Křupavý patizon z trouby
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého patizonu ukryté v křupavém trojobalu vylepšeném sýrem si zamilujete!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 536 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 8,09 g |
Vláknina | 1,31 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to zdravější varianta než smažení a patizony jsou opravdu křupavé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 10. 2023 19:31
Mnohem lepší než smažený, děkuji za recept!
30. 7. 2023 14:16
Měla jsem to v troubě přes 30 min., protože strouhanka byla stále světlá, patizon byl tedy hodně měkký, ale bylo to výborné. Místo parmezánu, který jsem neměla, jsem použila eidam a i tak to bylo moc dobré. Už nebudu smažit na pánvi.
2. 9. 2022 11:22
Výborný, mohu všem vřele doporučit
11. 9. 2021 22:43
Vyzkoušela jsem dnes a vynikající mňamka.????
27. 8. 2021 10:39
Včera jsem dostala patizon, tak k večeři vyzkouším recept. Vypadá parádné, já vždy jen smažila a celkem dost nasál olej, takže pro žaludek nic moc. Děkuji za inspiraci
29. 3. 2021 23:12
Pekl jsem už vícekrát, je to nejlepší úprava patizonu, co znám. Celé rodině to chutná a vyžaduje si to. Jen pro část rodiny to musím dělat nepikantní (bez pálivé papriky a pepře), po obalení poloviny kousků přimíchám do strouhanky pálivou papriku nebo více pepře a dodělám druhou polovinu pikantnější. Je to fakt vynikající a s vařeným bramborem a dresinkem či zeleninovým salátem je to pošušňáníčko.
10. 11. 2020 17:17
rihana: Remoska je v principu jen malá trouba.
8. 9. 2019 20:49
Majkaa: Moc děkuji..
8. 9. 2019 19:43
Výborný recept, nic nezůstalo
2. 9. 2019 16:27
rihana: Nezkoušela jsem, ale princip je stejný, podle mně určitě ano..
2. 9. 2019 16:13
Jde takto připravit patizon i v remosce?
2. 9. 2019 07:26
Tímto způsobem dělám obalovaný celer.
26. 9. 2016 20:46
Děkuji všem..
26. 9. 2016 19:13
Výborné!!! Moc jsme si pochutnali. K obalování jsem použila žitnou mouku - hladkou. K tomu jsem uděla z řeckého jogurtu dip s česnekem a pažitkou.
15. 9. 2016 19:49
Dělávám hodně podobně, smažím taky už delší dobu v troubě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 9 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 9 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 9 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 10 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 11 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: patizon recepty jak pripravit patizon patizon pečený v troubě jak upravit patizon patizon recepty z patizonu patizon recept patizon v troubě pečený patizon recept na patizon recepty patizon jak pripravit patyzon recept patizon smazeny patizon v troube recepty na patizon jak připravit patison patizon z trouby patizony recepty recept na patizony pečený patizon v troubě
Suroviny: patizon, vejce, česnek, mléko, sůl, mouka hladká, strouhanka, pepř mletý, paprika sušená uzená, olej
Křupavý patizon z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVA8
19 názorů