

Čokoládové muffiny s frischkäse náplní
Suroviny 12kousků
- ...Na nápln...
- 100 g frischkäse (sýr s křenem)
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžička vanilkového cukru (bourbon)
- 90 g bílé čokolády
- Na těsto...
- 280 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 1 lžička sody
- 160 g cukru krupice
- 185 ml mléka
- 185 ml oleje
- 2 lžičky vanilkového cukru (bourbon)
Postup přípravy receptu
Náplň: frischkäse, cukr, vanilkový cukr vyšleháme v misce. Poté vmícháme rozehřátou bílou čokoládu.
Těsto: mouku a kakao přesejeme do misky, přidáme sodu, cukr, vanilkový cukr a promícháme. Přilijeme olej a mléko a pořádně vše promícháme v hladké těsto.
Plech na muffiny vyložíme papírovými formičkami a rozpálíme troubu na 180°C. Do každé formičky dáme těsto do 1/3, poté na těsto dáme lžičku náplně a opět navrch těsto. Dáme do trouby péct zhruba na 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Muffiny nejsou suché, nápln se krásně rozteče:-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládové muffiny s frischkäse náplní
-
výborné těsto, používám ho i s jinými náplněmi
-
Dobrý den,
koupila jsem Frischkäse v Penny - přesně podle výše uvedeného odkazu a je to v podstatě to stejné jako Cottage, což mi udělalo po smýchání polotekutou směs s kousky sýru, která rozhodně nevypadala jako na obrázkuTak prosím mám to nahradit třeba Philadelphií (fresh cheese), nebo lučinou? Protože takhle to moc nešlo...
Díky -
Lemarti
tvé recepty jsou moc lákavé a fotky u nich krásné
.Muffky máme rádi a tak tvé přidávám do sbírky nevyzkoušených a ráda zkusím
.
-
-
Andula frischkase je typ smetanového čerstvého sýra spíš chuťově podobného našemu žervé nebo lučině - přírodní
Jo, Leni, máš pravdu, na ten sýr jsem zapomněla v Penny. Jasně ten by byl lepší -
Andula-frischkäse je prirodni syr.Koupis ho v Penny,Lidlu,Kauflanduhttp://www.chemievjidle.cz/taveny-syr/korniger-fri...http://picasaweb.google.com/Pani.Hubena/SyrFrischk...
-
Dobry den, co to je "frischkase"?