Falafel
Cizrnové placičky falafel dobře znají návštěvníci kebabáren i arabských zemí, protože tam je to běžná součást nabídky jídel. Zjednodušená verze ze sterilované cizrny bude vyhovovat začátečníkům. Falafel je skvělý spolu s dresinkem a zeleninou třeba vložený v pita chlebu.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 485 kJ / 1 550 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,82 g |
Tuky | 34,47 g |
Vláknina | 143,16 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 326 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 145,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Upravený recept z časopisu Apetit -
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2016 12:11
Cizrna se pouziva jenom nabobtnala 24 hodin ve vode , varena a z konzervy tam nepatri. Pak se to rozpada. A mele se strojkem na maso nejlepe 2x. Vajicko a strouhanka tam nepatri. Tohle je falafel ala lada hruska
17. 2. 2016 00:42
leep1:
Taky mi to přide hodně... 2 lžičky cuminu by paní casinovou asi otrávily já počítám kmíny po kusech.
Přidávám i tahini (když mám) a plním pita placky (kupované)
No, asi příště vyzkouším ty 2KL...
Taky mi to přide hodně... 2 lžičky cuminu by paní casinovou asi otrávily já počítám kmíny po kusech.
Přidávám i tahini (když mám) a plním pita placky (kupované)
No, asi příště vyzkouším ty 2KL...
16. 2. 2016 21:46
Recept super, akorát dvě lžičky římského kmínu jsou podle mé chuti až moc. Na poprvé jsem zkusil necelou jednu lžičku a bylo to tak akorát
18. 3. 2012 18:28
Lucasinka: tym istantny myslis, ze sa robi z cizrnovej muky?
4. 4. 2010 16:52
Falafel znam instantni a je vyborny, ale na me trochu sussi. Tuhle verzi urcite vyzkousim, cizrnu zboznuju, tak se necham prekvapit. Dekuju za inspiraci, bodik leti
6. 10. 2009 14:27
Zkuste taky strčit to do pita chleba a doplnit rajčátkem a dresingem (já dělám ze extra light ;) zakysané smetany, soli, bylinek a česneku)
3. 4. 2009 23:37
zajímavé
3. 4. 2009 23:31
Haničko, díky za bod (i když Ty na ně většinou zapomínáš, nebo je dáváš "jen jako", ale nevadí, nepočítám je zase tak moc...)
Ještě jsem chtěla dodat, že původní recept v časopise neuváděl strouhanku ani nic jiného na zpevnění a první pokus (poprvé jsem zkoušela před pár lety) nedopadl dobře - chuťově byl falafel opravdu vynikající , to ano, ale placičky se rozpadaly... Zahuštění trochou strouhanky problém vyřešilo...
Ještě jsem chtěla dodat, že původní recept v časopise neuváděl strouhanku ani nic jiného na zpevnění a první pokus (poprvé jsem zkoušela před pár lety) nedopadl dobře - chuťově byl falafel opravdu vynikající , to ano, ale placičky se rozpadaly... Zahuštění trochou strouhanky problém vyřešilo...
3. 4. 2009 23:01
Eli, tohle si zaslouží pořádný bodík to je něco co mi přišlo k chuti a už se těším až se do toho pustím
3. 4. 2009 19:52
3. 4. 2009 07:48
Smukoo, po slovensku je to cícer
3. 4. 2009 07:28
cizrna je luštěnina http://www.vareni.cz/trendy/cizrna-obohati-nas-jid...
2. 4. 2009 23:49
Dobrý večer, a čo to je cizrna ???
2. 4. 2009 23:06
Janinko, tohle jídlo je ale přesně do zmatku... Vyráběla jsem ho synkovi mezi sedmou a půl osmou večerní, odcházel spát k přítelkyni a já jsem mu udělala oběd na zítra do krabičky... Bylo toho dost navíc, tak se podělí s kamarády.
Ahoj Blaničko, vítám Tě... Myslím, že by se Ti tu mohlo líbit. A za bodík díky!!!
Ahoj Blaničko, vítám Tě... Myslím, že by se Ti tu mohlo líbit. A za bodík díky!!!
2. 4. 2009 22:44
Ahoj Eli, koukám na recept a říkám si, že je přesně podle mé chuti a po zjištění autora receptu mi to je jasné . Dávám bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pudinkové dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Právě bylo uvařeno:
Kynutý meruňkový táč
Vrtule1980 uvařila před 40 minutami
Hovězí na žampionech
drdar uvařila před 3 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
p.Nat uvařila před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Lisa444 uvařil před 5 hodinami
Brokolice zapečená se sýrem
anetasudkova464 uvařil před 5 hodinami
Pravý vepřový guláš
LukyRi uvařil před 5 hodinami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
alcerm uvařil před 6 hodinami
Domácí smetanová zmrzlina
MarinetteQueen3 uvařil před 6 hodinami
Míša dezert ve skleničce
agatha_001 uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Evellinka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak si užít zdravou cizrnu, aby dobře chutnala a nenadýmala? Stačí použít jednoduchý trik se slupkou a je po problému
Kibbeh – masové kuličky z Libanonu nejsou jen tak ledajaké. Když do nich kousnete, čeká vás malé překvapení
Nachystat tortillu tak, aby si strávník pochutnal, nevyžaduje mnoho zručnosti. Podle návodu to zvládnou i úplní začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: falafel z cizrny falafel cizrna recept cizrna falafel farafel felafel recept fallafel felafel falavel falatel falefel jak se dělá falafel talafel cizrna recepty falafel hamburger z cizrny fatafel falfel falafel z fazolí fazolovy falafel falafal flafel
Suroviny: cizrna, vejce, česnek, cibulka zelená, petrželka hladkolistá, strouhanka, římský kmín mletý, koriandr sušený, chilli, pepř mletý, sůl, olej
Falafel
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y89n
17 názorů