Vepřenky

pbarva Kuchař:

Doba přípravy: 30 minut PT0H30M 4 porce Vepřové maso 15 názorů

Přidáme cibuli, hořčici
515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

1/2 kg libového vepřového mletého masa
2 rohlíky nakrájené na kostičky
mléko na namáčení
pepř
sůl
čerstvá paprika kdo chce pikantní přidá i pálivou
cibule
hořčice plnotučná
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté vepřové maso smícháme s vymáčenou houskou, přidáme pepř, sůl, papriku, lžíci hořčice plnotučné a důkladně promícháme.

  2. Lžící nabíráme směs a mokrýma rukama tvoříme slabé placičky a opékáme na oleji dozlatova. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo pečivo, cibule nakrájená na proužky, hořčice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vepřenky

  • ladislav ladislav(neregistrovaný)

    Také jsem na ně chodíval do Koruny.To nemělo chybu. Zkusím je podle tohoto receptu.:-p

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    yanull: Děkuji za radu. Zkusím to dáti do diskuze Zdeněk

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Zdeněk: Dej svůj dotaz do Diskuze, téma: Poraďte mi, zde to nebude číst moc lidí. Myslím si, že hodně záleží na kvalitě masa, já je dělám z mletého plecka a ještě to maso pak rozmixuji v mixéru, abych měla jemnou a hladkou hmotu. Přidávám sůl, mletý pepř, lžičku sladké papriky, trochu sladké chilli omáčky, na 400 g masa rohlík namočený v 1 dcl vody. Klasicky usmažené potírám hořčicí, sypu cibulí.

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Ahoj lidi.Moje teta v dobré době pracovala v KORUNĚ na Václaváku a občas přinesla tamní vepřenky. Tenkrát jsem neměl o vaření zájem a tak jsem se nezeptal jak to tam dělají. Bohužel se již nezeptám. To těstíčko na vepřenky bylo jemně mleté žekl bych že bylo nasekáno v kutru a mnělo uplně jinou chuť než všechny nalezené recepty na netu.Není zde nějaký pamnětník který by poradil ??? Díky Zdeněk ;-(

    Odpovědět

  • michal   david michal david(neregistrovaný)

    Ale to vypadá dobře rád by si to dal.:-):-):-):-):-):-):-8:-8

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňamina za+:yes::yes:už jsem také dlouho nedělala;-)Hóóódně moc cibule a hořčice:-pa nemá to chybku:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Také díky za připomenutí, já nedělala snad 100 let:-D a přitom je milujem, taky hooodně cibule a hořčice :-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    papání od našich babiček - minulý týden jsem vepřenky dělala - bašta:-D:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Tak, a ted jsem na ně dostala chuť, díky za inspiraci:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    chodíval jsem na ně do jednoho dávno zaniklého občerstvení... s chlebem, spoustou cibule...:-(

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Typické české jídlo, já to miluji. Posílám bod.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

  • Colombo65 Colombo65

    Klasika vždy potěší, dnes už je snad nemá žádná hospoda v nabídce.

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • Jana Remkova Jana Remkova

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo