Domácí tvaroh
Tvaroh má své místo ve slané i sladké kuchyni. Používáme ho jako základ pomazánek, náplně do buchet i k přípravě dezertů. V dnešní době je snadné zajít si pro něj do krámu, ale až ochutnáte ten svůj domácí, nikdy už nebudete chtít jiný.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ja som mala z 2l mlieka asi 180g tvarohu a skoro 2l srvatky. Srvatka je dobra na redukcnu dietu a je velmi vyzivna. Moze sa pridavat miesto tekutiny pri peceni chleba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 4. 2022 15:24
MirkaL: To nevadi, hlavne, ze sa tvaroh podaril!
25. 4. 2022 22:23
Zkousim poslat fotky, ale nejak mi to nejde, sorry!
25. 4. 2022 21:52
Koupila jsem 1quart (946ml) plnotucneho mleka (na Floride), abych se presvedcila o tom, jestli jde a nebo nejde z tohoto mleka udelat tvaroh. No a zjistila jsem, ze to jde. Mleko jsem zahrala, dala jsem do toho 1 polevkovou lzici citronove stavy a po 40 minutach jsem videla, jak se mleko srazi. Pak jsem ho zahrala na 160 F a odstavila jsem kastrol z plotny. Ihned jsem to zcedila pres sito s uterkou, dala okapat a ziskala jsem z toho 75g tvarohu. Udelala jsem z toho Budapestskou pomazanku. Tento tyden jsu sama doma, tak se budu zdrave stravovat, smich! Pokud to zvladnu, pridam foto.
29. 9. 2016 07:12
Tak jsem vyráběla, bylo to ze tří balení Selského mléka, dva dny kyslo, třetí se podle postupu udělal nádherný a velice chutný tvaroh, jen se po něm zaprášilo.
14. 8. 2014 11:30
Zdravím, také se chystám na výrobu tvarohu doma. Našla jsem si zajímavé stránky: www.eshop.ekokoza.cz/Tvaroh/. Zkoušel jste to někdo podle nich? Děkuji moc.
13. 7. 2014 10:08
Určitě ne z krabicového nebo z nízkotučného nebo polotučného.... Nejlépe z nejtučnějšího mléka.... My vyrábíme z kozího mléka.....
8. 5. 2014 23:34
Prosím a zjakeho mleka mam zkusit..krabicove asi ne? Cerstve? A muže byt polotucne? Nebo i nizkotucne? Bydlim v zahranici a nNÁŠ tvaroh tu skoro nesezenu..a mooc mně chybi
14. 3. 2014 13:42
Ještě dovětek, mléko kupuju z automatu v Jičíně, za 15 Kč/L , což je v této době super. Syrovátka mé milé nejede, tak se o ni nehandrkujeme , alo tvaroh má ráda
14. 3. 2014 13:38
Dobrý den, dělám tvaroh jednoduše, ze 4 L mléka, které nechám 4 dny v nerez kastrolu na kuchyňské lince pod pokličkou, potom ohřeju na cca 45°C a přes hustý cedník nechám překapat, v syrovátce je bílý tvarohový zbytek, což ji jenom vylepší, před pitím protřesu, mám jí 3 L, nechám vychladit a postupně ji vypiju, tvaruhu je 420g, tvaroh konzumuju nejraději v přírodním stavu.
4. 1. 2013 17:45
ercicka:Ricotta nie je drahá.Dá sa úspešnš vyrobiť zo srvátky po výrobe tvarohu alebo syra.Na 5 l srvátky požijeme ešte jeden liter mlieka a všetko spolu ohrievame na 45 stup. počas 30 minút.Potom zvýšime teplotu na 90 stop.C a za stáleho miešania pridáme cca 2dcl octu.Miešame asi 4 minúty a odstavíme na 8 až 10 hodín.Prelejeme cez plátno ( najlepšie klasická detská plienka )a necháme voľne scediť na požadovanú hustotu (nemačkať). Všetky operácie robíme s antikórovým náradím popr. plastom.
ercicka:
ercicka:
14. 12. 2012 20:33
Kludne mozete pridat vlastny recept na sladky tvaroh. Ja som mala taketo moznosti, tak som urobila kysly. A moja rodina bola rada, ze mame vobec nejaky. Ten z obchodu bol tiez kysly... myslim, ze sladky tvaroh sa vola ricotta a je dost draha a jej vyroba doma tiez. Teraz zijem uz na Slovensku, kde sa da kupit tvaroh aky potrebujem, takze nie som odkazana na vyrobu vlastneho tvarohu.
14. 12. 2012 18:54
Vrtak:naprostá pravda, absolutně s vámi souhlasím, kyselé, kyselé, kyselé.syřidlo jezdím kupovat do Milcom v Praze 6, a posílají na dobírku.
11. 9. 2012 14:57
Výroba tvarohu kysnutím mléka je sice nejjednodušší metoda ale výsledkem je kyselý tvaroh a kyselá syrovátka. Nejvhodnější způsob pro ty kteří to dělají opakovaně je pořídit si syřidlo – enzym používaný k výrobě sýrů. Dá se sehnat na internetu, já je zakoupil na Slovensku v obchodě. 330 ml za cca 90 Kč, ale je na cca 1.000 litrů mléka. Výhodou je že tvaroh, případně sýr a i syrovátku máte jako produkt bez kyselé chutě. Nedá se srovnat z výsledky kysnutím mléka, je o hodně lahodnější a chuťově vynikající. Výroba je při tom jednoduchá, stačí přidat kapku až pár kapek zředěných v troše vody do mléka cca 30 stupňů teplého a toto zamíchat do mléka. Mléko se vysráží a postup dál je podobný jak při klasické výrobě tvarohu.
19. 11. 2011 19:53
1 PL = polévková lžíce
13. 10. 2011 18:07
ne, ne, nesvařené. zkrátka je tak kvalitní, že nekysne, nyní se mi to povedlo po 4 dnech!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 3 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 6 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 11 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřová plec na hořčici
harvel uvařil před 4 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
marketakostova uvařil před 3 hodinami
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 3 hodinami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 4 hodinami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 6 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 6 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vyroba tvarohu výroba domácího tvarohu tvaroh výroba sýrů doma výroba tvarohu z kravského mléka jak se dela tvaroh tvaroh z kyselého mléka jak vyrobit tvaroh jak vyrobit tvaroh z mléka tvaroh výroba domácí výroba sýrů jak udelat tvaroh výroba domácího tvarohu recepty výroba domácího tvarohu recept výroba tvarohu bez syřidla výroba domácího tvarohu, recept recept na tvaroh výroba domácího tvaroh recept tvaroh recepty recepty z tvarohu
Suroviny: mléko
Domácí tvaroh
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MjZG
47 názorů