Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový celokváskový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 662 kJ /
2 548 kcal
Bílkoviny77,14 g
Tuky13,32 g
Vláknina49,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy505,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Krok 2: Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme těsto, které omoučíme a necháme nakynout (2-3 hodiny v teple). Krok 3: Pak lehce propracujeme na omoučené podložce, uděláme bochník a v moukou vysypané ošatce ho znovu necháme nakynout (opět asi 2 hodiny). Krok 4: Rozehřejeme troubu na 250°C, vykynutý bochník lehce s oporou ruky vykulíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a dáme péct. Krok 5: Po 10-15 minutách zeslabíme na 200°C a dopečeme (asi 40-45min) – každá trouba peče jinak.

Zveřejněno 20. 5. 2015

Poznámka autorky cathleen

Recept ze stránek www.pekarnomanie.cz

Chleba příjemně (ne razantně) voní osmaženou cibulkou, má křupavou kůrku a velice pružnou střídu, plnou větších ok a tečkovanou hnědými kousky cibule.

Pokud někomu smažená cibulka nevoní, určitě ji vynechejte a do těsta přidejte jen lžíci oleje (popř. místo cibule na oleji osmahněte 2-3 krájené stroužky česneku = chleba česnekový).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový celokváskový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR74

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový celokváskový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LR74

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Lenka: děkuji za zprávu, Lenko:-):yes:

Cibulový moc často nedělám, vždy jen pro někoho a to pak nad ním "slintám":-D..dneska jsem se do něj pustila, vždy jsem přemýšlela, jak "zapracovat cibulku, ale zamíchat přímo při zadělávání jsem nezkoušela..a ejhle, je to dobré. Oleji v chlebu jsem se také vyhýbala, že je to zbytečné..a ejhle, líp se s tím pracuje a těsto je takové hladké, skoro jak na buchty:-)...budu asi používat, díky.

spagetka: teď se tu chechtám...:-D

tejaja: všechny chleby peču jen v troubě, i tam se dá docílit perfektní kůrky. ;-)

cathleen: hááááá :-D:-D:-D:-D:-D tak je to jasné, bolo mi to fakt divné a hľadala som a nenašla som to. :-D:-D:-D Díky, ani vo sne by som ťa nepodozrievala, že si to zmazala. ;-)

cathleen: No jasně :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

spagetka: No mne je to divné, žeby Ivka neodpovedala, ale kde to je?

tejaja: :-DTeri, pleteš se, ptala ses mě tady a já ti tam odpověděla
http://www.toprecepty.cz/recept/42940-konzumni-kmi...
Přeci bych nemazala nevinný dotaz?;-):-D

tejaja: Teri, ale Iva ti odpovídala, že pekla v troubě, že ho nechává kynout v ošatce, jelikož pěkně drží tvar, určitě jsem to četla :-O:-O:-O:-O

Teda neviem...mám pocit, že pri tomto chlebíku som mala otázku a niet jej. :-) Pýtala som sa, či je chlebík pečený v rúre, lebo mne to pripadá ako pečený v pekárni v peci. A kysol v ošatke, nie? Rada by som vedela, lebo je ozaj pekný. ;-)

Pěkný chlebík:-p+:yes: Cathleen, opět výstavní:yes: V jedné soukromé pekárně jsem svého času kupovala cibulový, byl výborný. Tak chuť si trochu vybavím.

magdalenka: vidíš, zapomněla jsem - dokonce i na dřevěných válečcích na nudle jsem viděla doma pečená trdla:-))

magdalenka: ano, trdelníky z různých sklenic a plechovek znám - dokonce Tescoma vyrábí formy na trdelníky, docela krátké a drahé, takže bych potřebovala dvě (cca 800 Kč). Když je manžel uviděl, nad cenou jen zamžikal a fanfaronsky pravil, že mi je raději udělá ze dřeva., A slib splnil:-)
Kamarádčin manžel moje trdla obkouknul a nápad dovedl své ženě k dokonalosti vysoustružením stojanu na trdla - fotky budu teprve na stránky dávat. Mezi námi je spousta šikovných lidí, třeba to někomu pomůže se rozhoupat;-)

cathleen: To je krása teda...až som zabudla dýchať! Na trdelníky som ešte nenašla odvahu. Trdlo ti kto zhotovil?:-O Myslím, že pri absencii trdla možno piecť na nejakých pohároch, alebo plechovkách, alebo niečo podobné. Máš o tom vedomosť?

magdalenka: já to tušila:-!:-!
To byl pokus č.1, ten druhý a pak i další už vyšly takhle http://www.pekarnomanie.cz/trdelniky/

cathleen:dalamánky Ok, to je pohoda.
Ale trdelník ma naozaj potešil!!!:-D:-D:-D

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
cibulový chléb recepty, celokváskový chléb s cibulkou, cibulový chléb top recepty, celokvaskovy chleba, top recepty cibulový na chleba, cibulový chléb z kvasku,, jak docilit vetsich ok v chlebu, recept na celokváskový chleba, cibulovi chleba, tescoma katalog -tradiční trdelník

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná jemná, voda, olej, cibule, sůl, mouka celozrnná žitná jemná, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu