

Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí
Suroviny
- 1 kg vepřové kýty od lýtka
- 3 cibule
- 6 stroužků česneku
- 5 lžic oleje
- kávová lžička kmínu
- sůl
- pepř
- 2 lžíce hořčice gurmán nebo podobné ostřejší hořčice
- 3 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
Na pánev dáme olej a kmín, zahřejeme.
Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a restujeme do růžova. K tomu přidáme na proužky nakrájený česnek. Když česnek začne vonět, bez oleje přendáme česnek a cibuli do hrnce ve kterém budeme dusit.
Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm. Na oleji po cibuli a česneku osmažíme.
Osmažené maso přendáme do kastrolu.
V oleji na pánvi osmahneme hořčici a přidáme asi 0,5 l vody. Když začne vařit - přelijeme do kastrolu , osolíme a opepříme.
Maso dusíme doměkka. Na závěr zahustíme moukou.
Podáváme např.s noky z bramborového těsta - v obchodech pod značkou La Capannina v balení po 500g nebo s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušené vepřové s cibulí, česnekem a hořčicí
-
Jednoduchý recept,ale moc chutný
Dávam bod a fotku
-
Vyzkouším ;)
-
Tak ja taky zkousim tenhle recept, ale maso davam na platky a nakonec to jeste precedim, varim k tomu ryzi. Bodik leti za napad, nebot jsme fakt nevedela co dnes uvarit
-
dobře napsaný recept i pro lidi co neumějí moc vařit takže výborné
-
Bylo to moc dobré, ňamka. Dávám bod
-
Povedlo se ! skvělé pošušňání!:)
-
-
Tak to tedy taky zkoušim, snad se to bude dat jist
-
Musím říct,že to je super
-
je to moc dobré,ale jako přílohu jsem dala brambory a myslím,že ty bram.noky budou lepší.
-
Právě to zkouším vařit,ale voní to krásně tak snad se mi to povede
-
Dávám do oblíbených a snad nebude vadit, když ta kýta nebude zrovna od lýtka?
-
-
Vyzkoušeno, moc dobroučké:))