Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!
Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!
Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 6. 2009 20:42
Děkuji Jani, my byli na sbíraní dva a dělala jsem z menší dávky Jinak chuť sirupu mi jde těžko popsat, je lahodný, mírně, malinko cítím nahořklost, je cítit ten citrón a mladá smrčina. Tak jsem si i říkala, že bych ho šmrncla nějakým alkoholem, nejlépe líhem
4. 6. 2009 16:07
No, Merylas, ty jsi moc šikovná na fotky! Já jsem letos udělala jen ten med. Sbírání těch výhonků bylo nekonečné, ale medík fakt skvělý, tak doufám, že i tohle bude dobré a hlavně užitečné.
4. 6. 2009 15:36
Merylas - krásná fotka
28. 5. 2009 19:44
Bibi, aktivuj si nahoře vpravo "Upozornění na komentáře" a vždycky, když ti někdo k receptu přidá komentář, hned, jak vlezeš na meil, budeš moc odpovědět. Pak by se nemělo stát, že se tě někdo bude na něco ptát a ty si toho všimneš pozdě
28. 5. 2009 17:43
S plesnivými výhonkami som sa ešte nikdy nestretla. Výhonky, ktoré trčia von z tekutiny, vysychajú, ale neplesnivejú. Skôr to Katuška vyzerá, že obsah fľaše bol kontaminovaný baktériami, teda počas prípravy sa niečo znečistilo, je tam cukor, niekedy stačí štipka omrvinky alebo niečo, čo ostalo na noži. Alebo došlo ku kontaminácii plesňovými výtrusami. Šetrenie tu nie je namieste, nekompromisne to vyhoď.
28. 5. 2009 17:43
DĚKUJI ZA POMOC.
28. 5. 2009 17:01
Katko, teprve jsem si všimla, že se tady ptášTen sirup není úplně čirej jako vodaNech to tak těch 14 dní-mělo by to zcela stačit a ty plesnivý výhonky předpokládám, že jsou jen tam, kde není tekutina-nejdřív je všechny vyndej a vyhaž, pak teprve sceď. Měla jsi lahev dobře a těsně přikrytou celofánem, aby tam nevnikl vzduchjinak by to plesnivění konečků nebylo možný a jinak nevím. Snad mě ještě napadá, že by byly výhonky špinavéto asi ne
Nevzdávej to a konej
Nevzdávej to a konej
27. 5. 2009 18:19
dobrý den,ráda bych se zeptala jestli je normální že sirup po dvou týdnech je kalný nebo je to normální.Naložila jsem dvě sklenice a vše udělala dle receptu.V druhé sklenici je voda čirá.prosila bych ještě o radu kdy poznám že je sirup k scezení.Děkuji mooc KATKA D.a ještě v té sklenici kde je voda čirá plesnivějí konečky smrk.výhonků.
4. 5. 2009 13:57
Když jsem tento recept četla poprvé, tak jsem nevěřila vlastním očím. Vůbec to neznám. Teď o víkendu u mně byla na návštěvě kamarádka s dětma a na procházce po lese se vrhli na smrk a jedli tyto cca 3 cm dlouhé výhonky. Koukala jsem na ně jak jantar. Pak jsem to ochutnala a musím ríct, že to bylo velmi osvěžující (podobné chuti jako mladý šťovík), takže sirup z toho musí být také výborný. Nikdy mně ani ve snu nenapadlo, že se dá smrk JÍST !!!
3. 5. 2009 16:59
Pred pár dňami som tu niečo čítala a potom sa dívam a zazdalo sa mi, že mám halucinácie. Všetko je preč! Vôbec nepovažujem za správne, že niektoré diskusné príspevky sa mažú, samozrejme nevravím o vulgárnych a pod.
Nechodím sem dávno, možno tu dlho ani neostanem, pravidlá hry sú určené niekým iným.
Tejaji sa to muselo dotknúť už kvôli tomu kvantu receptov, ktorými sem prispela. Prepáčte že to píšem sem, možno je na to iné miesto, úplne nie som tu zorientovaná. Možno ma ženie nejaký zvláštny pud sa vyjadriť.
Želám vám príjemný zvyšok nedele!
Nechodím sem dávno, možno tu dlho ani neostanem, pravidlá hry sú určené niekým iným.
Tejaji sa to muselo dotknúť už kvôli tomu kvantu receptov, ktorými sem prispela. Prepáčte že to píšem sem, možno je na to iné miesto, úplne nie som tu zorientovaná. Možno ma ženie nejaký zvláštny pud sa vyjadriť.
Želám vám príjemný zvyšok nedele!
2. 5. 2009 19:08
Merylas, vůbec nemáš začTak to vypadá, že budeme ten sirup stáčet společně viď Může se to nechat i o něco déle, tak já na tebe počkám
2. 5. 2009 19:07
tejaja,na zmiňovaný web moc nechodím, mrkla jsem ale na odkaz, nevím co se řešilo, ani to nemusím vědět, je tam podobný recept, není tady zkopírovaný a není to ani nic originálního, je známý, jak tady uživatelky píšou. Tak nevím..... Jsem ráda, že tady Bibi sirup vložila, jdu ho už připravovat a pokud sirup opravdu pomáhá tak je dobře, že je tady a můžeme ho připravit.
2. 5. 2009 18:58
Dnes jsem byla na horách a výhonky už mám, tak jdu nakládat Bibi, díky za připomenutí a recept
2. 5. 2009 17:04
To je bomba babička nám ho taky kdysi dávala při kašli a funguje to opravdu.
2. 5. 2009 07:44
Merylas, boli tu vymazané príspevky, preto ti chýba pointa.
Porovnaj tento recept s receptom http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMMMIM...
Porovnaj tento recept s receptom http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMMMIM...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami
TondaJ uvařila před 14 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 1 hodinou
Vydatná hrachovka
jaaaninda uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Hanyday uvařila před 2 hodinami
Sojové boby po bakoňsku
Renda95 uvařila před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Výbušné
Renda95 uvařila před 4 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Original.styl@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
divozenka666 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se dělá smrkový med. Mladé výhonky sbíráme brzy na jaře, med se uplatní především při nachlazení, ale i jako běžné sladidlo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Sirup ze stévie: Připravte si domácí sladidlo, kterým můžete nahradit cukr
Další recepty
Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med
Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio
Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j25R
226 názorů