Cibulový chléb

www.toprecepty.cz Kuchař:

Domácí pekárna 21 názorů

Peču cibulový už moc dlouho, občas i v troubě, jako tento. Jen opět s živým droždím a 2 lžičkama soli, potřený je rozšlehaným vejcem. Úžasně voní.
510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

250 ml vlažné vody
1/2 lžičky octa
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
1 cibule (nakrájená a osmahnutá na oleji)
500 gramů hladké mouky
1 sáček sušeného droždí (10 gramů)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme na základní program.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Cibulový chléb

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Výborný chlebík Podařil se i ve zdravější verzi 1/2 na 1/2 hladká a celozrnná mouka.Vláčný,voňavý,nadýchaný.

    Odpovědět

  • Aniston Aniston

    Je SKVĚLÝ :-K:-p jen aspoň celou lžičku soli, ať není chleba planý..ale jinak :yes: LIKE !

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Jana Remkova:Zrovna ho peču a už asi tak po desátý, protože je výbornej, a cibuli i s olejem dávám teplou. Hned jak to osmahnu tak to tam lísknu. Jak to je na ten základní program, tak to nemá předehřátí, tak si myslím, že to tomu akorát prospěje. V návodu u pekárny mám napsnáno, že pokud je vršek chleba propadlý a ne vypouklý, tak je to nejčastěji vinnou velkého množství droždí. Tak třeba zkusit dát trošku míň a nebo stejný množství, ale jinou značku. Já dávám takový to s modrým ptákem ;-)

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    Vynikající :-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Alcakv Alcakv

    Vynikající :-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Z-zuzi Z-zuzi

    Dnes jsem dělala. Připravila jsem si kvásek ze 3/4 kostky droždí,lžičky cukru a vody. Do pekárny jsem dala mouku,2 lžičky soli,ocet,hotový kvásek a 2 větší osmažené cibule. Zapla jsem program těsto. Po skončení programu jsem udělala bochánek a dala na plech. Nechala jsem ještě 10min a pak dala do vyhřáté trouby na 190´ a pekla asi 45min. Potírala jsem vodou s octem.Dospod jsem dala misku s vodou.
    Je výborný!!!:yes:

    Odpovědět

  • lenka0 lenka0

    Mám dotaz, není toho droždí moc? Celý sáček?

    Odpovědět

  • Lennniczka Lennniczka(neregistrovaná)

    Tak jsem chleba zkoušela přesně dle receptu mám domácí pekárnuod vánoc tak zkouším různé recepty odsud :-)V pekárně jsem si udělala jen těsto a zbytek jsem dodělala v troubě dala jsem tam tedy jen čtvrt lžičky soli a chléb mi připadal takový nasládlý, chci ho zkusit znovu a doufám, že když dám dvě lžičky soli jak je tu napsáno že chleba bude lepší :-) a taky přidám více cibulky, jinak na pohled vypadal skvěle ;-)

    Odpovědět

  • Ivette Ivette(neregistrovaný)

    chtěla jsem se zeptat jaká by měla být konzistence těsta...ndělám v pekárně, ale ručně. Děkuji za odpověď

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Jaajo, maximalne 10-14 g, melo by to stacit

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Kolik čerstvého droždí na tento poměr surovin? Děkuji

    Odpovědět

  • LÉŇA LÉŇA(neregistrovaný)

    Už se peče a tak krásně vooniii, tak jsem zvědavá, ale už teď vypadá k nakousnutí...tohle je má premiéra :-8

    Odpovědět

  • Kristý Kristý(neregistrovaný)

    Díky za recept, chleba se povedl a moc chutná:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Cathleen, dělala jsem podle trošku jiného receptu z časopisu "Pošli recept" 2 hrnky vl. vody, 800g hl. mouky, 4 lžíce mléka, 2 lžičky soli, 2 lžišky kmínu, 3 cibule, 1 kostka droždí, 1 lžička cukru a potírá se vodou s octem. Těsto jsem si udělala v pekárně a upekla na plechu. Nechtěla jsem, aby tady bylo hodně stejných receptů, tak přidávám tady a dovolila jsem si přidat fotky. Chleba nemá chybu!!:-p:yes:
    Jo, ještě ohledně pečení. Těsto tedy v pekárně a pak do hodně vyhřáté trouby na nejvyšší výkon 5 minut. Pak ubereme na 180 a pečeme ještě asi 40-45 min.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maskovalucka - Docela se divím, že to neupečeš v pekárně, když ji máš. Já tedy pekárnu nemám, takže udělám tvar veky nebo bochánku a na plechu nechám ještě tak 10 min. Jinak na horkovzduchu peču 30 min. na 190°C, po této době vypnu teplotu a nechám jen zapnutý ventilátor asi na 10min. dojít. Pak vypnu i ventilátor a nechám v troubě. Jinak zásadně dávám do trouby hrnek s vodou a i potírám chleba slanou vodou, ale končím spotíráním asi 15 min. před dopečením, aby nezůstal mokrý.
    A tenhle chlebík je vynikající:-p;-):yes: Jo a jak píše cathleen - já používám jen čerstvé droždí, nebo kvásek

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo