jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Chilli con carne

Chilli con carne
nahoru
Chilli con carne Chilli con carne Chilli con carne
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Mleté maso

Suroviny:

500 g mletého hovězího masa
2 cibule
1 konzerva loupaných rajčat
1 rajský protlak
2 konzervy červených fazolí
2 stroužky česneku
2 čtverečky hořké čokolády
1 lžička chilli
1 lžíce oregana
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregáno, chilli a dochutíme.

Poznámka

Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
25 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Chilli con carne"

autor: lucadanek
vloženo: 09.01.2014 07:50:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Měla jsem zbytky vepř. pečeného kolena, tak jsem ho použila do Chilli..bylo to výborné.. i děti mlaskaly.. smajlik

autor: martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2013 15:50:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusimsmajlik

autor: Wayda (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.08.2013 17:27:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hlavně Tabasco !!

autor: Wayda (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.08.2013 17:18:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

..dávám lžičku kakaa, bobkovej list a 1/2 dcl červeného vína nejlépe Bordeaux, nebo hutné, španělské..smajlik

autor: Adéla Fojtíková (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.06.2012 13:45:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluju tohle jídlo!!! A manžel taky, dáváme si k tomu chlebík a nikdy nezbyde ani troška smajlik jsem schopná to jíst i ve dvě ráno přímo z pánve a studenésmajliksmajliksmajlik

autor: Jurajda (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2012 09:24:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept jsem vyzkoušela, jen jsem místo mletého hovězího masa dala jednou kuřecí prsíčka a podruhé vepřové, většinou to podávám s tortilama. Je to oblíbené jídlo mého přítele smajlik

autor: Hardy88
vloženo: 22.01.2012 11:53:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mmm zkusim smajlik

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.10.2011 17:19:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj Jiri! ... chilli con carne se pripravuje z mleteho hoveziho masa!!smajlik ... a samozrejme, ze tam ten KMINsmajlik nesmi chybet!!smajlik

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.10.2011 17:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj vsichni v Cesku!smajlik Tady mate presny recept. Kdo neumi anglicky, tak at mi posle svoji emailovou adresu.
mira.love3@yahoo.com

Chili Con Carne Recipe:smajlik

Ingredients: 2 lb. lean ground beef, 2 Tbsp. onion powder, 3 cans red kidney beans, drained, 2 Tbsp. paprika, 2 cups beef broth, 3 cups tomato sauce,10 oz. diced Roma tomatoes from a can, 1 tsp. Tabasco sauce, 16 oz. water, 2 Tbsp. chili powder, ½ Tbsp. ground cumin, 1 tsp. garlic powder, 1 tsp. cayenne pepper, ½ tsp. white pepper, salt to taste.

Recipe: Brown the ground beef in a large, heavy skillet. Add the diced tomatoes, onion powder, paprika, cayenne pepper, beef broth, tomato sauce, Tabasco, kidney beans and water. Cook over low heat for about 40 minutes, adding more water as needed. Add salt to taste. Finally, add chili powder, cumin, garlic powder and pepper, and cook for 5 minutes more. Serve the chili con carne with grated cheddar cheese on top.

autor: Jiří (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.09.2011 20:34:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Možná je to dobré, ale nazývat to „Chilli con carne“ je asi jako kdyby někde nazývali „českým vepřoknedlem“ nějakou kuřecí směs s kečupem. Chilli con carne má v Mexiku a v USA mnoho variant, ale nikdy není z mletého masa a hlavně - tu charakteristickou chuť jídlu vždy dodává římský kmín. Bez něj bych raději mluvil o „fazolovém guláši“.

autor: :D (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.12.2010 12:16:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ano něžné pohlaví, každou poznámku nebo doplnění nesprávné informace bere jako přímý útok na sebe a svoji osobu smajlik a brání se jako jedna žena, bez ohledu na to kde spor začal smajlik

autor: ynk (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2009 23:22:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chilli con carne z mletého masa?

autor: magdalenka
vloženo: 21.05.2009 23:49:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi som ja divná, ale čo je divné a zlé na tom, že krk doporučuje:"skvělé články a recepty na chili na stránkách Praktického kulinária. Nejedná se o nic, co by nešlo uvařit v místních podmínkách, ale jsou autentické a nesmírně chutné."

autor: krk (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.05.2009 23:17:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dámy, vy jste nepochopily vůbec nic. Já přece nediskutoval o žádném původu nebo autenticitě ani nepomlouval tenhle recept. Prostě jsem sem vložil odkazy na recepty na další dobré chili, nota bene taky od amatérské kuchařky a vy jste se na mě sesypaly jako sršni. Něžné pohlaví! To tedy tůhle.

vloženo: 20.05.2009 12:42:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hellasmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 20.05.2009 08:11:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krku, ne, že bychom se rádi nepoučili, ale asi jsi zabrousil na nesprávný web. Tohle nejsou recepty profesionálů, tady se jen sešla parta lidí stejného nebo podobného zaměření, pokecala, vyměnila si své zkušenosti a zase se rozešla. Tak proč dělat dusno? Angažuj se tam, kde to má smysl a kde můžeš své hluboké kulinářské vědomosti uplatnit. Obávám se, že pokud nám bude chutnat, tak nám je Mexiko nebo Texas úplně fuk. Alespoň mě.

