Křupavý patizon z trouby
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého patizonu ukryté v křupavém trojobalu vylepšeném sýrem si zamilujete!
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 536 kJ / 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 8,09 g |
Vláknina | 1,31 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 4,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to zdravější varianta než smažení a patizony jsou opravdu křupavé.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2016 19:36
Já už ani jinak nesmažím, než v troubě, je to jednak úspora času a pak nemusíš stát u pánve a můžeš mezitím si něco dál připravit, právě jsem smažila kvězákové střapáčky v troubě máš pěkný patizon, zatím jsem na něj taky ještě nenatrefila
11. 9. 2016 18:31
Taky bych si dala, jen kdybych sehnala ten patizon
11. 9. 2016 16:07
Patizony,lilky,cukety ....vždy a v jakékoliv úpravě
11. 9. 2016 14:43
To mám ráda - většinu "řízků" dělám v troubě na plechu, máloco smažím Zdravotní efekt je až na druhém místě - hlavně je to pohodlnější
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 21 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 1 hodinou
Koláče po babičce
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 2 hodinami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 2 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 12 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 13 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 13 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalé zeleninové řízky v těstíčku: Řízek z dýně, cibule nebo kedlubny skvěle nahradí drahé maso
Patizon patří mezi tykve obecné stejně jako dýně, cuketa, lilek nebo baklažán: Víte, jak ho zpracovat?
Jak jednoduše očistit a vydlabat patizon? Vyzkoušejte to podle videonávodu
Další recepty
Tématické fráze: patizon recepty jak pripravit patizon patizon pečený v troubě jak upravit patizon patizon recepty z patizonu patizon recept patizon v troubě pečený patizon recept na patizon recepty patizon jak pripravit patyzon recept patizon smazeny patizon v troube recepty na patizon jak připravit patison patizon z trouby patizony recepty recept na patizony pečený patizon v troubě
Suroviny: patizon, vejce, česnek, mléko, sůl, mouka hladká, strouhanka, pepř mletý, paprika sušená uzená, olej
Křupavý patizon z trouby
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GVA8
19 názorů