Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 5. 2013 08:15

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 588 kJ / 858 kcal
Bílkoviny24,38 g
Tuky4,38 g
Vláknina19,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy170,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chlebík praskl, ale na chuti mu to neubralo.

Má pevnou, křupavou kůrku, pružnou střídu, plnou pravidelných pórů a je výborný i na druhý den.

Tento chlebík dělávám i z 1,5 dávky, váží pak hotový asi 1 300 g.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

17. 5. 2020 15:20

Nevěsta mi koupila v Lidlu sušený kvásek od dr. Oetkera ,jen mi to volala ,tak jsem ho ještě neviděla, máte s ním někdo , prosím , zkušenost ,? Domácí kvásek neumím :-(( a ráda bych zkusila tento chleba
Děkuji :-K

cathleen cathleen

4. 12. 2019 11:22

SilviaD: díky! :-)

SilviaD SilviaD

4. 12. 2019 11:02

Mám tento chlebík rada lebo toto je pre mňa chlebík bez roboty - netreba ho prekladať. Len zarobím rozkvas, pridám suroviny, nechám vykysnúť, dám do ošatky dokysnúť, strčím do rúry a hotovka. Obyčajno-neobyčajný a hlavne chutný chlebík je na svete. Nie je náročný a rozmananý :-) Netreba s ním robiť žiadne caviky :-)

cathleen cathleen

13. 1. 2018 19:16

eevza: děkuju<3:-K

eevza

13. 1. 2018 19:01

cathleen: tak tehle je dokonalej! <3<3<3 můj ideál. Škoda,ze nemohu dát milion bodů!:yes:

cathleen cathleen

13. 1. 2018 18:23

eevza: doufám, že se kocour povedl a chutnal :-p:yes:

eevza

13. 1. 2018 13:31

Kocour už je v troubě <3 moc se těším!

cathleen cathleen

31. 12. 2016 10:17

Hedwika: moc mě těší, že chleby chutnají a daří se:-K díky za zprávu:-8

Hedwika

30. 12. 2016 19:41

Dnes jsem si všimla, že recept, podle kterého peču už několikátý rok chleba, jsem ještě ani nebodovala a hlavně :-!:-!:-! za něj nepoděkovala. Opožděně děkuji za skvělý recept, který je u nás doma velmi oblíbený a u návštěvy vždy sklidím velký úspěch. Zatím se vždy povedl. :-K:-K

cathleen cathleen

28. 3. 2014 07:53

Zdena z JM: nám chutnají i tyhle celokváskové (z pekárny). Jsou, pravda, ošizené o tu báječnou kůrku, ale když to zrovna nejde jinak....jsou i tak lepší než ty s droždím :-8

Zdena z JM

28. 3. 2014 07:49

cathleen:recept jsem si vytiskla a brzy na něj přijde řada.:-D

cathleen cathleen

28. 3. 2014 07:26

Zdena z JM: Zdeni, na stránkách mám i celokváskový z pekárny - koukni ;-)
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_...

Zdena z JM

28. 3. 2014 06:45

Díky za Vaše rady:-K.Budu péct zase asi v neděli,tak to vyzkouším s celozrnnou a pak napíšu,jak to dopadlo.:-))Musím říct,že do kváskového chleba jsme se přímo zamilovali.Ale peču i jiné a z pohodlnosti v pekárně.:-))

Majkaa

27. 3. 2014 17:48

cathleen:
Někdy se mi v chlebu pod kůrkou po upečení objeví vzduchová bublina,;-( nevím čím to je, chléb po vykynutí na plech dávám obráceně, tzn.vrchem dolů. Budu ráda, když mi poradíte.:-p

Majkaa

27. 3. 2014 17:41

Zdena z JM:
Zdenko, jiný chleba než je tenhle nepeču;-)Pšeničnou chlebovou mouku dávám napůl s pšeničnou celozrnou, vody přidávám více, celozrná mouka víc pije:-p:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: proč praská chleba proč praská chleba při pečení pšenicno zitny chleba proč praská při pečení chleba žitný chléb recept pšenicno žitny chleb recept na chleba robot na chleba proč praská chléb psenicno zitny chleb recept celokvasovy chleba celokváskový žitný chleba recept pšenično žitný chleba recept chleba při pečení praská proč chleba praská recept na žitný chleba proč mám u chleba vzduchovou bublinu proč při pečení praská chleba proč při pečení praská chléb

Suroviny: voda, kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Celokváskový pšenično-žitný chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nmJ7