autor: Iljusa
vloženo: 20.05.2009 07:09:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tato "směšná" debata mi připomíná nedávno tady rozvinutou debatu o přípravě "číny" - co kraj, to jiná příprava, proboha, stojí to za to, debatovat o takovýchto "kravinách". Venku je krásné ráno, uvařte si co vám chutná, když nechutná, nevařte, namažte si chleba máslem a buďte rádi, že jste zdraví, že máte alespoň ten chleba a máslo, co by jinde dali lidé za chili s fazolí i bez ní - smajlik

KRKu - příště zadej odkazy tak jak se to má a nehraj si na uraženého (uraženou). Nikdo tady nikoho nebuzeruje, přístup tu mají všichni ať registrovaní či neregistrovaní.

Jsem se tedy vytočilasmajlik

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 23:05:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krku, my se dál budeme "plácat po ramenou", když se nám budou recepty líbit a bude nám chutnat. Někoho - jako vás - to může rozčilovat, ale jsou i lidé, kteří rádi vaří, jsou otevření názoru druhých a nemají pocit, že kvalita receptu a finálního pokrmu je přímo úměrná geograficko-gastronomickým znalostem...smajlik

autor: krk (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 22:32:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paní Remková, pokud si ty odkazy zkopírujete, dostanente se na stránky bez nejmenšího problému.

autor: krk (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 22:30:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je v pořádku. Zřejmě se sem nesmí vložit odkaz. Klidně si dál plácejte po ramenou, jako bych o Yvě nic nenapsal.
Výbušná, vy polemizujete s wikipedií, ale já sem dával odkaz na cosi zcela jiného - na chili od dámy, která v místě přípravy jeho nejslavnějších variant žije. Omlouvám se. Netušil jsem, že cizí nesmí vstoupit a už vůbec ne s něčím jiným než s chválou a obdivem.

vloženo: 19.05.2009 22:30:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky bych se přimluvila za zapojení vybusne do komentářů. Jsou určitě přínosem. Hádat se nemusíme, škoda, že ty odkazy nejsou aktivní, taky bych se ráda podívala. Krk, pokud by se ti povedlo je tady dát znova(URL a OK), určitě se rádi podíváme.smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 19.05.2009 22:24:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elismajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 22:23:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výbušná, mrzet tě to nemusí, naopak...smajlik Tvůj komentář byl přínosný. Zapojuj se, prosím. smajlik

autor: vybusna
vloženo: 19.05.2009 22:13:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hm....po dlhsom case som sa zapojila do debaty a velmi ma to mrzi....jednak ze recept to nevylepsi a nebude chutit inak jednak preto, ze som to nepovazovala ako nejaku rozopru, ale zaujimavu vec, pretoze som skutocne netusila ze tento pokrm nepochadza z mexika...z mojho hladiska to bolo vyslovene in media res...ak som niekoho popudila tak s tym nic neurobim, ale ospravedlnovat sa nebudem.

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 22:13:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jendo smajlik, to je přesně to, co mám na mysli...smajlik A pevně doufám, že se sem disputace podobného druhu nenatáhnou. smajlik

autor: Jenda1
vloženo: 19.05.2009 22:04:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Poněkud mě některé komentáře rozhodily a já ti neposlal bodíka.smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
Už jsem to napravilsmajlik.

autor: Jenda1
vloženo: 19.05.2009 22:00:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, přestože se v Texasu do Chilli con carne fazole nedávají, tak já si je s klidným svědomím v Příboře přidám, poněvadž se mi recept líbísmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik.
Doufám, že nezačneme řešit, co je správně, zda cmunda nebo bramborák a jestli do cmundy dáme 2 lžičky majoránky a 3 stroužky česneku nebo do bramboráku 3 lžičky majoránky a 2 stroužky česnekusmajliksmajlik.

autor: vybusna
vloženo: 19.05.2009 21:30:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 21:27:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na těchto nesmyslých dohadováních umírá Labužník a možná i další weby. Jestli to někdo chce uvařit, může a jestli ne, tak nemusí, nikdo ho nenutí. Pokud má lepší recept, může ho vložit nebo přidat do komentářů.
Jestli má pokrm původ ve Střední nebo v Severní Americe a jaké jsou jeho krajové nuance, je mně osobně zcela lhostejné. Omlouvám se, ale je to tak...smajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 19.05.2009 21:11:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krk...dovolim si s tebou polemizovat..ja som si tiez precitala na wikipedii nieco o povode tohto jedla a je vyslovne napisane, ze v texase sa do chili con carne fazula nedava a robi sa s z roznych druhov zeleniny..fazulu pridavaju do tohto jedla hispanske narody a mexiko samotne..takze ano chili ako take pochadza zo severnej ameriky, kvoli tomu, ze odtial pochadzaju tieto stiplave papricky...ale chili con carne v surovinach ako vlozila eliza je skor mexicke.

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 21:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krku, já nejsem kuchařka žádného formátu smajlik, dokonce ani ani nejsem kuchařka... Tudíž ani nic nevím a nemusím vědět. Odkazy mohou být fajn, ale nerozuměla jsem tomu dvojnásobnému - a neaktivnímu - odkazování jinam. Bazalka to vysvětlila a vše je v pořádku. Hezký večer...smajlik

autor: bazalka
vloženo: 19.05.2009 20:58:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Odkazy stačí běžně zkopírovat a jsou v pořádku. Doporučuji, je to krásné třídílné povídání chilli.smajlik

autor: krk (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 20:56:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo, kuchařka tvého formátu určitě ví, že chili není mexická, ale texaská kuchyně a autenticky pochází pravděpodobně z Illinois. ˇˇZe jsou odkazy neaktivní mě mrzí, ale nepronikl jsem do zdejších tajů. Každý kdo chce, může je vložit do adresního řádku. A smysl? Prostě odkazy na další skvělé chili? Je to trestné, když nepochází odsud?

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 20:52:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Krku, ty tvoje odkazy nejsou aktivní. Ale jistě jsou dobré, ačkoli mi uniká jejich smysl. Můžeme se tady přehazovat z jednoho receptu na druhý a z jedněch stránek na jiné. To můžeme, ale proč...?? Určitě to oceňuje každý, buď v klidu. smajlik
Ale můžeš přidat ještě další neaktivní odkaz... Ovšem pokud jde o mexickou kuchyni, volila bych Maňanovu autentickou...smajlik

autor: vybusna
vloženo: 19.05.2009 20:44:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tiez pouzivam konzervovane paradajky, ale nalev vylievam....jedlo s tym nalevom mi vzdy ostane akokeby olejovite

autor: krk (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 20:36:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám přímo odkazy na skvělé "chili" stránky Praktického kulinária. Snad se tu najde aspoˇˇn jeden člověk, který je ocení:

http://www.praktickekulinarium.com/index.php?option=com_content&task=view&id=132&Itemid=59

http://www.praktickekulinarium.com/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=59

http://www.praktickekulinarium.com/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=5

autor: magdalenka
vloženo: 19.05.2009 15:34:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...skúsim s tou čoko, práve som si doniesla aj kukuričnú krupicu, ja tú polentu radšej normálne robím. Som zvedavá, holky!

autor: zizala
vloženo: 19.05.2009 15:08:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem to před několika lety vyčetla v Apetitusmajlik, zkusila a můžu potvrdit, že ta čokoláda to hezky doladí. Dávám kvalitní hořkou, miluju jismajlik

autor: Eliza
vloženo: 19.05.2009 14:57:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle recept už mám hodně dlouho, opsaný z nějakého časopisu, už si nevybavím jakého... Tam byl uvedený i ten fígl s čokoládou a opravdu vyvažuje chuti...smajlik
Za body děkuji! smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 19.05.2009 12:44:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já to taky takhle dělám, ale bez té čokolády, zkusím to s nísmajlik +

autor: zizala
vloženo: 19.05.2009 11:40:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Polenta jako příloha k tomuto papání mě ještě nenapadla, určitě zkusímsmajlik

autor: zizala
vloženo: 19.05.2009 11:39:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám úplně stejně, včetně té čokoládysmajlik Bodíksmajlik

autor: krk (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2009 10:17:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mohu doporučit skvělé články a recepty na chili na stránkách Praktického kulinária. Nejedná se o nic, co by nešlo uvařit v místních podmínkách, ale jsou autentické a nesmírně chutné.

autor: magdalenka
vloženo: 19.05.2009 08:43:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...a ešte, ja tam s kľudným svedomím pridám aj čerstvé paradajky a papriku...Mexičania by nado mnou zrejme celkovo žasli, čo to stváram...

autor: magdalenka
vloženo: 19.05.2009 08:35:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Niečo podobné robím, netrúfam si to nazvať chilli con carne, ale je to dobré. Vynechávam čokoládu, fazuľu mám vždy uvarenú v mrazničke, pridávam kukuricu z plechovky. Obyčajne k tomu smažím slabo ochutené bramboráčky. Najbližšie vyskúšam opečenú polentu, až sa čudujem, že ma to nenapadlo.Vďaka za inšpiráciu, bodík!


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

chili con chilli corn carne recept cilli con carne chilli con carn chilli con carne recept chilli con carne top recepty chili corn carne top recepty recepty chilli con carne chili con carne recept chilli con carne z mletého masa chilli chilli con carne bez masa chili com carne chili recept čili con karne con carne chili con carne chilly con carne recept na chilli con carne chilli corn cili corn carne čili kon karne recept recept chili con carne chilli corn carne chilli con karne chilli con carne recepty chilli con carne s čokoládou chilli con recept na chili con carne chilli con carne chilli co carne recept chilli con carne chili corn carne recept recepty chili con carne chily con carne chilli con carne příloha čili con carne pravé chilli con carne chili corn carne čili con carne recept příloha k chilli con carne chili corn carne z mletého masa




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty