Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: kolem hodiny PT1H00M větší dortová forma Dorty 21 názorů

Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

Těsto:
2 hrnky nastrouhané cukety
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek práškového cukru
1/2 hrnku oleje
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžíčka kardamonu nemusí být-dá barvičku
2 prášky do pečiva
Krém:
300 ml mléka
1 karamelový pudink
125 g másla(Hery)
1 vanilkový cukr
2 lžíce krystalového cukru
Ostatní:
100 g čokolády na vaření
asi 50 g 100% tuku
čokoládová poleva
jahodový džem nebo jiný dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho.

  2. Krém si uděláme z karamelového pudinku, který si uvaříme a kdo chce přidá si krystalový cukr, necháme pudink vystydnout.

  3. Potom ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a po lžících zašleháváme vychladlý pudink.

  4. Upečený korpus prořízneme v polovině, natřeme džemem, na něj dáme 2/3 krému, přiklopíme druhou částí a celý korpus polijeme buď udělanou domácí polevou-čokoláda s tukem rozehřát, nebo ohřátou kupovanou.

  5. Navrch ozdobíme zbylým krémem dle fantazie.

Poznámka

Nejsem na zdobení, což už všichni víte, tak mě za to nebijte ani nepomlouvejte, jinak vám můžu říct, že zákusky jsou díky cuketě krásně vlhké! Vyzkoušejte, těsto se hodí na všechno sladké a cuketová úroda stále pokračuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dajda:Dajdo, málo sladký je to proto, že u nás nejsou v kurzu přeslazené, nebo víc sladké moučníky jako u tebe. Díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo:yes:;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Upekla jsem na neděli, dala ochutnat kdekomu a sklidila úspěch. Hlavně to nebylo moc sladké a to u nás boduje!!:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    dala bych si:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    No, mňam:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Oskeruska:jj, já to i píšu, že bude asi víc druhů;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Oskeruska Oskeruska

    Maris,ja kdysi davno,davno..tak pred vic jak 20lety dostala trosku mleteho kardamomu a byl krasne zluty a krasne vonel..byl zluty stejne jako kurkuma..tak nevim..treba je vic druhu (jako treba paprika ma ruznou barvu :-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinka::-)), jelen zůstane jelenem,:-D tady jsem našla obrázek kardamonu - i mletého;-):-). Asi to nevyřešíme:-))
    http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
    Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
    Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    maris: Maris, jaký je tento zelený vevnitř:-? on se pak drtí a asi suší...nevím, techniku neznám, ale je fakt, že už jsem ho viděla i u těch kořenářů, co stávají u marketů a prodávají kde jaké koření, měli ho téměř stejný, jako jsem koupila, tak nebuď jelen a skus ho sehnat......;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, na to zdobení jsi na tom asi jako já. Nicméně, velká pochvala, protože jen ten, kdo to až tak neumí umí ocenit tu snahu trdla:-D. Moc hezký zákusek, líbí se mi hrnkování a i ta cuketa;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinka:Jani, teď mi to taky došlo, fakt nemyslíš kurkumu, jak píše Maris??????

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Oskeruska: Oskeruško, díky za upřímnost, toho si vážím;-) Já když vidím to zdobení našich Topaček-cukrářek, tak mě popadá amok a koukám s vyvalenýma očima:-O a všem zdravě závidím:-D Holt každému není dáno to umění a já neměla nikdy důvod se to učit, protože dorty u nás dělala moje maminka celá léta a do nedávna jsem ani neměla zdobičku;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinka: Bibi, já jsem z toho jelen:-O kardamon znám tento
    http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
    Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? ;-):-O, to by ta barva potom odpovídala:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    maris: Maris, kardamom je mletý a barví do žlutohněda, lá ho koupila v bývalé Hypernově-nyní Albert, originál sáček ti neukážu, protože si to hned při koupi přesypávám do nadepsaných kořenek. On ve všech buchtách má účel jen na tu hezkou barvu-kdysi jsem to četla na nějakém webu a když ho nepoužiješ, nic se nezmění;-) jo a díky za upozornění, má tam být lžička-člověk nemá chvátat:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    spagetka:děkuju, podívám se:-).Já znám jen semínka - zrnka - nevím, jak to nazvat, a ta jsou spíš světle nazelenalá. Asi bude víc druhů, protože i kdybych je umlela, tak by barvu nepřidala:-)).

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo