Vepřenky
V jednoduchosti je krása. Možná i proto jsou vepřenky z mletého masa dnes už známou klasikou české kuchyně. Pikantně ochucené, dozlatova osmažené placičky z mletého masa budou vynikající s hořčicí a čerstvou cibulí. Jako příloha je k nim nejlepší bramborová kaše.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 929 kJ / 939 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,00 g |
Tuky | 27,95 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 1,05 g |
Sůl | 2,46 g |
Sacharidy | 60,40 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2017 17:34
Zdeněk: Dobrý den, já pamětník určitě jsem , chodili jsme do Koruny rádi. Moje mamka dělávala vepřenky doma a když 2 x namlela maso tak přidala trochu mléka a šlehačem spojila v jemnou hmotu . Chce to ale pak zadělané nechat uležet přes noc. Nejradši jsme je měli s chlebem, hořčicí, cibulí a okurkou.
10. 8. 2016 23:06
Také jsem na ně chodíval do Koruny.To nemělo chybu. Zkusím je podle tohoto receptu.
1. 5. 2015 18:07
yanull: Děkuji za radu. Zkusím to dáti do diskuze Zdeněk
1. 5. 2015 12:34
Zdeněk: Dej svůj dotaz do Diskuze, téma: Poraďte mi, zde to nebude číst moc lidí. Myslím si, že hodně záleží na kvalitě masa, já je dělám z mletého plecka a ještě to maso pak rozmixuji v mixéru, abych měla jemnou a hladkou hmotu. Přidávám sůl, mletý pepř, lžičku sladké papriky, trochu sladké chilli omáčky, na 400 g masa rohlík namočený v 1 dcl vody. Klasicky usmažené potírám hořčicí, sypu cibulí.
1. 5. 2015 12:15
Ahoj lidi.Moje teta v dobré době pracovala v KORUNĚ na Václaváku a občas přinesla tamní vepřenky. Tenkrát jsem neměl o vaření zájem a tak jsem se nezeptal jak to tam dělají. Bohužel se již nezeptám. To těstíčko na vepřenky bylo jemně mleté žekl bych že bylo nasekáno v kutru a mnělo uplně jinou chuť než všechny nalezené recepty na netu.Není zde nějaký pamnětník který by poradil ??? Díky Zdeněk
21. 10. 2013 06:54
Ale to vypadá dobře rád by si to dal.
29. 4. 2011 08:16
Mňamina za+už jsem také dlouho nedělalaHóóódně moc cibule a hořčicea nemá to chybku
28. 4. 2011 09:26
Také díky za připomenutí, já nedělala snad 100 let a přitom je milujem, taky hooodně cibule a hořčice
28. 4. 2011 08:03
papání od našich babiček - minulý týden jsem vepřenky dělala - bašta
27. 4. 2011 21:23
Tak, a ted jsem na ně dostala chuť, díky za inspiraci
27. 4. 2011 17:34
chodíval jsem na ně do jednoho dávno zaniklého občerstvení... s chlebem, spoustou cibule...
27. 4. 2011 17:24
Typické české jídlo, já to miluji. Posílám bod.
27. 4. 2011 15:53
+
27. 4. 2011 15:17
Klasika vždy potěší, dnes už je snad nemá žádná hospoda v nabídce.
27. 4. 2011 15:10
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Soufflé buchta
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
OlgaBunatova uvařila před 21 minutami
Omáčka z řapíkatého celeru
Anaja uvařila před 34 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Kolibinka uvařila před 54 minutami
Banánové lívance
Estermik uvařil před 55 minutami
Buchta Fešák
Fitulka uvařil před 59 minutami
Maková náplň
ZdeLena uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
AndreaAbb uvařila před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Vepřové na rajčatech s rýží
Petra Dvor. uvařila před 2 hodinami
Domácí Bounty
Petra Dvor. uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrné suroviny i jedno překvapení
Další recepty
Tématické fráze: vepřenky z mletého masa vepřenky s cibulí vepřenky s cibulí a hořčicí vepřenky jak udělat čevabčiči maminčiny recepty mleté vepřenky veprove veprenky recepty z mletého masa veprenky jak udělat vepřenky vepřenky s cibulí recept vepřenky-recept pikantní vepřenky maso na vepřenky vaření vepřenky recept na vepřové vepřenky recepty-veprenky mleté maso vepřenky vepřenky s hořčicí vpřenky nejlepší vepřenky
Suroviny: maso vepřové mleté, rohlík, mléko, pepř mletý, sůl, paprika čerstvá červená, paprika sušená pálivá, cibule, hořčice plnotučná, olej
Vepřenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN97
16 názorů