Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky s cibulí

Vynikající šťavnaté plátky z mletého vepřového masa rychle osmažené na sádle vás potěší skvělou chutí i vůní. Podávají se s hořčicí a nadrobno krájenou cibulí, které je krásně doplňují.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

8. 5. 2015 17:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 578 kJ / 616 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky18,00 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,15 g
Sacharidy28,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šťavnaté a křehké plátky, vonící masem, použitým kořením a hořčici s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Cevaro

15. 5. 2015 20:19

Okolo roku 1965 som na pracovnej ceste do Prahy neodolal a na Václavskom námestí v stánku som si kúpil vepřenky. Ponúkali v dvojakom prevedení. 1. S horčicou a cibuľou, 2. S tatárskou omáčkou. Odvtedy si pripravujem vepřenky často v obidvoch variantách. Rodine viac chutia tie s doma pripravenou tatárskou omáčkou.

gurmet gurmet

15. 5. 2015 19:33

Tenhle recept byl součástí "Menu" při mých závěrečných zkouškách v 1965! :-p

Dana61

15. 5. 2015 09:15

jéžííííš ty jsem velmi dlouho nedělala a přitom je to taková dobrota:yes::-D

maiva maiva

12. 5. 2015 20:58

Taky pamatuji;-)moc dobré:-p+:yes: celkově z dobrého mletého masa lze udělat řadu chutných variant:yes:
Ivo, moc prima, že jsi osvěžila recept. Určitě brzy udělám podle Tebe.

Zdeněk

12. 5. 2015 06:53

Stále hledám Pamětníka který pracoval v KORUNĚ ohledně vepřenek které všem moc chutnali. Teta jmenovala se Rusová Květa a občas jí říkali v KORUNĚ Růža. :-K mi nosila vepřenky po kterých se jen zaprášilo.Ale nikdy jsem se nezeptal na recept jak a co do nich dávali;-(
Třeba sem někdo z pamětníků ještě zabloudí.:-)
Zdeněk

cathleen cathleen

11. 5. 2015 07:56

cecilka: poradím ti ;-) - až tě zas tahle nálada chytne, sedni si na ruce....je to lepší a hlavně slušnější, než si kopnout a mlčet, popř. žádat o (podle tebe asi automatickou) velkorysost.:-//
Já mezi máslem, petrželkou, česnekem a sušenými rajčaty nevidím nic exotického. Nehledě na to, že jestli se exotice budeš bránit, ustrneš na místě.
Zeptat na pečivo v remosce se samozřejmě můžeš, budu-li vědět, odpovím.

cecilka

10. 5. 2015 21:16

Cathleen: môj smajlíkový komnetár som k tvojmu receptu dala asi preto, lebo už som mala dosť, kadejakých "exotických" prísad, v uverejnených receptoch,jednoducho, mala som podrývačnú náladu, ospravedlňujem sa.:-):-):-). Ber to s nadhľadom.:-D:-D:-D:-D
Skvelo si vysvetlila rozdiel medzi kebabčata=čevapčiči a vepřenkami.
Inak, čevapčiči=kebabčata je balkánske jedlo a robí sa z mletej baraniny.
No a pokiaľ ide o recepty na slané koláče z remosky,v tejto chvíli mi neprichádza na um nič iné,:-((:-((:-(( iba chlebové cesto a čosi slaného z neho.:-p Ale som si istá, že keď zas niečo sladkého uverejníš,opýtam sa ťa na slanú verziu. Pekný zvyšok dnešného večera.

BlankaZ

10. 5. 2015 19:42

Každý má svůj oblíbený recept a postup,o tom žádná.Já jen pro zajímavost,jaké v tom jsou rozdíly.Je fakt,že vepřenky mi vždy přišly jemnější,asi je to právě tím,že se do nich nedává cibule.
A jak o tom píšu,zase mám na ně chuť!:-D

hosta hosta

10. 5. 2015 19:39

BlankaZ: možná jen u nás, ale já do čevapčiči dávám cibuli syrovou, hodně najemno pokrájenou, sůl a pepř, do karbošů cibuli osmaženou, housku (vlastně ji dělám jako sekanou, vajíčko atd..) a do vepřenek cibuli žádnou, jen vepřové maso, trošku papriky, pomletý rohlík, sůl a pepř, - ale nevnucuju to nikomu:-))

BlankaZ

10. 5. 2015 18:46

Proto se ptám,jaký je rozdíl,ať jsem zase o něco chytřejší :) Chuťově v tom ve výsledku ale velký rozdíl nevidím,možná mám divné chuťové buňky:-D Čevapčiči-recept i fotka-tady určitě jsou,já to pouze uvařím a zbaštím:-p

cathleen cathleen

10. 5. 2015 18:44

zizala: taky tak. Ale mamka třeba obalovala karbanátky v trojbale.:-)

BlankaZ: tak ať se zadaří;-) a přidej fotku nebo recept (ani nevím, jestli tu je...ale spíš ano).

zizala zizala (moderátorka)

10. 5. 2015 18:39

BlankaZ: Já čevapčiči obaluju v hladké mouce, karbanátky ve strouhance. Zatímco do čevapčiči patří pouze cibule, sůl a pepř, do karbanátků se dává mmj. vajíčko, česnek, majoránka. Já taky vidím rozdíl poměrně velký :-)

BlankaZ

10. 5. 2015 18:36

A já třeba karbanátky už v trojobalu neobaluji.To slyším poprvé,tedy ve strouhance ano,to jsem už někde četla,ale v trojobalu to je pro mě novinka :-)
No jak už jsem řekla,chutná to podobně,ale všechno moc dobře.Jak se o tom bavíme,tak si ty čevapčiči asi brzo udělám :-D

cathleen cathleen

10. 5. 2015 18:14

BlankaZ: do karbanátku dávám cibule méně, ale většinou i kousek čeneku, někdy i majoránku - jak kdy. Samozřejmě vejce, zahustit strouhankou, je-li třeba, obalit v trobalu...prostě rozdíl vidím výrazný.

BlankaZ

10. 5. 2015 18:12

Já bych asi karbanátek a čevapčiči od sebe nerozeznala,kdybyste mi zavázaly oči:-))Ale to bylo jen tak pro zajímavost,jaké v tom jsou rozdíly.Třeba někdo dovysvětlí,ať jsme chytřejší :-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřenky s cibulí a hořčicí vepřenky recept na vepřenky pečené v troubě vepřenka recept na veprenky vepřenky recept kebabčata veprenkyscibuli vepřenky z koruny prave veprenky recept vepřenky vepřenky z mletého masa recepty vepřenky vepřenka recept vyborne veprenky vepřenky s cibulkou příprava vepřenek jak udelat veprenky recepty-veprenky veprenkya cbuli

Suroviny: plecko vepřové, veka, voda, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý, sádlo, hořčice, cibule

TopRecepty.cz

Vepřenky s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmqq