejte, těsto se hodí na všechno sladké a cuketová úroda stále pokračuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zvlg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zvlg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Dajda:Dajdo, málo sladký je to proto, že u nás nejsou v kurzu přeslazené, nebo víc sladké moučníky jako u tebe. Díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo:yes:;-)

Upekla jsem na neděli, dala ochutnat kdekomu a sklidila úspěch. Hlavně to nebylo moc sladké a to u nás boduje!!:yes:

dala bych si:yes::yes:+9

No, mňam:-K

Oskeruska:jj, já to i píšu, že bude asi víc druhů;-):-)

:-K+7:-p:yes:

Maris,ja kdysi davno,davno..tak pred vic jak 20lety dostala trosku mleteho kardamomu a byl krasne zluty a krasne vonel..byl zluty stejne jako kurkuma..tak nevim..treba je vic druhu (jako treba paprika ma ruznou barvu :-))

Bibinka::-)), jelen zůstane jelenem,:-D tady jsem našla obrázek kardamonu - i mletého;-):-). Asi to nevyřešíme:-))
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila:-)

maris: Maris, jaký je tento zelený vevnitř:-? on se pak drtí a asi suší...nevím, techniku neznám, ale je fakt, že už jsem ho viděla i u těch kořenářů, co stávají u marketů a prodávají kde jaké koření, měli ho téměř stejný, jako jsem koupila, tak nebuď jelen a skus ho sehnat......;-)

Jani, na to zdobení jsi na tom asi jako já. Nicméně, velká pochvala, protože jen ten, kdo to až tak neumí umí ocenit tu snahu trdla:-D. Moc hezký zákusek, líbí se mi hrnkování a i ta cuketa;-):yes::yes:

Bibinka:Jani, teď mi to taky došlo, fakt nemyslíš kurkumu, jak píše Maris??????

Oskeruska: Oskeruško, díky za upřímnost, toho si vážím;-) Já když vidím to zdobení našich Topaček-cukrářek, tak mě popadá amok a koukám s vyvalenýma očima:-O a všem zdravě závidím:-D Holt každému není dáno to umění a já neměla nikdy důvod se to učit, protože dorty u nás dělala moje maminka celá léta a do nedávna jsem ani neměla zdobičku;-)

Bibinka: Bibi, já jsem z toho jelen:-O kardamon znám tento
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? ;-):-O, to by ta barva potom odpovídala:-)

maris: Maris, kardamom je mletý a barví do žlutohněda, lá ho koupila v bývalé Hypernově-nyní Albert, originál sáček ti neukážu, protože si to hned při koupi přesypávám do nadepsaných kořenek. On ve všech buchtách má účel jen na tu hezkou barvu-kdysi jsem to četla na nějakém webu a když ho nepoužiješ, nic se nezmění;-) jo a díky za upozornění, má tam být lžička-člověk nemá chvátat:-D

spagetka:děkuju, podívám se:-).Já znám jen semínka - zrnka - nevím, jak to nazvat, a ta jsou spíš světle nazelenalá. Asi bude víc druhů, protože i kdybych je umlela, tak by barvu nepřidala:-)).

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
zákusek z cukety, cuketový zákusek, hrnkový čokoládový dort, krem z hery, hrnkovy korpus, krém na dort z héry, hrnkovy zakusek, zakusek s karamelovym kremem, zákusek z héry, technika zdobení dortů krémem, techniky zdobení dortů krémem, těsto na dortový korpus, recept na zákusek z cukety, čokoladovy krem z hery, zákusek s cuketou, hrnkový korpus na dort, zakusky z bile čokolády, zakusky z hery, stracatela dort, krémy z hery

Suroviny:
cuketa strouhaná, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, vejce, cukr vanilkový, kardamom, prášek do pečiva, mléko, pudink karamelový, máslo, cukr vanilkový, cukr krystal, čokoláda na vaření, tuk 100%, poleva čokoládová, jahodová marmeláda

Přidat fotografie receptu